Gündem

Gündem Haberleri

Çocukların İlk İşi Denize Girmek Oldu

Sokak çıkma kısıtlamasına kısa bir ara veren çocuklar, Bodrum’da denizin keyfini doyasıya çıkardı. Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle denize girmenin ve sahillerde gezmenin yasak olmasına aldırmayan aileler çocuklarını denize soktu.

Ortaca’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

FERDİ YAVUZ- Konavirüs tedbirleri kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bu yıl Ortaca’da farklı bir şekilde kutlandı.

Muğla’da Berber ve Kuaförlerin Saatleri Değişmedi

FERDİ YAVUZ- Ramazan Bayramı öncesi yoğunluğun artacağı berber ve kuaförlerin çalışma saatleri Muğla’da aynı şekilde devam edecek. 

Valilik Bahçesi Şenlendi

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün ikinci kez sokağa çıkan 0-14 yaş arası çocuklar Muğla Valiliği bahçesinde keyifli anlar yaşadılar.

9 Yaşındaki Defne Yaralı Baykuşu İyileştirdi

Bodrum’da boynundan yaralanan baykuşun tedavisini üstlenen 9 yaşındaki Defne, hayvanı evinde iyileştirdi. Baykuşun tedavisini yapan Defne hayvan iyileşince doğal ortamına salacaklarını söyledi.

Muğla'da Meslek Odalarından Ortak Tepki

Muğla'da faaliyet yürüten meslek odaları temsilcileri tarafından, meslek odalarının yapısının ve seçim sistemlerinin değiştirilmesine ilişkin tartışmaların ardından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kamu kurumu niteliğindeki meslek odaları, seçim sistemlerine müdahale ve diğer yollarla bertaraf edilip etkisizleştirilmek isteniyor. Yalnızca aklın, bilimin yolunda doğruları söylediğimiz için, antidemokratik uygulamalara karşı demokrasiye ve laikliğe sahip çıktığımız için hedef gösterilmekteyiz" diye ifade edildi.

Bodrum’da Sarı Deniz Paniği

Turizmin gözbebeği, mavi turun ana vatanı Bodrum’da denizin rengi sarıya büründü. Masmavi denizin sarıya dönmesi görenleri şaşkına çevirdi.

Milas’a İlk Muz Fidanı Törenle Dikildi

Türkiye’de 1990’lı yıllarda açık alanlarda yetiştirilen daha sonra örtü altı üretimiyle rekoltesinde artış gözlenen muz üretimi için Milas’ta ilk adımlar atıldı. Türkiye’de sadece Akdeniz’in kıyı bölgelerinde yetiştirilen muz üretimi için Milas’ta ilk defa 52 dekarlık serada muz fidanı dikimi gerçekleştirildi. Milas’ta özel bir firma tarafından gerçekleştirilen yatırımla Milas’ın tarım ve gıda ürünleri envanterine muz üretiminin de eklenmesi hedefleniyor. 

TGK 20. Başkanlar Kurulu Video Konferansta Buluştu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 20. Başkanlar Kurulu Toplantısı, video konferans ortamında gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 8 gazeteciler federasyonu ile 73 gazeteciler cemiyeti başkan ve temsilcisinin katıldığı TGK Başkanlar Kurulu toplantısında, basın/medya sektöründeki son gelişmeler, koronavirüsün sektöre etkileri, sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Gençler Kutlamaya Gelemeyince Ay Yıldızlı Balon Uçurdular

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bodrum Belediye Meydanı'nda tören düzenlendi. Korona Virüs (Covid-19) salgını nedeniyle gençler törene katılamayınca Türk bayraklı balonlar protokol tarafından gök yüzüne bırakıldı.

Domuzlar Kedilerin Mamalarına Göz Dikti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, aç kaldıkları için şehir merkezine inen yaban domuzu sürüleri, soaklara kediler için bırakılan mamaları yedi.

İçişleri Bakanlığı Seyahat Kısıtlamasına Yönelik Yeni Bir Genelge Yayınladı

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasının uzatıldığına ilişkin ek genelge gönderildi.

Başkan Demirel ‘19 Mayıs 1919 Türk’ün Kurtuluş Savaşıdır’

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı yayımladı.

Seydikemer’de 4 Dönüm Buğday Yandı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde buğday tarlasında çıkan yangında yaklaşık 4 dönüm alan zarar gördü.

Başkan Toksöz 'Milli Mücadelemizin 101. Yılını Kutluyorum'

FERDİ YAVUZ- Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

CHP Ula İlçe Başkanlığı Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

CHP Ula İlçe Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Demir’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Dev Gemiyi Ayakta Alkışlayarak Karşıladılar  

Muğla’nın Bodrum ilçesinden denize açılan dev gemi üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri bulunan gemi görsel şölen sundu.  

Muğla'da 19 Mayıs Kutlamaları Başladı  

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Menteşe Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı.