Gündem

Gündem Haberleri

İçişleri Bakanlığı'ndan Düğün Genelgesi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler" konulu genelge gönderdi. Düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün oldukça açık havada yapılacak ve süre kısa tutulacak.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları Açıklandı

FERDİ YAVUZ- Hafta sonu yapılacak YKS sınavı süresince uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yayınladığı kararda okul ve sınav merkezi yakınlarındaki kırtasiyelerin açık olacağı vurgulandı.

Muğla’nın Ölüm İstatistikleri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Muğla ölüm istatistiklerini yayımlarken Muğla’da bebek ölümlerinde ilk sırayı yüzde 32,8 ile dolaşım sistemi hastalıkları yer aldı.

Başkan Gümüş Seyahat Acentası Yetkililerini Ağırladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Tarıtım Platformunun öncülüğünde seyahat acentası yetkililerine düzenlenen tanıtım gezişinde acenta yetkililerini ağırladı.

Muhtarlardan Başkan Gürün’e Pandemi Teşekkürü

Muğla Muhtarlar Federasyonu üyeleri pandemi sürecinde Muğla Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara yapılan yardım paketleri için Başkan Osman Gürün’e teşekkür eti.

Araçlar Suyun Altında Kalmaktan Saniyelerle Kurtuldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde içme su hattı borusu patladı. Patlama sırasında yoldan geçen araçlar son anda su altında kalmaktan kurtuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Yarışmasında Finale Kaldı

Uluslararası Altın Kentler Derneği'nin düzenlediği dünya kentsel tasarım ve şehircilik alanının marka yarışması olarak tanımlanan Golden City Awards 2020'de Halk kategorisi “Yaşama Değer Katanlar” ana temasında 30 Büyükşehir Belediyesi arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi ilk 5 içerisinde yer alarak finale kaldı. 

Milletvekili Gökcan, Vali Tavlı’yı Ziyaret Etti

FERDİ YAVUZ- AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

YKS ve Kurban Bayramı İçin Ek Tedbirler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Toplum Bilimleri Kurulu toplantısında, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilerin psikolojisi, alınabilecek ek tedbirler, Kurban Bayramı'na yönelik uyarı ve önlemler, normalleşme sürecinde gençlere verilebilecek mesajlar ve dezenformasyonla mücadele gibi konular ele alındı.

Başkan Gürün’den, Vali Tavlı’ya Ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Ak Parti ve MHP’den Vali Tavlı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve beraberindeki İlçe Belediye Başkanları Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı Makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Firari Maymunu Yakalamak İçin Ekipler Seferber Oldu

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir süredir başı baş dolaşan sahipsiz maymun Ortaca Belediyesi Geçici Rehabilitasyon ve Bakım Evi ekipleri ile Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri tarafından yakalandı.

Milas'ta Çiftçilere ‘Zeytin Sineği Ve Halkalı Leke’ Uyarısı

Muğla'nın Milas ilçesindeki zeytinlik arazilerde inceleme yapan Milas Ziraat Odası’nda (MİZO) görevli ziraat mühendisleri, zeytinde bu yıl rekoltenin düşük olduğunu ve bu sebeple zeytin olan arazilerde yoğun şekilde etkili olması beklenen zeytin sineği zararlısına karşı tuzak asılmasını, halkalı leke zararlısı için ise taban arazilerde yılda 3 dönem bordo bulamacı uygulanmasını önerdi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne 5 Yeni Müdür Yardımcısı

Yangın sezonu kapsamında Türkiye'nin en kritik bölgelerinin başında gelen Muğla Orman Bölge Müdürülüğü'ne 5 yeni müdür yardımcısı atandı. Muğla bölgesine atanan yeni müdürü yardımcıları görevlerine başladı.

Rektör Çiçek’ten, Vali Tavlı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Olası Afetlere Hazırlığını Sürdürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi olası bir afet durumunda vatandaşların sıkıntı yaşamamış için hazırlıklarını sürdürürken 500 kişiye çorba, 366 kişiye yemek ikramı yapabilecek araç aldı.

Hayırseverlerden Büyükşehir’e Tekerlekli Sandalye Bağışı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan Akile Dural isimle vatandaş, 2 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması için Muğla Büyükşehir Belediyesine bağışladı.

Vali Tavlı; "Vatandaş Odaklı Hizmetlere Ağırlık Verilmeli"

İlçe Kaymakamlarıyla toplantı gerçekleştiren Muğla Valisi Orhan Tavlı başta turizm, sağlık, tarım, ekonomi, eğitim, orman, madencilik, ulaşım ve güvenlik konuları olmak üzere yürütülen hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Muğla'da Maskesiz Sokağa Çıkmanın Cezası 900 Lira

Maske takmayanlara İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda 22 Haziran'dan itibaren 900 lira ceza kesilecek.