Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Fethiye Edebiyat Grubu kardeş ülke Azerbeycan’da

Fethiye Edebiyat Grubu ve edebiyatseverlerden oluşan 17 şair Azerbaycan Bakü’ye gitti. Okurları ile buluşan Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri birçok programa katıldılar.

Barbunn Bistro’da Derya Bedavacı Rüzgarı Esecek

Yaklaşık bir buçuk yıldır süren pandemi yorgunluğunu unutturmaya çalışan Barbunn Bistro ağırladığı ünlü şarkıcıların sahne aldığı yaz konserleriyle bir kez daha müşterilerini ve eğlence severleri yine coşturacak. Barbunn Bistro 15 Eylül Çarşamba günü saat 21.30 da bu kez birbirinden güzel şarkılarını seslendirecek olan Derya Bedavacıyı ağırlayacak.

Güntürk Üstün’ün, 10’uncu Şiir Kitabı Yayınlandı

Yol ve yolculuk temalarını ağırlıklı olarak işlediği özgün eserleriyle son dönem Türk Şiiri’ne yeni ve dinamik bir bakış açısı getiren şair-yazar Güntürk Üstün, onuncu şiir kitabı ile okuyucularının karşısına çıktı. Sidas Yayınları arasında çıkan “Mavilikler Birliğinin Sözcükleri” isimli şiir kitabı sizleri engin denizlerin eşsiz maviliklerine götürecek.

Şair Xosiyet Rustem Fethiye’de söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi

Özbekistan'ın tanınmış şairlerinden Xosiyet Rüstem Fethiye Edebiyat Grubunun davetlisi olarak söyleşi ve kitap imza için Fethiye' ye geldi. Çalış plajındaki Kerimoğlu Yörük çadırında grup üyeleri ve okurlarla sohbet edip ve günce Yayınları arasında çıkan redaktörlüğünü Coşkun Karabulut, editörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi öğretim üyesi ve şair Prof Dr. Oktay Yivli'nin yaptığı İki Güneş adlı kitabını imzaladı. İmza ve söyleşi töreni Fethihe Edebiyat Grubunun yanı sıra kitap severler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Arıcak, “İki kitabımda yaşanmış bir hayat hikayesi”

Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak 'Beni Bana Bırakın' kitabının ardından, iki yeni kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak adlı ‘Belizar’ ve ‘Kayınvalidemin Yorganı’ adlı iki kitabını okuyucuları ile buluşturdu.

Beşincisi Düzenlenen Şölene Yoğun Katılım Oldu

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Karaçulha Yörük Şöleninin bu yıl beşincisi düzenlendi.

Türkiye’nin denize yakın en eski tiyatrosunun akıbeti belirsizliğini koruyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Roma döneminde yapılan, MS 2. yüzyılda onarım geçiren ve Bizans döneminde arena olarak kullanılan, Türkiye'nin denize yakın en eski tiyatrosu olan Antik Telmessos'un restorasyonu adeta yılan hikayesine döndü.

Bodrum sanatla buluşuyor

Pandemi döneminin gözde ilçesi Bodrum, bu kez tatilcilere değil sanat severlere ev sahipliği yapacak. Baaf Bodrum Sanat ve Antika Fuarı 28 Temmuz da ziyaretçileriyle buluşacak. Sanatın iyileştirici gücü ile geçirdiğimiz kötü günlerin izlerini sileceğimiz Baaf Bodrum Fuarı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Menteşe Belediyesi Tiyatro Kursları Başladı

Menteşe Belediye Tiyatrosu ülke genelinde normalleşme dönemine geçilmesi ile birlikte yüz yüze tiyatro eğitimlerine başladı.

Dans kursları başlıyor

Milas Belediyesi’nin gerçekleştireceği dans kurslarının kayıtları başladı. Pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilecek kurslarda vatandaşlar, sanatla, müzikle iç içe kaliteli zaman geçirerek sosyalleşecekler.

Özdemir ve İçöz’ün İsimleri Tiyatro Salonlarında Yaşatılacak

Menteşe Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda Zihni Derin Alışveriş Merkezindeki Menteşe Belediye Tiyatrosunun gri salonuna Turan Özdemir, kırmızı Salonuna ise Ayhan İçöz isimleri verildi.

Müzikli Fethiye Akşamları Ali Tunç ile devam etti

Fethiye Belediyesi tarafından, 3 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında, 20.30 ila 21.30 saatleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Ali Tunç sahnesiyle devam etti.

Barbun Cafe Bistro’da “Sakiler Grubu” Unutulmaz Bir Konser Verdi

Fethiye'nin en seçkin mekanlarından birisi olan Barbun Cafe Bistro’da unutulmaz bir yaz konseri gerçekleşti. İlk single çalışmaları ‘Dünyadan Uzak’la” büyük bir başarıya imza atan Sakiler grubu, Barbun Cafe Bistroda unutulmaz bir konser verdi.

"Müzikli Fethiye Akşamları" başladı

Fethiye Belediyesi tarafından, 3 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında, 20.30 ila 21.30 saatleri arasında sürecek 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Mustafa Selçukoğlu'nun sahnesiyle başladı.

Menteşe Belediye Tiyatrosu Perdelerini Bayır’da Açtı

Menteşe Belediye Tiyatrosu perdelerini Bayır Mahallesi’nde açtı. Bayır Mahallesi Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen Püskül ve Keşkül Kukla Tiyatrosu, Tüylü ve Havhav’ın Maceraları adlı müzikli tiyatro gösterilerine çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların yanı sıra ebeveynlerin de beğeniyle izlediği tiyatro gösterilerinde çocuklar doyasıya eğlendi.

Marmaris’te dostluk için dans edecekler

Ukraynalı ve Marmarisli dansçı çocuklar Ukrayna’da bulunan Ayçiçeği (Sonyaşnik) Uluslararası Yardım Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Sanat Festivali kapsamında birlikte dans edecek.

Serap Yenici doğa ve hayvan sevgisi için söyledi

Yaşamını İstanbul ve Bodrum’da sürdüren İzmirli ünlü sanatçı müzikolog besteci ve program yapımcısı Serap Yenici; Marmaris’te gerçekleşen DoğArt Kültür ve Sanat Festivalinin son gününde, Prof. Dr. Orhan Kural anısına, sahne aldı.

Sertab Erener, köy yaşantısına geçti

Ünlü sanatçı Sertab Erener şehir yaşantısından uzak doğayla iç içe yaşamaya başladı. Salgın nedeniyle 1,5 yıldır Bodrum’da köy hayatı yaşayan Erener, Bodrum Belediyesinin yaptığı Gençlik ve Tarım Kampını açılmadan ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz’dan bilgi aldı.

Beni Bana Bırakın okuyucuları ile buluştu

Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak “Senden Sonra” kitabının ardından, “Beni Bana Bırakın” kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak “Beni Bana Bırakın” adlı şiir kitabını okuyucuları ile buluşturdu. 

Toplam 398 haber.