Gündem

Gündem Haberleri

"112 evladın ve yakınından daha çabuk gelir"

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından 112 acil çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla her yıl yapılan tanıtım çalışmalarına Menteşe'den başlandı. 

“Yaya geçidi sizlere ömür”

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde aşırı yağışlar nedeniyle çöken yol bir türlü yapılmayınca, bir vatandaş çökme olan yaya geçidine taş ve çalılar ile mezar görünümü vererek, belediyeyi protesto etti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafa “Yaya geçidi sizlere ömür” yorumu yapıldı.

Bitez'de üst yapı çalışmaları başladı

Bitez Mahallesi'nde elektrik, internet ve telefon altyapı çalışmaları devam ederken, Bodrum Belediyesi ekipleri üst yapı çalışmalarına başladı.

Tarım ve hayvancılık sektörünün sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 2 Nolu Tarım, Hayvancılık, Su Ürünleri Ticareti ile Zirai İlaç Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak tarım ve hayvancılık sektörünün sorunlarını konuştu. Toplantıda Rusya’nın Antalya ve İzmir’den domates ithalatına yasak getirmesine neden olan domateste solgunluk virüsü gündeme geldi. Bölgelerinin bu yasaktan etkilenmemesine rağmen Rusya tarafından istenilen testlerin süresinin 7-10 günü bulduğunu belirten sektör temsilcileri, domateslerin tazeliğinin bozulduğunu belirtti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise girişimlere başladıklarını belirterek numunelerin seralardan alınması ve daha çok test kiti ithal edilerek il ve ilçelere gönderilmesi konusunda yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. 

“Kandiller, kardeşlik duygularını arttıran özel anlardır”

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, Regaip Kandili dolayısı ile mesaj yayınladı. Başkan Çoban, “Kandiller, insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran özel anlardır. İslam dininde mübarek sayılan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi vardır” dedi. 

Şubat ayında doğanlar için toplu doğum günü kutlaması 

SED Medya bünyesinde çalışan ve Şubat ayında dünyaya gelen personeller için toplu doğum günü kutlaması yapıldı. Eğlenceli anlara sahne olan organizasyonda, toplam 9 çalışanın doğum günü aynı anda kutlandı. 

Marmaris Belediyesi’nin sosyal medya hesabı hacklandi mi?

Marmaris Belediyesi’nin resmi Facebook sayfasında yapılan bazı paylaşımlar ciddiyetten uzak olunca, akıllara “sayfa hacklandi mi?” sorusunu getirdi. Ancak bu paylaşımların yanında belediye ile ilgili haberlerin de yer aldığı görülen resmi sayfanın, belediyenin basın biriminde çalışan görevlilerce paylaşıldığı anlaşıldı.

Otopark sorunu esnafı mağdur ediyor

Turizm cenneti Fethiye’de önceden sadece yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gelişiyle yaşanan trafik sorunu, kış aylarında da yaşanmaya başlandı. Yazı aratmayan trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor.

Karaca, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile görüştü

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmelerde bulundu.

Zeybek komiserliğe terfi etti

Fethiye’nin sevilen polis memurlarından Mehmet Zeybek, komiserliğe terfi etti.

Hastane çalışanı canına kıydı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Devlet Hastanesi’nde görev yapan 36 yaşındaki Volkan Ö. Girdiği bunalımdan çıkamayınca canına kıydı. Volkan Ö.’nün vefat haberi, sevenlerini üzüntüye boğdu.

Ölüdeniz Mahallesi’ne kısa süre kar yağdı

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ne kısa süreli kar yağdı. Yüksek kesimlere yağan kar, rüzgarın etkisiyle Ovacık Mevkii’ne kadar indi.

Esenköy Futbol Sahası geçici kabulü yapıldı 

Fethiye’nin Esenköy Mahallesi'nde, 500 kişilik tribün, nizami sentetik futbol sahası ve soyunma odalarından oluşan Esenköy Futbol Sahası’nın geçici kabulü yapıldı. Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, bu projenin kazandırılmasında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti. 

İl Başkanı Korkmaz Öztürk’e Osmanlı Tuğrası hediye etti 

Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, ziyaret programı kapsamında Cumhur İttifakı ortağı olan AK Parti’nin Fethiye ilçe yönetimini de ziyaret etti. İl Başkanı Korkmaz, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’e ziyaretin anısına Osmanlı Tuğrası hediye etti. 

FTSO, denetimlerden başarıyla geçti 

Üyelerine kaliteli hizmeti standart hale getiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001:2015 ve Müşteri Memnuniyeti Sistemi ISO 10002:2018 belge yenileme denetimlerinden başarıyla geçti. 

MSKÜ’den başsağlığı açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversite senatosu tarafından yapılan yazılı açıklama ile “Devletimizin bekası, Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Türk Milletinin huzuru ve güvenliği için canlarını feda eden Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz” denildi. Yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi:

Başkan Tokat’a anlamlı hediye

Milas Belediyesi Engelsiz Edebiyat Projesi kapsamında “Yaşam Kulübesi” adlı kısa filmde oynamak için Milas ‘a gelen oyuncular, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat'ı ziyaret ettiler.

MHP Muğla İl Yönetiminden FTSO’ya ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Yönetimi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette Başkan Çıralı, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve il yönetimine, FTSO tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.