Gündem

Gündem Haberleri

Muğlalı Üreticilerden Destek Talebi

Dalaman Ziraat Odası, mayıs ayında olumsuz hava şartları nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilere yönelik süreçle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Dalyan'da Otelciler Platformu Kuruluyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinin turistik merkezlerinden Dalyan’da, otel işletmecileri bir araya gelerek korona virüs salgını sonrası normalleşme sürecinde yapılması gerekenlere yönelik toplantı düzenledi. Toplantıda sektöre ilişkin tüm paydaşların bir araya gelip ortak kararlar alacağı ve ileriye dönük yol haritalarını belirleyeceği bir "Turizm Kurulu" kurulması önerisi ön plana çıktı. Otelciler Platformu kurulmasına yönelik karar alındı.

FETÖ’nün Askeri Yapılanmasına Operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında muvazzaf asker ve hücre sorumluların da olduğu 33 şüpheli gözaltına alındı.

Başkan Demirel “Devletimizin Askeri Ve Polisi Bizlerin Değer Hazinesidir”

FERDİ YAVUZ- Köyceğiz'de bir grup tarafından saldırıya uğrayan trafik polisleriyle ilgili Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel bir açıklama yaparak olayı kınadı.

Özdil’in Otoparkı Yerle Bir Oldu

Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil’in villasının kaçak bölümlerinin yıkımı 10 gündür devam ediyor. Firari olarak aranan Can Dündar’ın Bodrum’da bulunan milyon dolarlık villalarının perguleleri yıkıldı, yıkım işlemi yapan işçiler bahçedeki kaçak yapıları yıkmaya başladı.

BİK Müdürü Mermertaş’tan, Gazete Zeybek’e Ziyaret

FERDİ YAVUZ- Basın İlan Kurumu (BİK) Muğla İl Müdürü Muharrem Mermertaş, gazeteleri ve gazete cemiyetlerini ziyaret etti.

Muğla’da Toplu Taşıma Kullanımı Yüzde 66.8 Arttı

Normalleşme sürecinde toplu taşımada araçların yüzde 50 yolcu alma zorunluluğu kaldırılmasının ardından Muğla’da toplu taşıma araçlarının kullanımı yüzde 66.8 oranında arttı. Yasakların dahil olduğu 25-31 Mayıs tarihlerinde il genelinde günde 24 bin 268 kişi toplu taşıma araçlarını tercih ederken, bu sayı 1-7 Haziran tarihleri arasında günde 36 bin 724 kişiye ulaştı.

Bodrum’a 700 Bin Tatilci Akın Akın Geliyor

1 Haziran’da seyahat kısıtlamasının kalkması ve yeni normalleşme süreci tatilcilerin Bodrum’a akın etmesine neden oldu. Bodrum’da uzun araç kuyrukları oluşurken, Muğla’ya giren araç sayısı 500 bine ulaştı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 170 bin nüfusu olan ilçesinin nüfusunun 700 bine çıkacağını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla’ya akın akın tatilci geldiğini belirtti.

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Esnafı İçin Çağrıda Bulundu: “Uzaktan Değil, Örgün Yaz Okulu Açılmalı.”

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Menteşe ve Ula’da faaliyet gösteren Oda üyeleri başta olmak üzere, tüm Muğla esnafı için örgün yaz okulu çağrısında bulundu.

Büyükşehir Halk Kart İle 9 Milyon TL Yardımda Bulundu

Sosyal belediyecilik projeleri ile vatandaşların yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Uzman ekiplerin belirlediği ihtiyaç sahiplerine bugüne kadar Halk Kart ve sosyal yardımlarla 5 bin 4 aileye, 9 milyon 096 bin 507 TL yardımda bulunuldu.

Ölüdeniz’de Sosyal Mesafeli Deniz Keyfi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajı’nda vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına uyup denize girdi.

Alev Savaşçılarına İşbaşı Eğitimi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev alan arazöz ve yangın söndürme ekipleri eğitimden geçiriliyor.

Menteşe Aşevi Yeniden Açılıyor

Menteşe Belediyesi Aşevi Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlıyor.

Sakin Kentte Sosyal Mesafeli Deniz Keyfi

Plajların tekrar açılmasının ardından denize girmekte temkinli yaklaşan vatandaşlar Sakin Kent Akyaka'Da ilk defa sosyal mesafeli deniz keyfi yaptı.

Bodrum'da Vahşet !

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Dogo Argentina cinsi köpeği besleyip, büyütüp saldırganlaşınca patisini delerek zincirleyen ve üzerine birde kilit vurup sokağa salan şahıs her yerde aranıyor.

Özdil ve Dündar'ın Villalarında Yıkımlar Devam Ediyor

Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil’in ve firari olarak aranan Can Dündar’ın Bodrum’da bulunan milyon dolarlık villalarının kaçak bölümlerinin yıkımları devam ediyor.

Vatandaşlar Yine Bildiğini Okudu !

Muğla İl Pandemi Kurulu’nun aldığı karar ile aylar sonra tekrar açılan Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarlarından Bayır Hayvan Pazarında bazı vatandaşlar eski alışkanlıklarından vazgeçemedi ve el ele tutuşarak pazarlık yaptılar

Firari Can Dündar'ın Villasının Kaçak Bölümleri Yıkılıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar'ın villasıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Dündar’ın malikane gibi villasının kaçak olduğu belirlenen sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımı başladı. Yıkımı yapılan villanın kaçak bölümleri ile ilgili Bodrum Belediyesi ekipleri kontrol etti.

Beyaz Kum Kaldırıldı, Bardakçı Koyu Eski Görünümüne Kavuştu

Muğla’nın Bodrum ilçesinin en güzel koylarından biri olan Bardakçı Koyu beyaz kumun kaldırılmasıyla eski görünümüne tekrar kavuştu.