Gündem

Gündem Haberleri

Fethiye’de Maske ve Sosyal Mesafe Denetimi

Kovid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 81 il'e gönderdiği genelge doğrultusunda Muğla’nın Fethiye ilçesinde maske, sosyal mesafe temizlik kontrolleri yapıldı.

Asırlık Çınar Ağacı

Muğla’nın Marmaris ilçesine 30 kilometre mesafede bulunan turistik Bayır Mahallesi'nin simgesi asırlık çınar ağacı ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Yatağan’da COVİD- 19 İle İlgili Yeni Kararlar Açıklandı

Yatağan Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısının ardından alınan yeni kararlar açıklandı.

Ula’da Sıcak Asfalt Kaplaması Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula ilçesinde altyapı yol ve kavşak yapım çalışması kapsamında Gazi Mustafa Kemal Bulvarında sıcak asfalt kaplamasına başladı.

Tatil Sevdası Korona Virüsü Unutturdu, Plajlar Doldu Taştı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızkumu Plajı havanın kapalı olmasına rağmen doldu taştı. Sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı ve maske kullanımının da azınlıkta olduğu plajda yerli ve yabancı turistler hem yüzdü hem de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu görüntü akıllara tatil sevdasının korona virüsü unutturduğunu getirdi.

Milas'ta Vatandaşların Tapu Sevinci

Muğla'nın Milas ilçesi Menteş Mahallesi’nde 22/A kadastro çalışmalarının tamamlanmasının ardından sona eren askı süreci ile bin aile tapu mutluluğu yaşıyor. Hazırlanan tapuları Tapu Müdürlüğünden teslim alan Mahalle Muhtarı ‘Maskeni tak tapunu al’ sloganıyla mahallelilerine seslenerek tapu dağıtımlarına başladı.

Engelsiz Plajlar İle Engeller Kalkıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında hayta geçirdiği “Engelsiz Plajlar” projesiyle sahillere kurduğu rampalar ve engelli şezlongları ile engelli vatandaşların engelsiz olarak denize girmesini sağlıyor. 

Bir Anda Bastıran Sağanak Yağmurda Turistler Kaçacak Yer Aradı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde aniden bastıran sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Deniz kenarından restoranlarda oturan yerli ve yabancı turistler bir anda gök gürültüsüyle gelen yağmurdan kaçacak yer aradı.

İztuzu Sahili Avrupa’nın En İyi Plajları Arasında Gösterildi

Otel ve seyahat değerlendirme sitesi Tripadvisor’un milyonlarca kullanıcısının oylarıyla belirlenen ’Travellers Choice 2020-Best of the Best’ ödüllerinde İztuzu sahili, Avrupa’nın en popüler destinasyonları arasında yer aldı.

Bodrum Sahilleri Bayramdan Sonra Boşaldı

Kurban Bayramı’nın sona ermesinin ardından Bodrum sahillerinde azda olsa sakinlik hakim olmaya başladı.

Bodrum’da Evleri, İş Yerlerini Su Bastı, Esnaf İsyan Etti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ana su hattı bomba gibi patladı, işyerleri ve bahçeler sular altında kaldı. Gece yarısı patlayan ana su hattı borusu esnafı isyan ettirdi.

Tatilcilerin Dönüş Çilesi Sürüyor

Muğla’nın Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerinde tatillerini geçiren vatandaşların araçları ile dönüş yolculuğunda Menteşe ilçesi girişinde uzun kuyruklar oluştu

Dalyan’da Jandarma Ekiplerinden Korona Virüs Uyarısı

Muğla’nın Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi'nde jandarma ekipleri, korona virüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik tatilcilere ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Marmaris'te Bazı Plajlarda Yoğunluk Oluştu

Kurban Bayramı'ndan sonra Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris plajlarında yoğunluk kısmen azalırken, bazı plajların ise kalabalık olduğu gözlemlendi.

Marmaris'te Denetimler Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde, "Sağlık için hepimiz için" sloganı ile gerçekleştirilen (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy yönetimi ve koordinasyonunda korona virüs denetimleri Marmaris’te yapılmaya devam ediyor.

Bodrum’da Geniş Kapsamlı Denetim

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği korona virüs denetimleri konulu genelgesi doğrultusunda Bodrum' da geniş kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

Lüks Yolcu Gemisi Marmaris’e Bu Kez Yolcusuz Geldi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İngiliz bayraklı yolcu gemisi boş olarak limana demir attı. Bakım için geldiği öğrenilen lüks yolcu gemisinin bir hafta limanda kalacağı öğrenildi.

Bakan Koca "Tedbirde Teyakkuz İstiyoruz" 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de artan vaka sayılarından dolayı vatandaşları uyardı. Bakan Koca "Bugün maske takmayan, yarın Covid-19’un gerçek yüzünü görebilir." dedi. 

Yatağan 'da Denetimler Üst Seviyede

Yatağan İlçesinde koronavirüs (Covit 19) salgın hastalığı ile etkin mücadele kapsamında alınan tedbirleri büyük bir kararlılıkla uygulanırken, denetimler de en üst seviyelere çıkartıldı.