Gündem

Gündem Haberleri

Muğla Valisi Orhan Tavlı Görevine Başladı

FERDİ YAVUZ- Valililer Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevinden Muğla Valiliği görevine atanan Vali Orhan Tavlı görevine başladı.

Rotasız Baran, Marmaris Hisarönü’ne Park Etti

Sosyal medyada binlerce takipçisi olan ‘Rotasız Baran’ Marmaris’in Hisarönü Mahallesine kısa bir süreliğine park etti. Oldukça ilgi gören Rortasız Baran, bu yıl ki hedefinin dünya turu olduğunu ancak pandemi nedeniyle dışarı çıkamadığı için ülke genelinde dolaşacağını söyledi.

Fethiye’de Sağlık Turizm Belgesi Alan Otel Hizmete Açıldı

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, otellerde yeni tip Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında açıkladığı kriterleri tamamlayan işletmeler için vereceği Sağlıklı Turizm Belgesi, alan bazı oteller, hizmete başladı.

Bodrum’da 300 Kaplumbağa İçin Kurtarma Operasyonu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dere yatağının kaçak inşaat atıkları ve molozlarla kapatılması sonucunda yüzlerce kaplumbağa akarı olmayan pis suda ölüme terk edildi. Yaklaşık 300 kaplumbağa Bodrum Belediyesi ekiplerince kurtarılarak yeni yuvalarına bırakıldı.

Çadırda Yaşayan Engelli Çiftin Yaşam Mücadelesi

Muğla'nın Menteşe İlçesi kırsal Göktepe Mahallesi'nde yaşayan zihinsel engelli Murat Yılmaz ile fiziksel engeli bulunan 7 aylık hamile eşi Ayten Yılmaz, harabeye dönen köy evinin önüne kurdukları çadırda elektrik ve su olmadan yaşamaya çalışıyor.

“KÖFTECİM” AÇILDI

Muğla’nın tatlarını bünyesindebarındıran “KÖFTECİM” hizmete girdi.

Kuran Kursu’nun Bahçesi Temizlendi

FERDİ YAVUZ- Kuran Kursu’nun bahçesi hak ettiği temizliğe kavuştu.

İçişleri Bakanlığı'ndan Nikah ve Düğün Genelgesi

İçişleri Bakanlığı, valiliklere “Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu genelge gönderdi. Nikâh merasiminde karşılama, uğurlama ve takı töreninde tokalaşma ya da temasa neden olan davranışlardan uzak durulacak ve mesafe korunacak.

Ünlü Profesör Fethiye’de Dünya Evine Girdi 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Tanju Hepgül, Fethiye’de düzenlenen nikah töreninde hayatını Banu Atmaca ile birleştirdi. Fethiye’ye yerleştiğini de belirten Prof. Dr. Hepgül, çalışmalarına burada devam edeceğini belirtti. 

Muğla Valisi Esengül Civelek Törenle Uğurlandı

FERDİ YAVUZ- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atanan Muğla Valisi Esengül Civelek, Valilik binası önünde yoğun bir katılımın olduğu törenle yeni görevine uğurlandı.

Tatil Cennetinde Maskeli Deniz Keyfi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Akçabük sahilinde maskeli, sosyal mesafeli deniz keyfi renkli görüntülere sahne oldu. İlçeye tatile gelen ve salgın nedeniyle maskelerini bir an olsun çıkarmayan 4 kadının denize bile maske ile girmesi dikkatlerden kaçmadı.

Menteşe Belediyesi Temizlik İşçilerinden Örnek Davranış

Muğla'nın Menteşe İlçesi Kötekli Mahallesi'nde Menteşe Belediyesi Temzilik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı işçiler sokakta buldukları içinde para ve kredi kartlarının bulunduğu cüzdanı mahalle muhtarına teslim etti.

'Plaj'ı Kurtarmak İçin Seferber Oldular

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yahşi Sahili'nin maskotu olan 'Plaj' isimli köpeğe araç çarpınca vatandaşlar seferber oldu. Sedyeyle taşınan köpeği gören bazı vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Nesli Tükenmekte Olan Deniz Canlısı Sahilde Yaralı Halde Bulundu

Yaralı halde güllük limanı kıyısında bulunan nesli tükenmekte olan caratta caretta cinsi deniz kaplumbağası AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tatilcilerin Yeni Gözdesi Vip Taşımacılık

Seyahat kısıtlamasının 1 Haziran’da kalkmasının ardından vip yolcu taşıma araçlarının işleri yüzde 400 artış gösterdi. Şehirler arası otobüsleri ve uçakları güvenilir bulmayan vatandaşlar yolculuklarını özel şoförlü vip minibüslerle yapmaya başladı. Bodrum’a gelmek isteyen tatilciler uçak ve şehirler arası otobüslerin yerine vip araçları tercih ediyor.   

Marmaris’te 200 Otelciye Eğitim Verildi

Marmaris Belediyesi’nin normalleşme dönemiyle birlikte misafirlerini ağırlamaya başlayan konaklama işletmelerine yönelik düzenlediği 2 günlük çalıştay bugün sona erdi. ‘Konaklama Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci’ adlı çalıştaya 2 günde 200’e yakın sektör çalışanı katıldı.

Trafik Ekiplerine Başarı Belgesi

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Bölge Trafik ekipleri gayretli ve özverili çalışmaları nedeniyle başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Vali Civelek’ten Başkan Gürün'e Veda Ziyareti

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanan Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e veda ziyaretinde bulundu. 

İki Başkandan Esnaf Ziyareti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş esnaf ziyaretinde bulundu.