Gündem

Gündem Haberleri

Muğla Büyükşehir Ekipleri 24 Saat Görev Başında

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Muğlalıların huzurlu ve rahat bir bayram geçirebilmeleri amacıyla çalışmalarını tamamladı. Kurban bayramı hazırlıkları kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri 24 saat boyunca görevlerinin başında olacak.

Bayramda Yasak Olacak mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor, Kurban Bayramı öncesi kritik toplantı. Bakan Koca açıklamalarda bulunacak.

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası’ndan Vali Tavlı’ya Ziyaret

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Akarken ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Müjde Ar, Bodrum'daki Yüksek Sese İsyan Etti

Usta oyuncu Müjde Ar, Bodrum’daki gürültü kirliliğine isyan etti. Gündoğan Mahallesi'ndeki evinde yıllardır sesiz sedasız yaşadığını belirten ünlü oyuncu, konsept değiştiren otelden gündüz plaj, gece de sahneden gelen müzik seslerinin çok yüksek olmasına tepki göstererek dava açmaya hazırlandığını açıkladı.

Pazarın Gözdesi Şampiyon Satılmazsa, Arenaya Çıkacak

Muğla'nın Milas ilçesinde sahibi tarafından boğa güreşleri için hazırlanan, pandemi dolayısıyla güreşlerin yasaklanması sonucu areneya çıkamayan 1 ton 100 kilo ağırlığındaki Şampiyon isimli boğa Kurban Pazarı'nda alıcısını bekliyor. 30 bin liraya satışa çıkan Şampiyon isimli boğa, alıcısı çıkmazsa güreşlerin başlaması ile arenada boy gösterecek.

Fikret Uzunhasan Yaşamını Yitirdi

Muğla’da 20 ve 21’inci dönem milletvekilliği yapan Fikret Uzunhasan geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. CHP’den belediye meclis üyesi olan Uzunhasının cenazesi yarın toprağa verilecek.

Türk Ocakları Muğla Şubesinden Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Türk Ocakları Muğla Şube Başkanı Hüseyin Akar, Başkan Yardımcısı Yaşar Topal ve Yönetim Kurulu üyeleri Osman Köse, Bülent Çolak, Kenan Yavaşoğlu ve Kamil Karakaya Vali Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Yeni Evlerine Kavuşacakları Günü Bekliyorlar

Muğla'nın Dalaman ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü evleri yanan Yıldız ailesinin yardımına Dalaman Kaymakamlığı ve Dalaman Belediyesi koştu. Yıldız ailesinin evi hayırseverlerin de desteği ile yenilenecek.

Aylin Bayramda Yürüyebilecek

FERDİ YAVUZ- Muğla’da meydana gelen trafik kazasında ayakları kamyon tekerleğinin altında kalmasını sonucu sağ bacağını kaybeden 10 yaşındaki Aylin Dağdeviren’e protez bacak takıldı.

Göcek Halk Evi'nin Açılışı Haluk Levent'in Katılımı İle Yapıldı

Fethiye Belediyesi ekipleri tarafından yapımı tamamlanan Göcek Halk Evi, ünlü sanatçı Haluk Levent’in katılımıyla hizmete açıldı.

Başkan Oktay, “Pandemi Olmasa Marmaris Altın Çağını Yaşayacaktı”

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecileri ağırlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, pandemi dönemini ve yapılan çalışmaları değerlendirdi. Başkan Oktay, “Eğer pandemi olmasa Marmaris 2020 sezonunda, tüm geçmiş yılları geride bırakarak turizmde altın yılını yaşayacaktı” dedi.

Kurban Pazarlığında Tokalaşma Devri Bitti, İple Pazarlık Başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık almaya gidenler pazarlık yaptıklarında el sıkışma yerine iple tutarak pazarlığı yapıyor.

Pandemi Döneminde 540 Adet Paspas Ürettiler

Milas Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri pandemi dönemine ürettikleri alüminyum paspas ve kauçuk paspas ile katkıda bulundu.

FTSO, Basın Bayramında Medya Çalışanlarıyla Babadağ’da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası,  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda Fethiye’de görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla, Babadağ’da kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonrasında basın emekçileri yamaç paraşütü pilotlarıyla birlikte Babadağ’dan tandem (ikili) uçuş yaparak, Ölüdeniz manzarası eşliğinde, gökyüzünde ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını’ kutladı.

Turizmcilerden “Güvenli Turizm Sertifikası” Seferberliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve dünyada da ilk olan Güvenli Turizm Sertifikası otellere dağıtılmaya başladı. Güvenli Turizm Belgesine başvuran otel sayısı 2 bin 665 olarak görülürken, Belge alan otel sayısı ise bin 629 olduğu bildirildi. Belgeleme sürecinin devam ettiği otel sayısı da bin 36 olduğu öğrenildi.

Büyükşehir Tesisleri ile Kurban Bayramı’na Hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi mezbaha tesislerinde ve kesim ünitelerinde tüm hazırlıklarını tamamladı. 

Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararları Açıklandı

Kurban Bayramı nedeniyle Muğla Valiliği İl Kurban Hizmetleri Komisyonu toplantısı gerçekleştirilirken, toplantıda alınan kararlar açıklandı.

Türkiye'nin En Temiz Koylarından Kargı'da Denizin, Güneşin Tadını Doyasıya Çıkarıyorlar

Türkiye’nin en temiz koylarından biri seçilen Bodrum’un Ortakent sahilindeki Kargı koyuna yerli ve yabancı turistler akın ediyor, denize girenler suyun berraklığı karşısında şok oluyor.

Ata Tohumları Yüzyıllar Sonrası İçin Donduruluyor

Muğla’ya has yerel tohumların, bölgeye ait endemik bitkilerin ve Muğla’nın değerli meyve türlerinin yüzyıllar boyunca koruma altına alınması amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 'Kriyoprezervasyon ve Doku Kültürü Laboratuvarı’nda yerel tohumlar eksi 196 derecede dondurularak yüzyıllar boyunca saklanıyor.