Gündem

Gündem Haberleri

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Çalışmaları ve Faaliyetleri Değerlendirildi

Kurumların faaliyetleri, hizmetleri ve projeleri ile ilgili bilgi almaya devam eden Muğla Valisi Orhan Tavlı, bu kapsamda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) incelemelerde bulundu ve il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükşehirden İdil Biret Konseri

Dünyaca Ünlü piyano sanatçısı İdil Biret 20 ve 23 Temmuz tarihlerinde Bodrum Antik Tiyatroda dinleyicilerle buluşacak.

Büyükşehir’den Marmaris’te 18 KM yol Çalışması Daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Osmaniye Bayır Söğüt grup yolunda 18 kilometre 2.kat sathi yol çalışmasını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Repliği Söylediler Ödülü Kazandılar

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan proje kapsamında belirlenen replikleri oyunlaştırarak videoya çeken ve değerlendirme sonrasında dereceye giren çocuklara ödülleri, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından verildi. 

Ukrayna Büyükelçisinden ‘Muğla' Teşekkürü

Dalaman Havalimanına Cumartesi günü Pandemi sonrası 183 kişilik yılın ilk turist kafilesi gelmişti.

Milletvekili Demir'in Acı Günü

FERDİ YAVUZ- AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in yeğeni Şeyda Demirel yaşamını yitirdi.  

Vali Tavlı'dan MÜSİAD'a İade-İ Ziyaret

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi'ne iade ziyarette bulundu.

Sağun’dan, Gazete Zeybek’e Ziyaret

FERDİ YAVUZ- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun, Gazete Zeybek’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Büyükşehir MELSA ile Yerele, Kooperatiflere Destek Sağlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MELSA Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Muğla’nın 13 ilçesinden 430 ürünü tüketici ile buluşturuyor. 

Şehit Ailelerinden Vali Tavlı'ya Ziyaret

Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde Şube ve İşletme Müdürlerinin katıldığı değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Behçet Saatcı'nın Mutlu Günü

Fethiye'de 20 yıl Fethiye Belediye Başkanlığı yapan ve geçtiğimiz yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olan Behçet Saatcı, oğlunu yine unutulamayacak güzellikte bir düğün ile evlendirdi.

ÖZEL HABER- Marmaris’te Ölüye

FERDİ YAVUZ- Marmaris’te mezarlar doldu. Marmaris’te mevcut 3 mezarlığın kapasitesinin yüzde 98 oranında dolduğu ve geri kalan boş mezar yerlerinin 1 yıl içerisinde dolacağı tahmin ediliyor.

Kelebekler Vadisine Bu Görüntüler Yakışmıyor

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kelebekler Vadisi yamaçlarına atılmış çöpler tepki topladı. Fotoğraf çektirmek için Vadinin yamacına inen bazı vatandaşlar yerlere atılmış çöplerin adeta cennetten bir köşe olan Kelebekler Vadisine yakışmadığını belirttiler.

Milas Ören’e 81 Milyonluk Alt Yapı Yatırımı

Muğla’nın Milas ilçesi Ören Mahallesine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Atıksu Arıtma Tesisi ve kanalizasyon şebeke hattı yapılıyor. Toplam 81 Milyon TL’lik alt yapı yatırımı ile Milas Ören uzun süredir beklediği modern alt yapıya kavuşacak. Hazırlanan proje 7 Temmuz Salı günü Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası tarafından görevlendirilen firma tarafından Ören’de düzenlenecek toplantıyla vatandaşlara anlatılacak.

Büyükşehir Güneşi Elektriğe Çeviren Tesisler Yapıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin güneş enerjisi kurulu gücü Bodrum Otogarı çatısı ile birlikte 1087 kwh’e çıkacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu Saat Kısıtlamasını Kaldırdı!

FERDİ YAVUZ- İçişleri Bakanlığı, çalışma saati kısıtlaması olan işletmelerle ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi.  Genelge ile marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför, alışveriş merkezi gibi işletmelerde çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı.

Sinemalar Açıldı

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında faaliyetleri durdurulan ve normalleşme süreciyle 1 Temmuz itibarıyla faaliyete başlama izni verilen sinema ve tiyatro salonları açıldı.

Vali Orhan Tavlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü Ziyaret Etti

Kurumları ziyaret ederek, yöneticilerden brifing almaya devam eden Muğla Valisi Orhan Tavlı, bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.