Gündem

Gündem Haberleri

Kılınç, kampanya hakkında SED Medya’ya bilgiler verdi

Saadet Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Kılınç SED Medya Genel Müdürü Sıdıka Kölemen’e ziyarette bulundu. Gerçekleştirdikleri ziyarette başlattıkları kampanya hakkında bilgilerde aktaran Başkan Kılınç destek beklediklerini dile getirdi.

Fethiye’ye bir eczane daha 

Fethiye’de bir eczane daha hizmete girdi. Eczacı Beril Büyükabalıya ait Abalı Eczanesi, Fethiye Devlet Hastanesi yakınında hizmete girdi. Açılış töreni pandemi tedbirleri altında yapıldı. Eczacı Beril Büyükabalı, “Alternatif bitkisel ürünlerin tedavisi konusunda da çok derin bilgi sahibiyim. Halkımızı her zaman beklerim” ifadelerini kullandı. 

Başkan Kılınç ‘Bir Damla Tasaruf’ kampanyasına destek istedi

Son günlerde gündem olan kuraklık konusu ile ilgili olarak Saadet Partisi Kadın Kolları ‘Bir Damla Tasarruf’ isimli bir kampanya başlattı. Kampanyayı Fethiye’de de başarılı bir şekilde yürüten Saadet Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları tüm ev hanımlarının ve diğer vatandaşların kampanyaya katılımlarını beklediklerini belirtip, “Bir damla tasarruf ile geleceğinize su taşıyın” diyerek yola çıktıklarını belirttiler. Saadet Partisi Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Kılınç yaptığı açıklamada, “Su hayattır, yaşamın ana kaynağı, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düşünülemez. Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir” dedi.

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Muğla il genelinde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Perşembe pazarı atıkları yaban hayvanları için doğaya bırakılıyor 

Menteşe Belediyesi, Perşembe pazarının ardından topladıkları 500 kilogramlık sebze ve meyve gibi atıkları kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının yemesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Teslim edilen yiyecek maddeleri ekipler tarafından Yılanlı Yaban Hayatı Gençleştirme Sahasına bırakılacak. 

Milas Belediyesi şehir bandosunu kuruyor

Milas Belediyesi şehir bandosunu kurma adına çalışmalarına başladı ve bando ekibinde görev alacak gönüllüler arıyor. Bando takımında yer alacak kişiler belediyenin belirlemiş olduğu günlerde ve etkinliklerde yer alacak.

Saadet Partisi’nden ‘Bir Damla Tasarruf’ Kampanyası

Son günlerde gündem olan kuraklık konusu ile ilgili olarak Saadet Partisi Kadın Kolları ‘Bir Damla Tasarruf’ isimli bir kampanya başlattı.

61.sayıda ayın konuğu İyi Parti İlçe Başkanı

Fethiye Aktüel Magazin Dergisi'nin 6. sayısında ayın konuğu İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban. Editör Ufuk Emek ile birlikte Fethiye Şehit Fethi Bey Parkı’nda keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Çoban “ Hoş, samimi, içten, güzel bir sohbet oldu” ifadelerini kullandı.

Uysal, Ucuz maliyetli kredi bekliyoruz

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda korona virüs tedbirleri altında yapılırken; turizm sezonu hazırlıkları ele alındı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Elimizde sağlık turizm sertifikası var. Bu şartlarda hepimiz hazırlıklarımızı yaptık. Tüm tesisler eksikliklerini gideriyor. Şu anda herkes normal sezon dahilinde açılış planlamalarını yapıyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan ucuz maliyetli kredi talebinde bulunduk” dedi. 

Muhtar Söğüt sessizliğini bozdu

Kargı Mahallesi Muhtarı Cafer Söğüt, geçtiğimiz günlerde ulusal bir gazetede çıkan "Fethiye'de Orman Talanı Var" başlıklı haberin kaynağının Kargı Mahallesinde olmadığını dile getirerek, "Mahallemizde orman alanlarının talan edilerek, yerine kaçak inşaatların yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor" diye konuştu.

Fethiye ve Seydikemer’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu 

Fethiye’nin Üzümlü ve İncirköy mahalleleri ile Seydikemer’in Sarıyer Mahallesine yıllar sonra kar tanecikleri düştü. Fethiye ve Seydikemer’de etkili olan sağanak yağmur ve sert rüzgar yüksek bölgeler de etkisini kar yağışına bıraktı.

İletişim Suçuyla Dolandırıcılık hakkında vatandaşları bilgilendirdiler 

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü; vatandaşları İletişim Suçuyla Dolandırıcılık suçuyla mücadele kapsamında vatandaşları bilgilendirdi. İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021 yılı çalışma planı doğrultusunda ile vatandaşların bilgilendirilmesi amaçlanıyor. 

Meteorolojiden don uyarısı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Muğla il genelinde hafif ve orta kuvvette don beklendiği ifade edildi. 

Rektör Çiçek’ten İnme Merkezi'ne ziyaret

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi’ni ziyaret etti.

Fethiye Belediyesi, şiddetli yağmurun izlerini siliyor

Dün Fethiye’de etkili olan şiddetli yağmurun ardından derelerin Fethiye Körfezi’ne taşıdığı çöpler, görüntü kirliliğine yol açmıştı. Duruma hemen müdahale eden Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Birimi, bugün Şehit Fethiye Bey Parkı sahil bandında karaya vuran çöpleri topladı. 

Başkan'dan Bodrum'a kar şovu

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Bodrum'a Kar müjdesi verdi. 

AK Parti’li Camuz annesini kaybetti

AK Parti Fethiye İlçe Yönetim Kurulu üyesi Adem Camuz’un annesi Neziha Camuz 83 yaşında vefat etti. 5 çocuk annesi Neziha Camuz Seydikemer İlçesi Ceylan Mahallesi Karabıyıklar mezarlığında dualarla toprağa verildi. 

Gökmen, Bu mu çevrecilik anlayışınız?

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi çevre katliamına devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından devre dışı bırakılan atık su arıtma tesisinden geçen pis suyun olduğu gibi Mazı Çayı’na bırakıldığı öğrenildi. Çevre katliamını gören vatandaşlar isyan etti.

Menteşe’de kar mesaisi

Menteşe’de etkili olan kar yağışıyla birlikte kentin çeşitli noktalarında kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı.