Gündem

Gündem Haberleri

Yat ve tekneler sezona hazırlanıyor 

Dünyanın gözde turizm merkezileri arasında yer alan Fethiye’de, her turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tur teknelerinde; sezon hazırlıkları aralıksız bir şekilde sürüyor. 

“Çevremize ve doğamıza sahip çıkalım”

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hafta sonları uygulanmakta olan kısıtlamaya rağmen çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu kısıtlamalarında Fethiye'nin yarımada bölgesindeki eski benzin deposu mevkiinden Aksazlar Koyu istikametine kadar deniz kıyısı bölgesinde çevre temizliği gerçekleştirdi.  

Muhtarlar Karaca’ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi

Cami Mahallesi Muhtarı Gürol Kavak, Yeni Mahalle Muhtarı Enver Kavak, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler.

Jeneratör bomba gibi patladı! 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhaniye Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde bulunan inşaat sırasında İşçilerin kullandığı jeneratör patladı.

Kaldırımlar bile yetmiyor

Fethiye’de otopark sorunu giderek büyüyor. Geçtiğimiz günlerde cadde ve sokaklarda ki parkomat sisteminin inşaatlar ve çeşitli nedenler ile durdurulmasının ardından ilçede trafiğe kapalı cadde ve sokaklar bir anda otoparka döndü. Vatandaşlar ve esnaflar trafiğe kapalı alanların otoparka dönmesine tepki göstererek, pandemi nedeni ile kapalı olan okulların bahçelerinin bir an önce otoparka açılmasını istediler. 

Turizmci Özgen Uysal, “Turizme aşı önceliği şart”

TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, yaklaşan turizm sezonunun turizm sektöründe çalışanların öncelikle aşılanmasına bağlı olduğunu ifade etti. Uysal, bu sezon daha çok Rusya, Ukrayna ve İngiltere’den turist beklediklerini sezonun 2019 yılından daha iyi geçmesinin beklenmediğini kaydetti. Muğla Valisinin geçtiğimiz günlerde ki ziyaretini de değerlendiren Başkan Özgen Uysal, “Turizmde güven vermiyorsanız bu zamanda kimse vatandaşını gönderip geriye riskli olarak almak istemiyor. Geri kalanları da tehlikeye atmak istemiyor. Hiçbir ülke bunu yapmaya yanaşmıyor. Bu öngörümüzün de doğru olduğunu gördük. Yunanistan turizm çalışanlarının tamamını aşılamaya başladı. Şuanda bizden bir adım öne geçtiler. Bizimde çok acil bir şekilde turizm çalışanlarını aşılamamız lazım” şeklinde konuştu.

Üretici pazarının eski yoğunluğu yok

Fethiye'de her hafta cuma günleri kurulan üretici pazarının semtlerde arka arkaya kurulan pazarlar nedeniyle sakin geçtiği ifade edildi. Korona virüsü salgınına karşı vatandaşlar mümkün olduğu kadar alışverişlerini tamamlayıp, kısa sürede evlerine dönmeye çalışırken, semtlerde kurulan pazarlar nedeniyle alışverişlerin azaldığı kaydedildi.

Milas Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı

Milas Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı. Meclis Toplantısı’nda 6 ana gündem maddesinin yanı sıra; 5 maddeden oluşan İmar Komisyon Raporları ve 10 maddelik ek gündem de görüşülerek karara bağlandı. 

Muğla Türk Ocakları'ndan Şemdinli'ye yardım 

Muğla Türk Ocakları Derneği, Doğu ve Güneydoğu'daki ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yardım paketleri gönderdi.

Ege Üniversitesi GVO Fethiye Kampüsünde birincilik

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Fethiye Kampüsü öğrencilerinden Alkım Hakanoğlu ‘Umudum Var Çünkü…’ konulu resim yarışmasında 1. oldu.

Özden, Pandemi çiçek fiyatlarını da arttırdı

Çiçekçiler, “sevgililer günü” için sokağa çıkma yasağından muaf oldu. Fethiye’de de çiçek mağazaları 14 Şubat Sevgililer Günü hazırlıklarına başladı. Çiçek fiyatlarının yaklaşık 2 kat arttığı ifade edilirken, çiçek mağazaları sevgililer gününde saat 10.00 ile 24.00 saatleri arasında evlere servis yapacak. 20 yıldır Fethiye’de çiçekçilik yapan Hamza Özden, “14 Şubat Sevgililer Gününe özel hazırlıklara başladıklarını belirterek, müşterilerimize bu yılda pandemiye rağmen en sağlıklı hizmeti vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Şadi Pirci Kızılay Muğla Şube Başkanlığı'na atandı

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanlığı'nın yeni yönetimi belirlendi. 

İsmail Akkaya için lokma dağıtıldı 

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, merhum Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya'nın hayrına lokma dağıttı

Seydikemer'de dev proje masaya yatırıldı 

Seydikemer'e yapılması planlanan  Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi masaya yatırıldı. 

Aracın çarpıp kaçtığı hamile köpek kurtarıldı

Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri mesai mefhumu gözetmeden can dostlar için çalışıyorlar. Müdürlükte görevli veteriner hekimler başarılı ameliyatlara imza atıyorlar.  

Türkiye’nin nüfus artış hızı yavaşladı 

TÜİK verilerine göre Türkiye’nin toplam nüfusu 83.614.362 kişi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği "en az 3 çocuk" çağrısının dikkate alınmadığı görüldü. Yıllık nüfus artış hızı 2019 yılında binde 13,9 iken 2020 yılında binde 5,5'e geriledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri yeni görevlerine uğurlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavında başarılı olan personellere plaket takdimi yapıldı.

Bodrum’u göz göre göre öldürüyorlar

Önce Mumcular şimdi de Gümbet. Bodrum’da atık su arıtma tesisi rezaleti bitmiyor. Bodrum’un Gümbet Mahallesi İnceburun Mevkii’nde 2 milyon 810 bin 500 liraya yapılan arıtma tesisinde toplanan atık suların, arıtılmadan denizin için basıldığı iddia edildi. 

İşimiz Temiz Projesi'nde pilot illerden biri Muğla

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen ‘İşimiz Temiz Projesi’nde pilot iller Muğla, İzmir ve Antalya oldu.