Gündem

Gündem Haberleri

Muğla’da 66 Bin Metre Dere Temizliği Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından, 2020 yılının 6 aylık döneminde il genelinde 66 Bin 359 metre dere temizliği gerçekleştirildi. 

Market ve Kuaförlerde Alınacak Önlemler Güncellendi

Sağlık Bakanlığı, "Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarında Alınması Gereken Önlemler" ile "Market ve Süpermarketlerde Alınması Gereken Önlemler"i güncelledi.

Engelli Bireylerden Vali Tavlı’ya Ziyaret

Marmaris Engelli ve Aileleri Birliği Derneği ve , Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube’si Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ettiler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü'ne Atama

FERDİ YAVUZ- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdürü, Bozçelik oldu.

Diyanet'ten 81 İl Müftülüğüne Talimat

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kovid-19 normalleşme süreciyle ilgili 81 il müftülüğüne gönderdiği talimatla, din görevlileri tarafından manevi destek ya da tebrik amaçlı iştirak edilen törenlerde vatandaşların kurallara uygun davranılması hususunda uyarılmasını istedi.

Ula Göleti’ne Bırakılan Sazanların Boyu 50 Santimetreye Ulaştı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ula Gölet’e attığı pullu sazan yavruları ortalama 50 cm uzunluğuna ulaştı.

Büyükşehir 5 Bin 883 Kilometre Yol Çizgi Çalışması Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sürdürdüğü yatay ve düşey işaretleme çalışmalarında bugüne kadar 8 Bin 921 noktada Yavaşlama Uyarı Çizgileri, Yaya Geçidi, Refüj Başı Ofset Tarama çalışması ile 5 Bin 883 kilometre yol çizgi çalışması yaptı. 

Muğla’da Asker Uğurlamak Yasak

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını engellemek amacıyla asker uğurlamalarında maske ve sosyal mesafenin uygulanmadığını görülünce Muğla’da asker uğurlamalarına yasak getirildi.

24 Saat Su Kesintisi Yaşanacak

Bodrum yarımadası genelinde 24 saatlik süre ile su kesintisi yaşanacağı belirtildi. 

Büyükşehirden Üreticiye Daha Fazla Kazandıran Destekleme

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir tarımsal kalkınmanın sağlanması ve üreticilerin daha iyi gelir elde etmesi amacıyla Seydikemer İlçesi Arsa ve Çaykenarı Mahallelerine Süt Tankı Desteği verdi. Başkan Gürün bölge halkını ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi.

Muhtarlardan Vali Tavlı’ya Ziyaret

FERDİ YAVUZ- Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya, Muğla Muhtarlar Federasyon Başkanı ve Muğla İli Muhtarlar Derneği hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Milletvekili Özcan: Güllüklü Hemşehrilerimin Pahalı Su İçmelerine Karşıyız, Bu Adaletsiz Bir Durum!

Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas'a bağlı Güllük mahallesine her ziyaretinde vatandaşların kendisinden tek taleplerinin pahalı su konusu olduğunu belirten feryatlarla karşılaştığını, (ne olur bizim su sorunumuzu çözün. bizi bu pahalı sudan kurtarın) bu konuya çözüm için mahallinde yani Büyükşehir Belediyesi (MUSKİ) nezdinde çözüm yolu aradığını belirtip ''Yasal süreçler ya da zamanında yapılan antlaşma ve sözleşmelerden dolayı kurumun çözme konusunda yetkisinin sınırlı olduğunu fark ettim ve çalışmalarıma başladım'' dedi.

Marmaris'te İşletmeler Her Gün Denetleniyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sezonun açılması ve normalleşme sürecine girildikten sonra hizmete açılan kafeterya, büfe, restoran gibi işletmeler, Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde kurulan denetim ekibi ile kontrol edildi. Denetim ekibinde polis, jandarma, doktor ve zabıta da görev aldı.

Başkan Oktay, Marmaris Uzunyalı'da Denetim Yaptı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, plajlar bölgesi Uzunyalı'da yaptığı denetlemede işletmeleri uyararak “Kapalı olsa dahi herkes önündeki sahili temiz, binalarını bakımlı tutacak.

30 Hanenin 40 yıllık Su Hasreti Son Buluyor

Ortaca İlçesi’nin Gölbaşı Mahallesi Dağ Dibi Mevkii’nde bulunan 30 hanenin 40 yıllık su hasreti son buluyor. 

Şeyda Demirel Son Yolculuğuna Uğurlandı

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir'in yeğeni Şeyda Demirel son yolculuğuna uğurlandı. 

Vali Tavlı’ya Hayırlı Olsun Ziyaretleri Devam Ediyor 

Valilik Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevinden Muğla Valiliği görevine atanan Vali Orhan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. 

81 İlde “Covid- 19 Tedbirleri Denetimi” Başlıyor

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler” konulu genelge gönderdi.