Gündem

Gündem Haberleri

8 Mart’ı çöp toplayarak kutladı

Tüm dünyada ve Türkiye'de 8 Mart etkinlikleri gerçekleştirildi. Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Sınırsızlık Meydanı’nda toplanan kadınlar kazanılmış haklarını bir kez daha hatırlatmak ve kadın cinayetlerine daha güçlü bir ses çıkarmak için bir araya geldi. 

Fethiye Belediyesi’nden örnek karar

Fethiye Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında hayvanseverleri sevindirecek örnek bir karar alındı.

Koşu Madalyası’nı tüm kadınlar adına Hoşafçı’ya takdim etti

Antalya’da gerçekleşen Uluslararası Antalya Maratonu’na katılan, geçmiş dönem meclis üyesi Ahmet Selim Yücel, maraton sonrası aldığı madalyayı tüm kadınlar adına Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Melek Gözde Gürsoy Hoşafcı’ya takdim etti. 

Rektör Çiçek, kadın çalışanların gününü kutladı

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversite bünyesindeki birimlerde görev yapan kadın çalışanları odalarında ziyaret ederek, karanfil dağıttı.

Sahil bandında yol yenileme çalışmaları başladı

Fethiye Belediyesi tarafından sahil bandı Cahit Gündüz Caddesi’nde ADM Elektrik Dağıtım AŞ. tarafından yapılan altyapı çalışmalarının ardından yol yenileme çalışmalarına başlandı.

Başkan Tokat, “Turuncunun Üst Seviyesindeyiz”

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat bugün, Boğaziçi ve Beçin Mahallelerini ziyaret etti. Gerçekleştirdiği ziyarette kurulan pazarları da dolaşan ve vatandaşlara pandemi tedbirlerine uyulması yönünde uyarılarda bulunan Başkan Tokat, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. 

Kadın personellere çiçek takdim ettiler

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle başkanlık makamını ve görevini kadın meclis üyesine Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı’ya bıraktı. Vekil Gözde Hoşafçı beraberinde Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve İnsan Kaynakları Müdürü Mesut Doğan ile birlikte tüm kadın personele maske ve saksıda kaktüs çiçeği takdim etti.

Güzellik adına her şey burada

Buse Pilav Beauty Center Güzellik Salonu açıldı. Uzman ve deneyimli kadrosu ile  hizmet sunan işletme, Fethiye’de güzelliğin yeni adresi… İşletme Sahibi Buse Pilav, “Açmış olduğumuz işletmemizde, kişiye uygun ve doğru hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Güzellik salonumuza gelen tüm danışanlarımız bunun farkına varacaktır” dedi. 

FTSO’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk’u ziyaret ederek, pandemi günlerinde fedakarca hizmet veren kadın sağlık çalışanları nezdinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.   

Fırat, “Kadınlarımız üstlendiği her görevi başarıyla yerine getirmiştir”

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Fırat, “Bugün gelinen noktada Anadolu Kadınları; eğitim, sağlık, yasama, yürütme ve iş dünyasına varıncaya kadar her alanda üstlendiği görevi başarıyla yerine getirmiş, ülkemizin en büyük teminatı olmuştur. Çocuklarımızı, geleceğe annelerimiz hazırlamaktadır” dedi. 

Akan, “Salgın gölgesinde Kadınlar Günü kutlu olsun”

Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Meral Akan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

9 kadın ressamdan karma sergi

Fethiye Ressamlar Derneği’nden 9 kadın ressam, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karma bir sergi açtı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde açılan kadın temalı eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini kazandı.

Türk Kızılayı kadınları unutmadı

Türk Kızılay Menteşe Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Aile ekonomisine katkı sağlıyorlar

Fethiye’de kooperatifler tarafından kurulan stantlarda görev alan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de çalışmalarını sürdürdüler. Kadınlar aile ekonomisine katkı için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini belirttiler. 

Kadın cinayetlerinin önüne geçilmesini istediler 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınlar sorunlarını serbest kürsüden aktardılar. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, konuşmalarında kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi istendi. 

Etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Fethiye’de ilk tören Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Gerçekleşen törende Fethiye’deki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri anıta sunuldu.

İsimleri dikilen fidanlarla yaşayacak

Demokrasi ve Atılım (Partisi DEVA), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, her ilde öldürülen kadın sayısı kadar fidan dikerek, kadın cinayetlerinin önlenmesini gündeme taşıdı. 

DEVA, “Bir Can Bir Fidan” ile cinayete kurban giden kadınları andı

Demokrasi ve Atılım Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı, geçen sene Muğla’da cinayete kurban giden 7 kadın için, Tema’ya 7 fidan bağışında bulundu. Deva Partisi’nin, “Bir Can Bir Fidan” sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlik, Muğla il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte eş zamanlı olarak yapıldı. 

Başkan Gümüş, kadın çalışanlar ve vatandaşlarla biraraya geldi

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Gümüş, Menteşe Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Atapark, Kültür Evi, Zahide Pazarı, Emlak İstimlak Müdürlüğü ve ana hizmet binasındaki ofisleri ziyaret etti ve burada görevli kadın personele karanfil hediye ederek günlerini kutladı.