Gündem

Gündem Haberleri

Büyükşehir Hayırseverlerle İhtiyaç Sahiplerini Buluşturuyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşları buluşturuyor.

Muğla’nın Hane Halkı Çekirdek Aileden Oluşuyor

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Aile verilerine göre, Muğla’nın yüzde 59,8’i çekirdek aileden oluşuyor.

Polis Ekiplerinden 5 Yaşındaki Minik Aysima'ya Sürpriz Doğum Günü

 Bodrum’da polis ekipleri 5 yaşındaki Aysima Uysal’a sürpriz doğum günü yaptı.

Valilik'ten Son Dakika Açıklaması

FERDİ YAVUZ- Muğla Valiliği; “Her ne kadar Muğla seyahat kısıtlaması kaldırılan iller arasında yer alsa da seyahat kısıtlaması devam eden illerden Muğla’ya hiçbir şekilde giriş yapılamayacaktır."

Tatilciler Yeniden Gelmeye Başladı

Muğla'da kalkan seyahat kısıtlamasının ardından Bodrum'a gelen araç sayısında artış olmaya başladı. Bodrum'da yazlık evi olan vatandaşların az sayıda da olsa ilçeye giriş yaptığı öğrenildi.

Seyahat İzin Belgesi Olmayan Antalya'ya Giremeyecek

 Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca şehir giriş-çıkışlarının kısıtlanması uygulamasının devam ettiği illerden Seyahat İzin Belgesi olmadan gelerek Antalya'ya giriş yapmak isteyenlerin ilgili mevzuata göre cezai işlem uygulanarak, geri çevrilmesine karar verildi.

Menteşe Toplu Taşıma Güzergâhlarında Değişikliği Yapıldı

Menteşe’de yol yapım çalışmaları nedeniyle toplu taşıma hatlarının güzergâhlarında bazı değişiklikler yapıldı.

Yılmaz Özdil’in Bodrum’daki Evinde İnceleme   

Gazeteci Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına aldığı Bodrum Bitez’deki villada, İmar Barışı’ndan sonra kaçak inşaat yaptığı iddiası üzerine, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapıldı.   

Karantinadaki Vatandaşlardan Devlete Teşekkür

Almanya’dan Muğla’daki KYK'ya bağlı öğrenci yurtlarına yerleştirilen ve 14 günlük karantina sürecinin bitimine 2 gün kalan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililere teşekkür etti.  

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Genel Gönderdi   

Muğla, Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya ve Mersin'e hava, kara ve deniz yoluyla yapılacak giriş/çıkış kısıtlaması kaldırıldı. 

Salgın Muğla'da Fide Satışlarını Arttırdı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Kovid-19 önlemleri kapsamında sokağa çıkamayan vatandaşlar, önlem amaçlı ve zaman geçirmek için sebze meyve üretimine yöneldi.

Selimiye’nin Adile Naşit’i

Marmaris’e 55 kilometre uzaklıktaki yerli ve yabancı turistlerin gözde turistik mahallesi Selimiye’de yaşayan 80 yaşındaki Hayriye Özen’in en büyük zevki çocuklara şiir okumak.

Saatin Geç Olmasına Aldırmadan Oraya Hücum Ettiler

Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında Perşembe günü gece 24:00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması Pazar günü gece sona serdi.

3 Mayıs Koronavirüs Tablosu

Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı.

31 İlde Giriş Çıkış Kısıtlaması Uzatıldı 

İçişleri Bakanlığı, 31 ile yönelik giriş/çıkış kısıtlamasının, yarın kabine toplantısında yeniden değerlendirilmek üzere, pazartesi saat 24.00'a kadar uzatıldığını açıkladı. 

Aş Evinden 'Düğün Yemeği' Lezzetinde Yardım

Muğla'da Menteşe Belediyesi Aş Evi personeli tarafından Kovid-19 salgını sürecinde ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye, Muğla düğünlerinin olmazsa olmazı yöresel lezzetlerin sunulduğu düğün yemekleri tadında yemek yardımı yapılıyor. 

Azmağın Sembolleri Aç Kaldı

Muğla’nın dünyaca ünlü Akyaka mahallesindeki Kadın Azmağı kenarındaki bulunan restoranların Kovid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılması sonrası azmakta yaşayan yüzlerce kaz ve ördek yem bulmak için mahalle içlerine gitmek zorunda kalıyor. 

MHP İl Başkanı Korkmaz: "Türk Milliyetçileri Türklüğün Öz Evlatlarıdır"

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, 3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü nedeni ile bir açıklama yaptı.