Gündem

Gündem Haberleri

Bakan Ersoy Muğla’daki Vaka Sayısını Açıkladı

FERDİ YAVUZ- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Muğla’daki koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Bakan Ersoy; “Özellikle Türkiye’nin turistik şehirlerine baktığımızda vak'a sayılarının daha düşük olduğunu göreceksiniz. Muğla’da 300’den az vaka var. Bu sebeplerle turizmi Türkiye’de yeniden başlatabiliriz.” Dedi. 

Plajlarda ‘Ateş Ölçer’li Tatil

Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında açılan plajlara gelen vatandaşlar şezlonglarına oturur oturmaz önce görevliler tarafından ateşleri ölçülüyor.

MSKÜ-MUDEM Faaliyetlerine Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MSKÜ-MUDEM), Milas Veteriner Fakültesi'nde çalışmalarına başladı. Toplam 650 metrekare kapalı alana sahip olan merkez, üniversite ile birlikte üniversite dışından gerekli şartları sağlayan tüm araştırmacılara hizmet verecek.

Başkan Gürün’den 'Babalar Günü' Mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fethiye’de Tesettür Plajı

Fethiye’de, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden ihale ile kiralanan Kuleli Mesire Yeri; İslami konsept plaj haline getirildiği iddia edildi.

Vali Tavlı “Muğla; Tarım ve Hayvancılık Sektöründe Güçlü Bir Potansiyele Sahip”

Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde kurumun çalışmaları ve projeleri hakkında brifing aldı.

Gizem Karaca’nın Yerel Ürün Sevinci

Ünlü dizi oyuncusu Gizem Karaca, pandemi döneminde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yerel tohumları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor

Marmaris’te Oteller Kendini Test Edecek

Marmaris Belediyesi, normalleşme dönemiyle birlikte birçok noktada yeni düzenleme yapması gereken konaklama tesisleri için bir form yayınladı. İşletmeler, bu formdaki sorulara verdikleri cevaplara göre yeni döneme hazır olup olmadıklarını kendileri test edebilecek.

Vali Tavlı “Muğla, Turizmde Türkiye’nin Önemli Şehirlerinden Biri”

FERDİ YAVUZ- Muğla Valisi Orhan Tavlı, kurum ziyaretleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret ederek, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Tavlı, İl Sağlık Müdürlüğü'nün Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurum çalışmaları ve pandemi sürecinde il genelinde yürütülen iş ve işlemler hakkında bilgi aldı.

Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri Belli Oldu

20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) günü, saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak

Başkan Gürün Tunç Soyer İle Bir Araya Geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İzmir programı çerçevesinde  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti. 

Marmaris’te Okullar Sınav Öncesi Dezenfekte Edildi

Marmaris Belediyesi, bu hafta sonu yapılacak LGS sınavı öncesi ilçedeki okullarda dezenfekte çalışması yaptı.

Milas'ta Yangın Söndürme Ekiplerine Eğitim Verildi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğün tarafından Milas'ta ,orman yangınlarıyla mücadelede görev alan arazöz ve yangın söndürme ekipleri iş başı eğitimleri tamamlandı.

LGS Gününde Kısıtlı Sokağa Çıkma Yasağı Getirildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı.

Milas’a 6 hakim 6 savcı ataması yapıldı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesi ile 4 bin 163 hakim ve savcının görev yeri değişti. Muğla'nın Milas ilçesinde 9 hakim ve 6 savcı çeşitli il ve ilçelere atanırken, 6 savcı ve 6 hakimin ise Milas’a ataması yapıldı.

Bilal Saydam İzmir Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığına Atandı

Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bilal Saydam İzmir Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığına atandı.

Vali Tavlı, Muğla'nın Genel Durumu Hakkında Bilgi Aldı

Valililer Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevinden Muğla Valiliği görevine atanan Vali Orhan Tavlı, 17 Haziran 2020 Çarşamba günü yeni görev yeri olan Muğla’ya gelerek görevine başladı.