Gündem

Gündem Haberleri

Kısıtlama sonrası plajlar ve sahil bandı doldu 

Fethiye ve çevresinde 56 saatlik kısıtlamanın ardından güneşli ve güzel havayı gören vatandaşlar, plajlar ve sahil bandına koştular. Baharı andıran güneşli ve güzel havada piknik yapan vatandaşlar, Fethiye Körfezi manzarasında pandemi tedbirleri altında güzel bir gün geçirdiler. Vatandaşlar, “Kısıtlamanın stresini güneşli ve güzel havayı görünce sahile koşarak attık” ifadelerini kullandılar. 

Turizmci Ay, “Turizmde her şey aşıya bağlı” 

Fethiye ve çevresindeki turizmciler sezonun zamanında açılıp açılamayacağını düşüncesinde… Korona virüs salgınının kontrol edilebilmesi için güvenli turizm sertifikası ile birlikte normalleşme sürecini bekleyen turizmciler, altyapı çalışmalarının da zamanında bitirilmesini bekliyor. Fethiye Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, belediye tarafından Çalış Plajı çevresinde yürütülen düzenleme çalışmalarının 15 Nisan’a yetişeceğini ifade ederek, “Yöremizde turizmde her şey aşıya bağlı. Kapanan Türkiye ve yabancı ülkeler kısıtlamanın kalkması ile tatile koşacaklardır” dedi. 

Datça Badem Çiçeği Festivali online yapılacak

Datça Belediyesi Badem Çiçeği Festivali’nin kısıtlı içerikle online olarak yapılacağını kaydetti.

Bodrum Belediyesi mobilya üretimiyle tasarruf sağlıyor

Bodrum Belediyesi, ilçe genelindeki hizmet binalarında ve peyzaj düzenlemelerinde kullanılan mobilyaların üretimini kendi atölyelerinde gerçekleştiriyor.

Seydikemer’de ulaşıma engel yok

Seydikemer Belediyesi, ilçe genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açarak ulaşımı rahatlattı.

Milas Belediyesi hafta sonu kar mesaisindeydi

Milas Belediyesi’ne bağlı ekipler hafta sonu yoğun mesai harcadı. Bölgemizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşların imdadına Belediye ekipleri yetişti. 

Tedbirler esnetilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Toplantının ana gündemi, koronavirüsle mücadele. Bilim Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda önlemlerin esnetilmesine ya da aynen devam ettirilmesine karar verilecek.

Şadan Gökovalı hayatını kaybetti

Halikarnas balıkçısı Cevat Şakir Kabağaçlı’nın manevi oğlu duayen gazeteci, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Şadan Gökovalı hayatını kaybetti.

Yetkililerden yardım bekliyor

Fethiye’nin Çatalarık Mahallesi’nde yaşayan Fadime Karateke, 3 çocuğuyla birlikte zor şartlar altında bir yaşam sürüyor. Eski bir evde yaşayan Karateke, her yağmur sonrasında evine duvardan ve çatıdan su girdiğini söyledi. Eşi yüzde 50 engelli olan Fadime Karateke, yetkililerden yardım beklediğini dile getirdi. 

İGF’den Güneydoğu Anadolu temasları

Merkezi Bursa’da bulunan ve 81 ilde örgütlenen İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde İl Valileri ve Belediye Başkanları ile Gazeteciler Cemiyetlerini ziyaret etti. Federasyonun Anadolu turu ziyaretlerinde İGF Genel Başkan Mesut Demir'e, İGF Başkan Vekili, Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hürmüz Seda Köktener, Reklam Ajansı Başkanı Nurcan Köken ve Yönetici Asistanı Didem Üzerk de eşlik etti.

56 saatlik kısıtlamada yağmur sessizliği 

Fethiye’de 56 saatlik kısıtlamanın ilk gününde yağan yağmur nedeniyle geçtiğimiz hafta en yakın marketlere alışverişe gidenlerin yoğunluğu yoktu. Kısıtlama nedeniyle cadde ve sokaklarda sessizlik hakim olurken, zaman zaman rüzgar ve yağmur etkili oldu. Vatandaşlardan alışverişe çıkanlar Kovid-19 tedbirlerine uyduklarını ifade ettiler. 

Bayrak kampanyasına destek büyüyor 

3. Lig 2. Grup’ta liderliğini sürdüren Fethiyespor’un yakaladığı form grafiği ve aldığı puanlar, şehirde şampiyonluk havası estiriyor. Fethiyespor Sosyal Komitesi tarafından başlatılan bayrak kampanyasına destek her geçen gün artıyor. Küçük işletmeler de imkanları ölçüsünde etkinliğe destek veriyorlar. 

Eski başkanlara vefa 

Büyükşehir yasası öncesi Eşen Belde Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Yusuf Yiğit ile Kemer Belde Belediye Başkanı Hasan Şimşek’in isimleri; Seydikemer’deki caddelerde yaşatılacak. Seydikemer Belediyesi İmar Komisyonu yaptığı toplantıda konuyla ilgili kararını oybirliği ile verdi. Alınan kararın Seydikemer Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında onaylanacağı öğrenildi. 

Bebeği için saçlarını bağışladı

Fethiye’de yaşayan Nurcan Türkoğlu Çiçek, Kansersiz Yaşam Derneği’nin başlattığı "Saçım Saçın Olsun" kampanyasına destek amacıyla, uzattığı saçlarını lösemi hastalarına peruk yapılmak üzere Kansersiz Yaşam Derneğine bağışladı. 

Atanamayan öğretmenler için fidan dikti 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın başlattığı atanamayan 60 bin öğretmen için 60 bin fidan kampanyasına katılım büyüyor... CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir de ilçe binası bahçesine fidan dikerek, kampanyaya destek oldu. 

Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 12 Nolu Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu, toplu taşıma ücretleri ile artan tekne sayısı konularında taleplerini dile getiren üyeler, FTSO’nun yurtdışından aşı temin etme ve aşılama konusunda turizm sektörüne öncelik verilmesi girişimlerini çok olumlu karşıladıklarını söyledi. 

Karaca hayvan severler ile buluştu

Sokak hayvanları ile ilgili olarak Fethiye Belediyesi’ne ait Hayvan Bakım Merkezi’nde çalışmalar devam ederken, diğer taraftan da hayvan severlerin önerilerinin de hayata geçirilmesi ve ortak akıl ile çalışmaların yürütülmesi için Çalış’ta toplantı yapıldı. Vatandaşlara ve bisikletlilere saldırmalarıyla bir kez daha gündeme gelen sokak hayvanları ile ilgili olarak çözüm için birçok öneri sunuldu.

Başkan Otgöz, Birlik beraberlik içinde her şeyin üstesinden geliriz

Yeni binaya kavuşan Seydikemer Belediyesi Başkanı Yakup Otgöz’e SED Medya’dan hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi. SED Medya Genel Müdürü Sıdıka Kölemen beraberinde Gerçek Fethiye Yazı İşleri Müdürü Ersin Dal, Reklam Müdürü Tolga Elikli, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü ziyaret ederek, yeni binanın hayırlı uğurlu olmasını dilediler. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ziyarette yaptığı açıklamada, “Birlik beraberlik içinde her şeyin üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı.

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yeni binasında

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni binasına taşınmaya başladı. Bir süredir taşınacağı konusunda tartışmalar yaşanan Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınma işlemi nihayet başladı. Tam 28 yıl önce yapılan eski okulun yeni binasına taşınma işlemi sürüyor. 24 derslik ve 3 atölyeden oluşan yeni bina 23 milyon TL’ye mal olmuştu.