Gündem

Gündem Haberleri

Başkan Gümüş, İşyerlerini Açan Esnafı Ziyaret Etti

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, korona virüs salgını nedeniyle faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulan ve bugün itibariyle iş yerlerini açan kahvehane, lokanta, restoran ve çay bahçelerini ziyaret etti.

Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor

Meteorolojiden alınan bilgilere göre, ülke geneli yeni bir serin ve yağışlı sistemin etkisi altına giriyor.

Deniz Hasreti Bitti

Covid-19 salgın sürecinde alınan tedbirlerden plajların tekrar açılması sonrası ‘Sakin Kent’ unvanlı Akyaka’da yağmurlu havada gençler denizin tadını çıkardı

İşsizlik Sigortası ve Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri Başladı

Muğla Valiliği işsizlik sigortası ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin başladığını duyurdu.

Datça’da Turizm Sezonu Öncesi Hazırlıklar Devam Ediyor

Muğla’nın Datça ilçesinin sahil bölgesinde turizm sezonu hazırlıklar devam ediyor.

Fethiye’de Sahil Bandında Çemberli Sosyal Mesafe Dönemi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, özellikle yaz aylarında binlerce kişinin uğrak yeri olan sahil bandında tip korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında çemberli sosyal mesafe uygulaması başlattı.

Bodrum’da Kırmızı Alarm

Seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte yola çıkan tatilciler Bodrum’a ulaştı. Yoğunluğu tahmin eden emniyet güçleri kırmızı alarma geçerek trafik uygulama noktalarında kontrolleri en üst seviyeye çıkardı.

Marmaris’te Maske Takmayana Ceza Yağacak

Yeni tip Korona virüse(KOVİD-19) karşı mücadelede sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli tedbir uygulamalarından biri olarak öne çıkan maske kullanımı 13 Mayıs’tan itibaren Marmaris ilçe hıfzıssıhha kurulunun aldığı karara göre zorunlu hale getirildi. Şehir içinde ve mahallerde sıkı kontroller yapılırken, maskesiz sokağa çıkanlara idari para cezaları kesiliyor.

İnsan Hakları Parkı'nda Çalışmalar Başladı

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün yürüttüğü Kurşunlu Camii tadilatı uzun süredir devam ederken, yaklaşık bir ay önce Menteşe Belediyesi tarafından Kurşunlu Mendanı'nda da çalışmalar başladı. Çardaklar ve oturma gruplarının sökülmesinin ardından meydanda bulunan havuzun yıkımı gerçekleştirildi.

Akbük Sahili Konuklarını Bekliyor

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı günübirlik tatilcilerin gözde mekanı Akbük koyu turizm sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

3 Metrelik Havuzda Kilometrelerce Yüzüyor

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu, Korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle antrenmanlarını babasıyla birlikte terasa yaptığı 3 metrelik portatif havuzda yapıyor.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey Muğla’da İncelemelerde Bulundu

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne çeşitli ziyaret ve incelemeleri kapsayan bir günlük program gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Genelge

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle park, bahçe, piknik alanları, mesire yerleri, plajlar 1 Haziran'dan itibaren kullanılabilecek.

Yılmaz Özdil'in Villasının Kaçak Bölümleri Yıkılıyor

Yılmaz Özdil'in Bodrum’un Bitez Mahallesinde bulunan milyon dolarlık villasının kaç bölümleri yıkılıyor. Sabah saatlerinde yaklaşık 10 işçi villa sorumlusu ile beraber gelerek yıkım işlemine başladı.

Yılmaz, “Ayasofya’nın İbadete Açılması Vefa Borcudur”

Diyanet-Sen Muğla Şube Başkanı Ali Yılmaz, Ayasofya’nın ibadete açılmasının Cihan Fatihi Fatih Sultan Mehmet ve askerlerine olan bir vefa borcu olduğunu söyledi.

Camiler, Cuma Namazıyla Birlikte İbadete Açıldı

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs tedbir ve önlemleri kapsamında bir süredir ibadete kapalı olan camiler, Cuma Namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı.

Sahil Güvenlik Öldürülen Köpek Balığıyla İlgili Harekete Geçti

Bodrum’un Gümbet koyuna girip kıyıya yaklaşan ve yakından gören görgü tanıklarının camgöz olduğunu söylediği hayvanın bazı kişilerce adeta işkence edilerek öldürülmesi ile ilgili Sahil Güvenlik harekete geçti.

1 Haziran'dan İtibaren Uygulamaya Konulacak Normalleşme Planı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından ulusa seslendi. Başkan Erdoğan konuşmasında tüm vatandaşların merak ettiği koronavirüsle mücadelede alınacak yeni kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kafe ve restoranlarla ilgili olarak "1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22'ye kadar hizmet vermeye başlayacak." dedi.