Gündem

Gündem Haberleri

Tümer Yılmaz İl Emniyet Müdür Yardımcılığı Görevine Atandı

Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 

Muğla’da Camilerde Cemaatle Kılınacak Namazlara Dair İstişare Toplantısı Yapıldı

Muğla’da İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi” hakkındaki genelgeye göre alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Çiçek “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir”

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, Ramazan Bayramı’nın birinci günü Kötekli Mahallesi’nde Zeynep Şenpınar’ın, erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından vahşice öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Vekil Gökcan'dan Menteşe'ye Çifte Müjde

FERDİ YAVUZ- AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Menteşe’ye çifte müjde verdi. Gökcan, Menteşe Devlet Hastanesi’nde 6 polikliniğin hizmet vermeye başladığını ve Muğla Menteşe Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Binası’nın doğalgaza kavuştuğunu müjdeledi.

Bodrum'da Her Şey Hazır, Bir Turist Eksik

Korona virüs (Kovid-19) salgınının en çok vurduğu sektörlerden biri olan Turizm sektöründe hazırlıklar tamamlandı. Muğla’nın Bodrum ilçesinden sahilde şemsiye ve şezlong sosyal mesafe aralıklarıyla koyuldu. Sahillerde tüm hazırlıklar tamamlandı, gelecek olan yerli turistler beklenmeye başlandı.

Yaprak, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne Asaleten Atandı

FERDİ YAVUZ- Muğla Orman Bölge Müdürlüğü görevini 12 Eylül 2019 tarihinden itibaren vekâleten sürdüren Yasin Yaprak, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle asaleten müdürlüğe atandı.

Öğretmenevi Doğalgaz’a Kavuştu

FERDİ YAVUZ- Muğla Menteşe Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Binası doğalgaza kavuştu.

“SOSYAL MEDYA KULLANIM KILAVUZU” KİTABI HAZIRLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sosyal medyanın doğru kullanımına yönelik “Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu” kitabı hazırladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun, sosyal medyanın bireyler ve kurumlar tarafından doğru kullanılması gerektiğini kaydetti.

Hayvan Pazarlarında Tokalaşma Tarihe Karışıyor

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde bulunan ve pandemi dönemi boyunca kapalı olan hayvan pazarlarının açılma ihtimali doğrultusunda yeni düzenlemelere yönelik ön denetimler gerçekleştirildi.

Başkan Gümüş Maske ve Önlük Dağıttı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sokağa çıkma yasağı sonrasında tekrar çalışmaya başlayan kuaför ve berberlere maske ve önlük dağıttı.

Ailelerin Sorumsuzluğu Pes Dedirtti

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle haftada 1 gün sokağa çıkma kısıtlamasına ara veren 0-14 yaş arası çocuklardan bazıları, Bodrum'da deniz keyfi yaptı. Ebeveynlerin, korona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlem ve yasakları çiğnemeleri bu kadarına da pes dedirtti.

Muğla'da 4 Günlük Kısıtlamada 599 Bin 388 Lira Ceza Kesildi

Muğla'da Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Ramazan Bayramı nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması süresince il genelinde 447 kişiye 599 bin 388 lira ceza kesildiği öğrenildi. 

Sağlık Bakanlığı 11 Sektöre Yönelik Tedbirleri Açıkladı

Sağlık Bakanlığı, normalleşme sürecinde koronavirüse karşı sektörlere yönelik hazırlanan rehberlerin tek başlıkta toplandığını ve rehberde 11 sektöre yönelik alınması gereken tedbirlerin ilk kez yayımlandığını açıkladı.

Marmarisliler 4 Günlük Kısıtlamadan Sonra Sokağa Döküldü

Türkiye genelinde 81 ilde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının 26 Mayıs gecesi saat 00.00 da bitmesi sonrası Marmaris’te vatandaşlar dışarı çıktı.

Muğla Barosu Başkanlığı; “Kemaloğlu’nun Bu Cinayete Kılıf Uydurmasına İzin Vermeyeceğiz”

Muğla Barosu Başkanlığı, Ramazan Bayramının ilk günü Muğla’nın Menteşe ilçesinde sevgilisi tarafından katledilen Zeynep Şenpınar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Ula Sokakları Şenlendi

FERDİ YAVUZ- Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, bugün sokağa çıkan çocuklara ikramlarda bulundu

Menteşe'de Camiler İbadete Hazır

29 Mayıs Cuma günü belirlenen kurallar çerçevesinde camilerin ibadete açılmasına ilişkin kararın ardından Menteşe Belediyesi harekete geçti. İlçedeki camilerde dezenfekte ve temizlik çalışması yapıldı. 

İçişleri Bakanlığı’ndan Cami Genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında 81 il valiliğine genelge gönderdi.