Gündem

Gündem Haberleri

Kızılay Hafta Sonu Sokağa Çıkacak 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Maske Dağıttı

Muğla Menteşe Kızılay Şubesi tarafından Pazar günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkacak 65 yaş üstü vatandaşlara maske ve dezenfektan dağıtıldı.

Marmarisli Turizmciler Hazırlıklara Başladı

Turizmin önemli merkezlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Mahallesinde hazırlıklar başladı. İşletme sahipleri Turizm Bakanlığından gelecek bilgilere göre mekanlarını yeniden düzenleyecek.

Başkan Gürün 'Muğla’ya Gelmeyin Dememizin Sebebi; Sizi…'

FERDİ YAVUZ- Muğla’da giriş-çıkış kısıtlamasının kaldırılmasıyla kente girişi ve çıkışlarda trafik yoğunluğu yaşanmaya başladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Kent Konseyi ‘Hafta Sonu Sokakları Büyüklerimize Bırakalım’

Menteşe Kent Konseyi 10 Mayıs Pazar günü 11:00-15:00 saatleri arasının 65 yaş üstü vatandaşlara bırakılmasını önerdi.

Başkan Gümüş “Endee Gocumanlar Acık Gezsin”

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Pazar günü 4 saatlik sokağa çıkma izni kullanacak 65 yaş üstü vatandaşların rahat etmesi için Menteşe Belediye Başkanı Muğlalılara Muğla şivesi ile uyarıda bulundu.   

TGK Yönetiminden Sektöre Destek Çağrısı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Koronavirüs salgını nedeniyle medya sektöründe büyük bir kriz yaşandığına dikkat çekerek destek çağrısı yaptı.

Büyükşehirden Küçükler İçin Puzzle, Büyükler İçin Bulmaca

Türkiye’yi etkisi alan korona virüs salgını dolayısıyla çocukların, 20 yaş altı gençlerin ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Başkan Gümüş’ten Engelli Gence Davullu-Zurnalı Sürpriz

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, korona virüs salgını boyunca evinde kalan zihinsel engelli genci Muğla ve Ege türküleri çalan roman müzisyenlerden kurduğu ekip ile sürpriz bir ziyarette bulundu.

Menteşe'nin Yoğurtçu Kadınları Sokaktan Kurtulmak İstiyor

Muğla'nın Menteşe İlçesi'ne bağlı kırsal mahallelerde besledikleri küçük ve büyükbaş hayvanlardan elde ettikleri sütleri doğal yöntemlerle mayalayan kadınların ürettiği yoğurtlar büyük ilgi görüyor.

Karantinadaki Vatandaşlar Fidanlarla Uğurlandı

Almanya’dan önce Dalaman Havalimanına, ardından Muğla Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurduna getirilen ve 14 gün karantinaya alınan 357 Türk vatandaşı, karantina sürecini doldurarak yurttan tahliye edildiler.

Amatör Balıkçısının Oltasına Dev Trança Takıldı

Muğla'da Erdem Yalçınkaya isimli amatör balıkçı, arkadaşlarıyla çıktığı balık avında 95 metre derinlikten 13 kilo 890 gram ağırlığında dev trança yakaladı.

Marmaris Plajları Sezona Hazırlanıyor

Marmaris Belediyesi, halk plajlarını yeni sezona hazırlıyor. Yapılan çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bu yıl plajlarımızı pandemi tedbirlerine göre düzenliyoruz. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları önceliğimiz olacak” dedi.

Marmaris Belediyesi’nden Ekonomik Destek

Marmaris Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıyla korona virüsü salgınından etkilenen işletmeler ve belediye kiracılarını, ekonomik açıdan rahatlatacak kararlar aldı.

Hakan Aygün Serbest Bırakıldı

Bodrum'da sosyal medya aracılığıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle tutuklanan eski Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün serbest bırakıldı. Kararın ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Aygün'ün tahliye kararına itiraz etti.

O Araçlardan Biride Belçika Plakalı !

FERDİ YAVUZ- Muğla Valiliği; “Muğla’ya hiçbir şekilde giriş yapılamayacaktır." açıklamasını yaptı ama Bodrum’a giren araç sayısı 1 günde yüzde 25 arttı. Bodrum’a giren o araçlardan biride Belçika plakalı.

Bodrum’a Giren Araç Sayısı 1 Günde Yüzde 25 Arttı

Bodrum’da seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından ilçeye giren araç sayısında yüzde 25 artış olduğu öğrenildi.

Dijital Tarım Pazarı Fethiye Çiftçisinin Hizmetinde

DİTAP yani Dijital Tarım Pazarı tarımda dijitalleşme adına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından devreye sokulan önemli bir proje . 

Barış Saylak, Ören Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Vervet Maymunları Rehabilitasyon Merkezine Teslim Edildi

Ortaca ilçesinde yasa dışı yollardan temin edilen Vervet maymunu ve yavrusu Muğla DKMP Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bursa Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi.