Gündem

Gündem Haberleri

Kıvrak Motor yine Türkiye satış birincisi

Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, Honda Türkiye satış birinciliğini 2020 yılında da kazandı. 44 yıldan bu yana Fethiye’de Kıvrak Motor olarak halka hizmet veren Kıvrak Motor, Honda Türkiye satış birinciliğini yine Fethiye’ye getirdi. Kıvrak Motor Sahibi Nuri Kıvrak, öncelikle müşterilerine teşekkür ederek; “2020 yılında korona virüsü salgınına rağmen satışlarımızı yüzde 20 arttırarak, hizmetimizi sürdürdük. 2021 yılında hedefimiz yüzde 30’lara ulaşmak” ifadelerini kullandı. 

SED Medya'dan FETOB’a ziyaret

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, ekibiyle birlikte Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal’a iade-i ziyarette bulundu. Turizm sezonun iyi geçmesini dileyen Köktener, FETOB Başkanı Bülent Uysal ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Yaralanan iki köpeğe müdahale edildi

Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, gece geç saatlerde geçirdikleri kaza sonucu yaralanan 2 köpeğe acil müdahale etti. 

Başkan Tokat’tan bir dizi ziyaret

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, ilçe de kurulan Cumartesi ve geleneksel Salı Pazarı’na ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Tokat pazar esnafına hayırlı işler temennisinde bulunarak bereketli kazançlar diledi.

Kapalı olan işletme sahiplerinden “Elbet bir gün buluşacağız” göndermesi

Muğla’da, kafe, bar ve restoran sahipleri, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri yarım saatlik “ışık ve müzik açma” eylemiyle 11 aydır yaşadıkları mağduriyeti protesto ettiler.

Eskiyen konteynırlar yenisiyle değiştiriliyor

Menteşe Belediyesi ekipleri eskiyen ve yıpranan geri dönüşüm sepetlerini, yeni modern atık konteynırları ile değiştiriyor.

Başkan Otgöz, “Sigarayı bırakalım, hayatı bırakmayalım”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ‘9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’ dolayısıyla sigarayı bırakma çağrısında bulundu

Özel Eğitim Kurumları Ankara’da toplandı

Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Ankara-Kızılcahamam’da 2021 yılı istişare ve değerlendirme toplantısı Genel Başkan Yunus Kılıç’ın başkanlığında, Yüksek İstişare Kurul Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Nursel Özdemir Kurumları kurucusu Özel Eğitim Federasyonu Muğla İl Başkanı ve EGE-DER Başkan Yardımcısı Salih Dündar’da katıldı.

“Tarımsal üretimde çiftçimizin üreticilerimizin yanındayız”    

Fethiye ve Seydikemer’de tarımsal faaliyetler korona virüs salgınına rağmen aralıksız olarak devam etmektedir. Bu kapsamda Fethiye ve Seydikemer İlçe Tarım ve Orman müdürlükleri özverili bir çalışma yürütüyor.            

Fethiye’nin Nüfusu arttı, Seydikemer’in azaldı

TÜİK verilerine göre Fethiye’nin nüfusu artarken, Seydikemer İlçesinin nüfusu azaldı. Fethiye’de erkek nüfusu 2020 yılında yüzde 50.09 olurken, kadın nüfusu yüzde 49.91 oldu. Seydikemer İlçesinde ise erkek nüfusu yüzde 58, kadın nüfus oranı ise yüzde 48’e ulaştı. 

Kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklama da, bu akşam saatlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Köpeği için doğum günü partisi düzenledi

Muğla’da yaşayan Sena Yanmadık’ın 1 yaşına giren Maltese Terrier cinsi Daisy isimli köpeği için ablası Mehile ve eniştesi Anıl Göçmen, sürpriz doğum günü partisi düzenledi. Daiys’ye mama hediye ettiler.

14 Şubat öncesinde kuyumcularda hareketlilik 

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde kuyumcularda önemli derece yoğunluk yaşanıyor. Altın fiyatlarının iyice düşmesi sevgililere yaradı. Kuyumcularda hareketlilik yaşanırken, bazı kuyumcular çiçekçilerde olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle hafta sonunda açık olmaları talebinde bulunuyor. 

17 kamyon hafriyat ve çöp toplandı

Bodrum’da geçtiğimiz yıl belediye ekipleri tarafından 23 kamyon hafriyat ve çöp toplanan iki alandan bu yıl da 17 kamyon hafriyat, çöp, bahçe ve mobilya atığı toplandı.

Yeni spor tesisleri kazandırılacak 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, geçtiğimiz günlerde Fethiye’de yapımı devam Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulunmuştu. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, 3 ay içinde Gençlik Merkezi’mi gençlerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi. 

Il Gençlik Kollarının heyecanı koronavorüsü unutturdu

AK Parti Muğla Gençlik Kolları Başkanlığı’nda yaşanan başkanlık değişimi sonrası Halil Talha Ülkü, başkanlığı Burak Kaplan’a devretti. Devir teslim töreninden sonra yaşanan kalabalıkta gençliğin heyecanı akıllara korona virüs salgınını getirdi.

FRT TV canlı yayınladı 

Fethiye Belediyesi Anadolu Rock müziğinin aramızdan ayrılan efsanevi iki ismi Barış Manço ve Cem Karaca için anma konseri düzenledi. Korona virüs salgını nedeniyle konser seyircisiz ve online gerçekleşirken; FRT TV ekranlarında canlı yayınlandı.

Son yolculuğuna dualarla uğurlandı 

Büyükşehir yasasından önce Ören Köyü Muhtarlığı ve Tüm Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunan Enver Ekinci (76), kalp krizi sonrası tedavi gördüğü Muğla’daki özel hastanede tüm müdahalelere rağmen yaşamanı yitirdi. 

Sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyorlar 

Geçtiğimiz yıllarda kurulan Fethiye Tazelenme Üniversitesi, sosyal sorumluluk projelerine devam ediyorlar.