Gündem

Gündem Haberleri

İlçe finalleri gerçekleştirildi 

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “2021 İstiklal Marşı Yılı Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen “Çevrimiçi İstiklal Marşı’nın Tamamını Ezbere Okuma Yarışması” ilçe finalleri gerçekleştirildi. 

Özcan, “Basın mensuplarının aşı olması konusunda soru önergesi sunacağım” 

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, Şehit Fethi Bey’i anma töreni kapsamında geldiği Fethiye’de, SED Medya’ya ziyarette bulundu. Milletvekili Özcan, “Meclis’e döndüğüm zaman hem basın çalışanlarının hem de turizm sektörü içinde yer alan paydaşların aşı olmaları hususunda, soru önergesi sunacağım” dedi. 

Şehit Fethi Bey törenle anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından, ilk hava şehidi ve Fethiye’ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, şehadetinin 107. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Şehit Fethi Bey Parkı’nda bulunan anıtın önünde gerçekleşen organizasyonda, Türk Hava Kurumu pilotları Türk Bayrağı, Şehit Fethi Bey fotoğrafı ve Fethiye Belediye flamasının bağlandığı paramotorlarla uçuş gösterisi yaptı.

FTSO’nun bir projesine daha GEKA’dan destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), 'Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu tarafından başarılı bulunarak, GEKA’nın 2020 yılı fizibilite desteği kapsamında destek almaya hak kazandı.

GES projesinde çalışmalar başladı

Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak projeler üretmek için kolları sıvayan Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan, halk tarafından “Cumartesi Pazar Yeri” olarak bilinen pazarın üstünü kapatarak, güneş enerjisi santrali (GES) kuruyor. Santrale kurulacak güneş panelleri sayesinde pazaryerinde elektrik enerjisi üretilecek. 

Veteriner 6 saatte hayata döndürdü

Fethiye’nin Çatalarık Mahallesinde ki evinin yanında bağlı olan keçiye saldıran, bir pitbul köpek dehşet saçtı. İddialara göre 3 kişi keçiyi kurtarabilmek için 15 dakika çaba gösterirken, ağzı burnu parçalanan hamile keçi veteriner tarafından 6 saat süren operasyon ile hayata döndürüldü. 

Çıralı, “Babadağ Fethiye’nin projesi”

Fethiye 14. Travel Turkey dijital İzmir Fuarında da tanıtılıyor. Pandemi nedeni ile dijital ortamda gerçekleştirilen İzmir fuarında Fethiye’de yerini aldı. FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Bu tanıtımlarla 2021 turizm sezonunun 2020 yılı sezonundan daha iyi olacağına inanıyoruz” dedi. Çıralı, Babadağ teleferik projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımların yanlış olduğunu ifade ederek, “Bu proje FTSO’nun projesi. Biz oranın işletmecisiyiz. Orası da alt kiracısı… Buradan ben açık açık söylüyorum. Burada herkesin emeği var, emeği geçen herkese geçmiş dönemdeki arkadaşlarıma da yapan firmaya da teşekkür ediyorum. Ama bunu malzeme olarak kullanmayı doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Şehit Fethi Bey ölümünün 107. yılında anılacak

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve ilk Türk hava şehidi olan, Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 107. yılında Şehit Fethi Bey Parkı'nda yapılacak törenle anılacak.

Erıck Neal tedavi için Amerika’ya gidiyor

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un özellikle geçen sezon çok başarılı bir performans göstererek ING Basketbol Süper Ligi’ne yükselmesinde önemli pay sahibi olan ABD’li oyuncusu Erick Neal sakatlığının geçmemesi üzerine ABD’ye döndü.

Başkan Gümüş 9 mahalleyi ziyaret etti

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, mahalle toplantıları çerçevesinde 9 mahallede muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

Turizm Destinasyon Toplantısı yapıldı

Ülkemizin iç ve dış turizm pazarlarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi, tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzelliklerin belirlenen strateji doğrultusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, STK ve sektör temsilcilerinin işbirliği ve koordinasyonu ile "İller ve Destinasyonlar " tanıtım çalışmaları kapsamında, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın onayı ile oluşturulan "Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyonu" toplantısı düzenlendi.

Deva Partisi ziyaretlerde bulundu

Geçtiğimiz günlerde Fethiye 1. Olağan Genel Kurlunu gerçekleştiren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İlçe Başkanı Saniye Kulaç, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Ticaret Odası ile Fethiye Ziraat Odası başkanlarına nezaket ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerde konuşan DEVA Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç, “Üye kayıtlarının devam ettiğini, Fethiye, Muğla ve ülkemizin sorunlarına deva olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kavak “Tellerin yerine ferforje olmalı”

Murt Deresi’nin Cami Mahallesi sınırları içinde bulunan kenar kısmındaki tellerin hem görüntü bakımından güzel durmadığını hem de güvenilir olmadığını ifade eden Cami Mahallesi Muhtarı Gürol Kavak, yerinden sökülen tellerin yerinde oluşan boşluk nedeniyle tehlike oluştuğuna dikkat çekti. 

Kırsal mahalleler modern yollara kavuşuyor

Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler İlçe genelinde sürdürdüğü çalışmalarla mahalleleri modern ve kullanışlı yollara kavuşturuyor.

İnternet yasası Meclis gündeminde

İnternet Gazeteciler Federasyonu’nun yoğun diplomasi trafiği sonucu dijital medya sektörünün beklediği internet yasası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine girdi. 

450 yataklı hastane müjdesi 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve ilçe yönetiminin girişimleri sonuç verdi. Fethiye’nin sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi adına önemli bir adım atıldığını kaydeden İlçe Başkanı Öztürk, “Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile mecliste yapılan görüşmeler sonucunda; Fethiye’ye 450 yataklı devlet hastanesi kazandırılması yönünde girişimlerimiz sonuç verdi. Sağlık Bakanımız da 2022 yılı yatırım programına alınma sözü verildi” dedi. 

Yatağan ve Kavaklıdere Belediye Başkanlarından ziyaret

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ı ziyaret etti. Milas Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede bölgenin sorunları ele alındı.

Eğitimin görünmez emekçilerinin sorunlarına yönelik farkındalık

Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından, eğitim hizmetinin görünmez emekçileri olan idari, teknik personel, yardımcı hizmetliler ve diğer tüm çalışanların sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik açıklama yapıldı. Açıklamada, 'Onlar olmadan nitelikli, kamusal eğitimden çocuklarımız faydalanamaz' denildi.

3 belediye çalışanı gözaltına alındı

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat dün savcılık vasıtasıyla yürütülen soruşturma kapsamında açıklamalarda bulundu.