Gündem

Gündem Haberleri

FTSO üyelerine KVKK Danışmanlığı indirimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) Uyumluluk Projesi’ kapsamında Müftüler Soydan Hukuk Bürosu’yla danışmanlık protokolü imzaladı. Protokol kapsamında bürodan danışmanlık hizmeti almak isteyen FTSO üyeleri, indirim ve taksit imkânlarından yararlanabilecek.

Yeni Mahalle sakinleri ‘tapu’ için Karaca’yı ziyaret ettiler

Yeni Mahalle Muhtarı Enver Kavak ve yaklaşık 60 yeni mahalle sakini Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler. Yerlerinin tapusuyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları anlatan sakinler, Karaca’dan destek istediler. Karaca, Milli Emlak’la gerekli görüşmelerin yapıldığını kısa bir süre sonra vatandaşların tapularına kavuşacaklarını iletti.

Cami Mahallesi’nden ‘teşekkür’ ziyareti

Cami Mahallesi Muhtarı Gürol Kavak ve beraberinde Cami Mahallesi sakinleri Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundular. Yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür eden Cami Mahallesi sakinleri, taleplerini de Karaca’ya ilettiler.

Zabıta ekipleri İSDEM ile inşaat ve şantiyeleri denetledi

Bodrum Belediyesi Kovid-19 salgını ile başlattığı mücadele kapsamında Zabıta ekipleri ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ile birlikte yarımada genelinde inşaat ve şantiyelerde pandemi denetimi gerçekleştirdi.

Sağır “Esnafımıza asgari ücret kadar destek verilmeliydi”

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Çarşamba günleri FRT TV’de yayınlanan Gerçek Gündem adlı programın konuğu oldu. Sunucu Emrullah Gök’ün sorularını samimiyetle cevaplayan Sağır, pandemi dönemindeki esnafların durumundan bahsederek “Devletimiz, her zaman esnafımızın yanında oldu. Ancak esnaflarımıza en azından bir asgari ücret kadar destek verilmeliydi” diye konuştu.

“Saltanat usulü başkanlık!”

Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’ndan istifa etti. Ayyıldız’ın yerine, oğlu Mehmet Ayyıldız geldi. Yaşanan bu olay Marmaris’i karıştırdı. 

Likya Kadın Emeği Pazarı açıldı

S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi, Fethiye Belediyesi’nin destekleriyle Beşkaza Meydanı’nda Likya Kadın Emeği Pazarı’nı açtı. 40 standın yer aldığı ve gıda dışı el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği Pazar, iki gün sürecek. Likya Kadın Emeği Pazarı’nın açılışında standları tek tek eşi Çiğdem Karaca ile birlikte gezen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Projede emeği geçen Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi’ne belediye olarak çok büyük destekler vereceğiz. Projenin, pandemi bitince amacına ulaşacağını düşünüyorum” dedi. .S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi kurucusu Çiğdem Karaca ise “Mahallelerimizde hiç gün yüzüne çıkmamış ürünler kadınlarla birlikte çıksın, alıcısıyla buluşsun istiyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Arslan’dan Başkan Tokat’a veda ziyareti

İlçede görev süresini dolduran ve Bursa’nın İnegöl ilçesine tayini çıkan Milas Kaymakamı Eren Arslan, veda ziyaretleri kapsamında Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’ı ziyaret etti.

Kaymakam Ayşe Karaca göreve başladı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın kuzeni Ayşe Karaca, İçişleri Bakanlığı onayı ile Isparta’nın Sütçüler İlçesi’ne Kaymakam olarak atandı. Kaymakam Ayşe Karaca’nın vekaleten atandığı görevine başladığı bildirildi. 

Online toplantıyla sektör sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 13 Nolu Emlak, Eğitim, Sağlık ve Sportif Faaliyetler Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Toplantıda sosyal medya platformları üzerinden yapılan yetki belgesiz emlakçılık faaliyetlerine son verilmesi gerektiğine dikkat çeken üyeler, yeni düzenleme ile Şubat ayından itibaren sosyal medya platformlarında yetkisiz emlak paylaşımı yapanlara, para cezası uygulanacağını hatırlattı. FTSO üyeleri, vatandaşları da bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Kadın Girişimi Kooperatifi ilk stantını Beşkaza Meydanı’nda açıyor

Fethiye’de üreten kadınların desteklenmesi amacıyla Fethiye Belediyesi işbirliği ile yürütülecek çalışmalar için kurulan S.S. Fethiye Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi uzun süredir yürüttüğü projenin ardından kapılarını ilk kez açıyor. 

Soydemir, “Esnaflara gereken destekler sağlanmalıdır”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, oda faaliyetleri hakkında geniş kapsamlı bilgiler aktardı. Pandemi döneminde esnafların ve oda üyelerinin sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Soydemir, “Esnaflarımıza gereken destekler sağlanmalıdır. Biz oda olarak üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Devletimizden esnaflara sicil affı getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Üreticiler Tarım AR-GE ve Tohum Merkezinde bir araya geldi

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üreticileri bilgilendirme toplantısı yapıldı. Özellikle Karaova Bölgesi'nde Başkan Ahmet Aras öncülüğünde başlatılan tarımsal kalkınma hamlesi yeni bir boyut kazanıyor. 

Üç ton çöp topladılar

Fethiye Belediyesi ve Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancılar, Çalış, çevre yolu kavşağı’nda Karagedik Mahallesi ve Ölüdeniz’de çöp topladılar. 

Yetkililerden yardım bekliyorlar 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü-Ovacık Mevkii kanalizasyon hattı çalışmaları devam ederken; yağmurlu havaların ardından yollarda ulaşımın zor olduğu ifade edildi. Bazı yerlerde çukurların oluştuğu da gözlenirken; vatandaşlar sorunların çözülmesini bekliyor.

Sevgililer Günü'ne özel "Müziğin Sesi Açılsın" programı

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen meslek gruplarından olan müzisyenler, Bodrum Belediyesi'nin organizasyonu ile 14 Şubat Sevgililer Günü özel programında seyirci ile buluşacaklar. Salgın günlerinin başından bu yana farklı etkinliklerle yerel sanatçılara destek olan Bodrum Belediyesi, düzenlediği "Müziğin Sesi Açılsın" çalışması ile yerel sanatçılara destek olmayı sürdürüyor. 

Soğuk sıkım zeytinyağı aşevinde değerlendirilecek 

Pandemi sürecinde yerli üretimi destekleyen tarım politikalarıyla farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Menteşe Belediyesi, zeytinyağı üretimine başladı. Belediyeye ait tarım arazilerinde ve yol kenarında yetişen yaklaşık 200 kilogram zeytinden elde edilen soğuk sıkım zeytinyağı, aşevinde yemek yapımında kullanılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. 

Koca, “Sevgililer Günü hazırlıklarımız devam ediyor” 

Çiçekçiler, Sevgililer Günü için sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Fethiye’de de çiçek mağazaları 14 Şubat Sevgililer Günü hazırlıklarına başladı. Çiçek fiyatlarının geçen yıla oranla arttığı ifade edilirken, çiçek mağazaları Sevgililer Günü’nde saat 10.00 ile 24.00 saatleri arasında evlere servis yapabilecek. Fethiye’de 28 yıldır çiçekçilik yapan Mehmet Koca, Sevgililer Günü hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek; evlere servis hizmetinin olduğunu söyledi. 

Oğuz, “Fethiye’de son derece yüksek bir imar baskısı yaşanmaktadır” 

TÜİK’in açıkladığı Fethiye ve Muğla’nın nüfus artışını değerlendiren Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, bölgenin son derece yüksek bir imar baskısı altında olduğunu ifade etti. Fethiye’deki konut ve emlak piyasasını da değerlendiren Dernek Başkanı Oğuz, pandemi süresince Fethiye ve çevresinde nüfus ve yerleşim oranını da değerlendirirken; gelecek dönemde Türkiye’de ve Fethiye’de emlak ve konut sektörü hakkındaki beklentilerini de anlattı.