Gündem

Gündem Haberleri

Akyaka'da Tatilciler, Denizin Keyfini Çıkardılar

FERDİ YAVUZ-Dünyaca ünlü tatil beldesi olan Akyaka'da, sıcak havayı fırsat bilen tatilciler, denizin serin sularında yüzdü.

İçişleri, YKS Saatlerinde Sokak Kısıtlama Genelgesini Yayınlandı

İçişleri Bakanlığı’ndan 2 günlük sokağa çıkma yasağı ve YKS açıklaması.

Sokağa Çıkma Kısıtlaması ve İstisnaları

YKS oturumlarının gerçekleşeceği cumartesi- pazar günleri belirlenen saatleri aralığında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Dalyan’da Otelciler Derneği Kuruldu

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği (DOD) kuruldu. Dernek Başkanı Ali Mürşit Yağmur, "Sektör temsilcileri arasında diyalog kurmak ve iş birliğini geliştirmek, hizmet kalitesini yükseltmek, turizm alanında ulusal ve uluslararası düzeyde sektördeki yenilikleri takip edip gelişmeyi hedefliyoruz" dedi.

Döneri, Pideyi 10 Katı Fiyatına Sattılar Bodrum’u Karıştırdılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 porsiyon dönere, 1 pide ve içeceklere 2 bin 263 lira çıkan hesap karşısında Bodrum’daki birçok işletme isyan etti. Neredeyse Bodrum’daki birçok işletmedeki fiyatların 10 katı fahiş fiyata satılan yiyecek içecekler ilçeyi karıştırdı.

Havalar Isındı Ege Kıyıları Şenlendi

Havaların ısınması ile birlikte, dünyaca ünlü yatlar Türkiye’ye gelmeye başladı. Her yıl binlerce yerli ve yabancıya ait lüks yatların uğrak yeri olan Ege kıyılarını bu sezon ilk ziyaret edenler arasında Titan, Melek ve Miss adlı tekneler oldu.

Marmaris Belediyesi’nden Deprem Kitapçığı

Marmaris Belediyesi ‘Aile / Ev Deprem Hazırlık Kitapçığı’ hazırladı. Olası bir depremin olumsuz sonuçlarını azaltmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan kitapçık, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmalıyız sorularının yanıtlarını içeriyor.

Yerel Tohum Merkezi'nden Aldığı Tohumla 1 Kilo Domates Üretti

Muğla'nın Menteşe İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde ikamet eden Emre Karaoğlan Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı yerel tohumla evinin bahçesinde 1 kilo ağırlığında domates üretti.

Vali Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamlığınca Yürütülen Çalışmaları Değerlendirdi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Orhan Tavlı, Muğla 112 AÇM’de İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ile birlikte çalışma ziyaretinde bulunarak, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya’dan brifing aldı.

Muğla’daki Tatilcilere Sokağa Çıkma Kısıtlaması Yok

FERDİ YAVUZ- YKS nedeniyle hafta sonu 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ancak Muğla’da turistik ilçelerde tatil amaçlı olarak bulunanlar bu yasaktan muaf tutulacak. 

Yerel Acentalar Marmaris’i Gezdi

Muğla tanıtım Platformu öncülüğünde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yürütücülüğünde, İzmir, Denizli, Aydın, Uşak ve Muğla’daki TÜRSAB BYK (Bölgesel Yürütme Kurulu) Başkanları ve TÜRSAB’a bağlı seyahat acentaları için Muğla’nın tarihi ve ören yerlerine ve turistik ilçe Marmaris'e tanıtım gezisi düzenlendi.

Muğla İGD, Büyümeye Devam Ediyor

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği (Muğla İGD), yeni üye katılımı ile büyümeye devam ediyor. Muğla'da geçtiğimiz aylarda kurulan Muğla İnternet Gazetecileri Derneği'ne, Marmaris ve Datça'dan yeni üye katılımı oldu. 

Vali Tavlı, İşkur'un Çalışmaları İle İlgili Bilgi Aldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde, İl Müdürü İlyas Sarıyerli’den yapılan çalışma ve faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

Otoparklar Motosiklet Mezarlığına Döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde trafik otoparkları motosiklet mezarlığına döndü. İlçe genelindeki trafik otoparklarında yaklaşık 12 bin 300 motosiklet sahibini bekliyor.

Bodrum’da Şehre İnen Domuz Ailesi İlgi Odağı Oldu

Bodrum’da şehre inen domuzlar vatandaşların büyük ilgisini çekti. Cadde üzerinde yiyecek ve su arayan domuz ailesi, ilgi odağı oldu.

Fethiye'de Yamaç Paraşütü Pilotları Üzerinde Bilimsel Araştırma Başlatıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde irtifa farkının yamaç paraşütü pilotları üzerindeki etkilerinin tespiti için, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bilimsel araştırma başlattı.

Seda Sayan'ın Sırrı Ortaya Çıktı

Korona virüs salgını nedeniyle 4 aydır Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören'de yaşayan Seda Sayan, güzellik sırrını açıkladı.

Muğla’da Maske Takmayanlara Ceza Yağdı

FERDİ YAVUZ- Muğla’da maske takmayanlara, İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda 22 Haziran'dan itibaren 900 lira ceza kesiliyor. Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Muğla’da iki gün süren denetimlerinde maske takmayan 130 kişiye, toplam 94 bin lira ceza uygulandı.