Gündem

Gündem Haberleri

Başkandan Survivor’a Tepki!

TV8 kanalında yayınlanan Survivor adlı yarışmaya, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’den tepki geldi.

Seydikemer'de planlı elektrik kesintisi

Seydikemer'in yayla mahalleleri Ceylan, Temel, Kıncılar, Gerişburnu ve Girdev'de Aydem tarafından 22 Aralık 2020 - Salı Günü saa 10.00 - 16:00⠀arasında Planlı Elektrik Kesintileri yapılacağı bildirildi.

Seydikemer Belediyesi taşınıyor

Seydikemer Belediyesi yeni yapılan binasına taşınıyor.

6 Aralık Korona tablosu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:Bugün tespit edilen 6.093 yeni hastamız var. Ağır hasta sayısındaki artış hızı azalma eğiliminde. Tedbirler ve kısıtlamaların etkisini görmeyi ümit ediyoruz. Tedbirlere uymak hepimiz için insani bir görevdir. Kısıtlama olmadan da kalabalıklardan uzak durun

5 Aralık Korona Virüs tablosu

Koronavirüste nisan ayından itibaren düşmeye başlayan hasta sayıları Aralık ayının girmesiyle birlikte tekrar yükselişe geçti.

Seydikemer Belediye Meclisinde Yeni İsim Göreve Başladı

Seydikemer Belediye Meclisinde AK Partili Yusuf Yiğit’in yaşamını yitirmesinin ardından meclis üyeliğine  Yusuf Yiğit’in yerine Veli Türk getirildi.

Belediye Başkan Vekili Türk, Ziyaretleri Kabul Etti 

Seydikemer Belediye Meclis eski üyesi Behlül Küçüksoku, Seydikemer Postası Gazetesi sahibi Zekeriya Şahin ve ilçe esnaflarından Şevket Kart, Seydikemer Belediye Başkan Vekili Veli Furkan Türk'ü ziyaret etti.

Milletvekili Alban “Göcek Tüneline Yine Zam Geliyor”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Göcek Tüneli’ne yeni yıldan itibaren zam geleceğini söyledi. Milletvekili Alban, tünelin 'ücretsiz' sözünü hatırlatarak tepki gösterdi.

2. El Pazarlarında korona kol geziyor

Fethiye'de Karaçulha Mahallesi Çalıca Pazar yerinde haftanın Çarşamba günleri kurulan 2. El pazarında özellikle yöredeki yabancı uyruklu vatandaşlar ile bazı gençler maske ve sosyal mesafeye uymadan alışveriş yaparken, bazılarının da bu kalabalık ortamda sigara içmeleri koronaya davetiye çıkarıyor. İkinci el pazarında daha çok pandemi etkisi ile dükkân kapatanlar ve evinde kullanmadığı eşyası olanların satış yaptığı öğrenildi.

Seydikemer güzelleşiyor

Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe Birimi ekiplerince yeni köprü ve bisiklet yürüyüş yolu başlangıcında çiçek ve ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Son yolcuğuna uğurlandı

Covid-19 virüsüne yenik düşerek hayatını kaybeden Seydikemer Belediye Meclis Üyesi ve Eşen eski belediye başkanı Yusuf Yiğit için bugün Seydikemer'de cenaze namazı düzenlendi. Tüm sevenlerini yasa boğan Yusuf Yiğit'i sevenleri ve yakınları son yolculuğuna uğurladı.

Zarar yaklaşık 1 Milyon Lira

Muğla’nın Fethiye ilçesinde özel bir marinada bulunan kafe restoranda sabaha karşı çıkan yangın, marina görevlileri ve itfaiye’nin çabası ile çevreye sıçramadan kontrol altına alınıp, söndürüldü. Kafe restorandaki zararın yaklaşık 1 milyon TL civarında olduğu belirtildi. 

Başkan Gürün’den Çağrı Merkezi’ne ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün vatandaşlara 7/24 hizmet veren Büyükşehir Çağrı Merkezi’ni ziyaret etti. 

Drone ile trafik denetimi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, havadan "drone" ile yapılan denetimlerde trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza kesildi. Denetimlerde 1 saat içerisinde 8 sürücüye ceza uygulandı.

Atık yarışması sonuçlandı

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen ödüllü apartman ve site sakinleri atık yağ ve atık pil toplama yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Çınar Sitesi sakinleri atık yağ toplama birincisi olurken, İnci Apartmanı sakinleri de atık pil toplama yarışması birincisi seçildi.

Göletlere su takviyesi devam ediyor

Geçen yıl Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatıyla başlayan göletlere su takviyesi çalışmaları bu sene de devam ediyor. Ekipler, Karaova ve Kızılağaç bölgesindeki göletlere son bir haftada yaklaşık 80 ton su takviyesi yaptı.

Bozçelik’e Ziyaret

Muğla Matbaacılık Gazetecilik bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Gazetesi, Muğla Haber Gazetesi ve Zeybek Gazetesi’ni temsilen Muğla Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Süleyman Akbulut ve muhabirleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik’i makamında ziyaret etti.

Dokuz mu, yedi mi?

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, yedi komisyonun tamamında AK Parti ve MHP’nin ortak olduğu “Cumhur İttifakı” üye çoğunluğunu ele geçirdi.

Marmaris Zabıtasından Tatilcilere İngilizce Korona Virüs Uyarısı

Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri, turist yoğunluğunun artması üzerine maske ve mesafe uyarısını İngilizce olarak da yapmaya başladı.