Gündem

Gündem Haberleri

Datça’da Orman Yangınları İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Datça Orman İşletme şefliği tarafından orman yangınları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Satın Alma, Sahiplen

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Sokak hayvanlarına yönelik ‘Satın alma, sahiplen!’ çağrısıyla 2014 yılından bu yana 2 Bin 48 can dost sıcak yuvalarına kavuştu.

Vali Orhan Tavlı’dan Başkan Gürün’e Ziyaret

Muğla Valisi Orhan Tavlı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Köktener "Kaymakamımız Sürekli Halk ile İç İçe"

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener beraberinde Genel Müdür Sıdıka Kölemen, Finans Müdürü Ersin Dal ve görevli personel ile birlikte Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Köktener, "Koltukta oturan değil halk ile iç içe olan bir Kaymakamımız var" dedi.

Yaşlılar ve Engelliler İçin Hobi Bahçesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaşlılar ve engellilerin şehir gürültüsünden ve hareketliliğinden uzak, toprakla ve doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri hobi bahçesi oluşturuyor.

Milas'ta Toplanmayan Çöpler İsyan Ettirdi

Milas’ın Damlıboğaz Mahallesi’nde toplanmayan çöpler, mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Çöplerin toplanmamasından dolayı oluşan kötü koku ve haşereden dolayı çok ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri "Biriken çöplerden yükselen kötü koku ve sinekten duramaz hale geldik. Milas Belediyesi adeta sağlığımızı hiçe sayıyor. Bari pandemi döneminde biraz daha duyarlı olsun" diyerek duruma tepki gösterdiler.

Türkiye’nin Okyanus Aşabilen Lüks Yolcu Gemisi Marmaris’te Demir Attı

Türk bir tur firmasının "Blue Saphire" isimli lüks yolcu gemisi 12 günlük deniz yolculuğunu tamamlayarak satın alındığı İngiltere’den Marmaris’e getirildi. Yaklaşık 1 haftadır Marmaris Deniz Hudut Kapısına bağlı Gümrüklü Limanda bulunan lüks yolcu gemisi Türkiye’ye ait tek okyanusu aşabilen lüks gemi olarak biliniyor.

CHP’li Kadınlardan Açıklama “İstanbul Sözleşmesi Kırmızı Çizgimizdir”

FERDİ YAVUZ- CHP Kadın kolları tarafında tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasında 'İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir. İstanbul Sözleşmesi kalacak. Siz gideceksiniz' mesajı verildi.

Bağımlılık Ve Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

Bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve madde bağımlığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Bağımlılık ve Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Milas Kaymakamı Eren Arslan da katıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Yalan Belge' Uyarısı!

FERDİ YAVUZ- İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabında "Koronavirüs Tedbirleri kapsamında alınan ve alınacak önlemler için, resmi kaynaklar harici söylentiler ve sahte belgelere itibar etmeyiniz" uyarısında bulunulurken sahte belge için soruşturma başlatıldı.

Milas'ta Kovid-19 Denetimleri Devam Ediyor

Koronavirüs vaka sayısının artmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından önlemlerin arttırılması adına gönderilen genelge çerçevesinde ikinci denetim gerçekleştirildi. Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında gerçekleşen denetimlerde esnaf ve vatandaşlar maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında bilgilendirildi.

Başkan Oktay; "Tedbirler Tehlikeyi Azaltır"

Semt pazarı ve esnafı gezen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyduğumuz sürece tehlike de azalacaktır” diyerek vatandaşlara pandemi kurallarını hatırlattı.

Mete "Her Şey Yavrularımızın Güvenliği ve Sağlığı İçin"

FERDİ YAVUZ- İŞKUR sistemi üzerinden, okullarda toplum yararına programı kapsamında çalıştırılmak üzere 786 güvenlik ve temizlik personeli alımı başvuruları başladı.

İsim Benzerliği Başına Dert Oldu!

FERDİ YAVUZ- Muğla’da vahşice öldürülen Pınar Gültekin cinayetinde flaş bir gelişme yaşanmıştı. Pınar Gültekin’in avukatı Dr. Rezan Epözdemir, Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili, son görüştüğü kişi olan arkadaşı Ceren’in yeniden ifadesinin alınması için savcılığa talepte bulunduklarını açıklamıştı. Yaşanan bu gelişme üzerine tüm gözler Pınar Gültekin’in arkadaşı olan Ceren ismine çevrilirken yine Pınar Gültekin’in arkadaşı olan Ceren adında bir kadın isim benzerliğinden dolayı mağdur durumuna düşerek, adeta isyan etti. İsim benzerliğinden dolayı sosyal medya üzerinden kendisine karşı adeta linç kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Özlem Ceren Ayazoğlu isimli kadın “Arkadaşlar çok üzücü bir yanlış anlaşılmadan dolayı rahatsız ediliyorum. Ben Pınar Gültekin ile arkadaştım. “Pınar ile son günlerde görüşen Ceren ben değilim” dedi.

Kayacık’tan Manidar Açıklama “Keser Döner Sap Döner, Bir Gün Bunun Hesabı Sorulur”

Türk Kızılay Muğla Şube Başkanlığı görevini yürütürken Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya ile ilgili sosyal medya da yaptığı paylaşımın ardından Kızılay Genel Merkezi tarafından görevinden alınan Yusuf Kayacık, yaşanan süreçle ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Kayacık; "Dönemler geçer, keser döner sap döner. Bir gün bunun hesabı sorulur. O yüzden bu Genel Merkez yönetimini buradan selamlıyorum.” dedi.

Vali Orhan Tavlı, Emniyeti ve Jandarmayı Ziyaret Etti

FERDİ YAVUZ- Göreve başladığı günden itibaren Muğla’da bulunan kurumları ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, İl Emniyet Müdürlüğü’nü ve İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Buse ve Hakan Çifti Mutluluğa Evet Dedi

FERDİ YAVUZ- Menteşe Belediyesi Zabıta Komiseri Buse Bedriye Aydoğdu ile Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hakan Dişoğlu, mutluluğa ilk adımını attılar.

Mahalle Sakinleri Yere Düşen Leylek Yavrusu İçin 112'den Yardım İstedi

Dalaman ilçesinde ilk uçuşu için yuvadan ayrılan yavru leylek başarısız olunca Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve AYDEM görevlileri tarafından tekrar yuvasına bırakıldı

Fethiye’de Maske ve Sosyal Mesafe Denetimi

Kovid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 81 il'e gönderdiği genelge doğrultusunda Muğla’nın Fethiye ilçesinde maske, sosyal mesafe temizlik kontrolleri yapıldı.