Gündem

Gündem Haberleri

Emniyetin Yeni Ek Hizmet Binasına Menteşe Belediyesinden Destek

Menteşe Belediyesi, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM Şube ve Narkotik Şube Müdürlüğü’nün yeni binasının otopark alanı beton kaplama ve otopark alanı çizgi düzenleme çalışmalarına başladı.

Menteşe Belediyesi Çalışanlarına Promosyon Müjdesi

Menteşe Belediyesi ile Garanti Bankası arasında yapılan maaş promosyonu imza töreni başkanlık makamında gerçekleşti.

Milas - Bodrum Havalimanında Tarifeli İç Hat Uçuşları Başladı

Korona Virüs salgını nedeniyle 2 ayı aşkın süredir iç-dış hat uçuşlarının durduğu Milas - Bodrum Havalimanında İstanbul, İzmir ve Ankara’nın ardından dün iç hat seferleri alınan tedbirlerin ardından bugün başladı.

Doktor Belediye Başkanı’ndan Fatma Girik’e Sağlık Kontrolü

Usta oyuncu Fatma Girik, korona virüs (Covid-19) salgınının ardından ilk kez evinin kapılarını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a açtı. Fatma Girik’in sağlık kontrolünü yapan, Ortopedi Doktoru olan Başkan Osman Gürün, Girik’in yaz sonuna tamamen ayağa kalkabileceğini söyledi.   

Marmaris’te Çocuklar Denizin ve Parkların Tadını Çıkardı

Korona virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 2,5 ay önce getirilen denize girme yasağı, 1 Haziran itibarıyla kaldırıldı. Havaların yağmurlu ve serin olması sebebi ile henüz dolmayan plajlar bugün çocuklar sayesinde şenlendi.

Sosyal Mesafeli Yaz Tatili Başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde açılan otellere, 1 Haziran’dan itibaren kalkan seyahat kısıtlaması ve yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yerli turist gelmeye başladı.

Çiçek “Sendikamıza ve Temsilcilerimize Karşı Kasıtlı Olarak Yalan Haber Üretiliyor”

Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanı Özcan Çiçek, sendikalar arasında neler oluyor dedirtti. 

Menteşe’de “Üretimin Yolu” Açılıyor

Menteşe Belediyesi, yerel üreticiye destek olmak adına kırsal mahallelerdeki çiftçilerin tarım arazisine ulaşımını sağlamak için yollarını düzenliyor, ulaşımı kolaylaştırıyor.

Sokak Hayvanlarını Kimliklendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanlarını kimliklendirmeye devam ediyor.

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü Uyardı

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusunun 30 Haziran’da sona ereceği bildirdi.

Yılmaz Özdil'in Ofis Diye Alıp Yazlık Eve Çevirdiği Villanın Yıkımı Devam Ediyor

Gazeteci Yılmaz Özdil'in Bodrum’da iş yeri diye aldığı, daha sonra yazlık ev olarak kullandığı denize sıfır villanın kaçak bölümlerinin yıkımı 5 gündür sürüyor. Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünün kontrolünde gerçekleşen yıkım, Özdil'in bulduğu işçilerle ağır bir şekilde devam ediyor.

Bodrum’da 24 Bin Liralık Şezlong

Bodrum’da otellerin korona zammı dudak uçuklattı; Sosyal mesafe nedeniyle azalan şezlonglar fiyatlara yansıdı. Günlük şezlong kirası bin lira, aylık oda 24 bin lira, eğer yemekte dahil olursa fiyatların 2 katına çıktığı görüldü.

Başkan Gürün “Muğla'ya Gelen Tatilcilere Koronavirüs Testi Uygulansın”

FERDİ YAVUZ- Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, normalleşme sürecinde kente giriş yapan yazlıkçılara koronavirüs testi uygulanması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, "Misafirlerimizin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği talimat ve önerilere harfiyen uymalarını istiyorum" dedi.

Başkan Oktay’dan Turistik Mahallelere Denetim

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, normalleşme süreciyle konuklarını karşılamaya hazırlanan kırsal mahallelere ziyaretlerde bulunuyor. Selimiye ve Bozburun’daki çalışmaları denetleyen Oktay, “Pandemi kurallarına göre hareket etmek zorundayız” dedi.

Bodrum ve Milas'ın Ormanlarını Türk ve Kırgız Ekipler Koruyacak

Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan yangın söndürme helikopteri Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Güvercinlik Mahallesi'ndeki Gökçeler Mevkisi Helikopter Pisti ve Tesisleri'nde konuşlandırıldı.

Toprakçı, Kreş ve Gündüz Bakımevlerini Denetledi

FERDİ YAVUZ- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Çocuk Kulüpleri’ne denetlemelerde bulundu.

Denize Girmek İsteyenlerin Hevesleri Kursağında Kaldı

Bodrum’da denize girmeyi iple çeken vatandaşlar, yasağın kalkmasına rağmen denize giremedi.

Üç Günde 25 Metrekaresi Yıkıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, gazeteci Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına kayıtlı villanın imara aykırı bölümlerinin yıkımı 3’üncü günde de devam etti. 3 günde 25 metrekaresi yıkılan kaçak bölümler Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından denetlendi.