Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Cem Karaca ve Barış Manço şarkılarla anıldı

Fethiye Belediyesi, Anadolu Rock müziğinin aramızdan ayrılan efsanevi iki ismi Barış Manço ve Cem Karaca için anma konseri düzenledi. Konsere vatandaşlar büyük bir ilgi gösterirken gecede Barış Manço ve Cem Karaca'nın eserleri seslendirildi.

2 Usta anılacak

Fethiye Belediyesi tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde hayatını kaybeden usta sanatçılar Barış Manço ve Cem Karaca için Anma Konseri düzenlenecek.

“Papaz Kaçtı” izleyicisini kahkahaya boğdu

Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye konulan “Papaz Kaçtı” komedi oyunu izleyenleri kahkahaya boğdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde oyuncularının etkileyici performansıyla izleyiciyle buluşan oyun, Menteşeli tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

Menteşe Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz sinema

Menteşe Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocukları tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor.

Menteşe Kültür – Sanat - Tarih dergisi çıktı

Menteşe Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Menteşe’ kültür – sanat ve tarih dergisi çıktı. Kent kültürü ve tarihinin yazılı olarak aktarıldığı ‘Menteşe’ kültür – sanat - tarih dergisinin 12’inci sayısında birbirinden değerli yazar ve şairlerin yazıları ve şiirleri yer alıyor.

Yarıyıl tatilinde öğrencilere ücretsiz sinema 

Menteşe Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocukları tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda yarıyıl tatiline giren öğrencilere karne hediyesi olarak ücretsiz sinema gösterimi hazırlandı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek sinema gösterimiyle çocuklara sömestr sevinci yaşatılacak. 

Nazım Hikmet, doğum gününde de unutulmuyor

Hayatının büyük bölümünü sürgünde ya da hapiste geçiren, şiirleri elliden fazla dile çevrilen ve ödüller alan büyük şair Nazım Hikmet, 120’inci doğum yıldönümünde Bodrum'da anılıyor.

Yerel Tohum Derneği 13 Ocak Tarım Bayramı’nda

13 Ocak Perşembe günü Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde Tarımsal Öğretimin 176. Yıl Dönümü'nde 'Tarım Bayramı' etkinliği yapıldı. Etkinlikte stant açan Fethiye Yerel Tohum Derneği organik ve yöresel ürünlerini satışa sundu.

13 Ocak ‘Tarım Bayramı’ etkinliği

13 Ocak Perşembe günü Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Tarımsal Öğretimin 176. Yıl Dönümü’nde ‘Tarım Bayramı’ etkinliği yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayan etkinlik konuşmalar ve yerel ürünlerin satışı için panayırlar kurularak devam etti.

Türkü gecesi düzenlendi

Fethiye Belediyesi ile Adabelenliler Derneği işbirliğinde sabah Sahil Koru Mahallesi’nde yapılan fidan dikiminin ardından akşam Belediye Kültür Merkezi’nde türkü gecesi yapıldı.

Bodrum’u kitaplaştıran galanti’ye 76 yıl sonra büyük vefa

Profesör Avram Galanti’nin 1945 yılında yazdığı “Bodrum Tarihi” adlı kitabını sadeleştirerek yeniden yayımlayan Bodrum Belediyesi, 4 Ocak Salı günü yapacağı etkinlikte hem kitabı tanıtacak hem de Galanti için yaptırılan heykelin açılışını gerçekleştirecek.

Genç Tiyatrocuların ”Karmakarışık“ Oyunu Büyük İlgi Gördü

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Merkezi Tiyatro Atölyesi tarafından hazırlanan "Karmakarışık" tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü.

Ftso’dan Kaya İnciri Üretimine Destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde coğrafi işaretli Fethiye Kaya İnciri'nin, üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla 1500 incir fidanı üreticiye dağıtıldı.

“Harikalar Mutfağı”ndan Harika Duygularla Ayrıldılar

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun her hafta sonu oyunlarının doluluğunun yanı sıra, ayda iki kez oynanan çocuk oyunu Harikalar Mutfağı da beğeni ile izlenmeye devam ediyor.

KAHEV’den kitap kulübü

Kadın Hekimler Ve Eğitime Destek Vakfı ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile KAHEV Çocuk ve Genç İngilizce Kitap Kulübü , Fethiye Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.

Doğa Ve Doğallığı Konuştular

Not Defteri Grubu’nun daveti ve Ekolojik Yaşam Uzmanı ve Yazar Erkan Şamcı’nın katılımı ile FETAV’ da doğa ve doğallık ile ilgili olarak söyleşi düzenlendi.

“Ormanın Anahtarı” Çocuklarla Buluştu

Menteşe Belediye Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Ormanın Anahtarı” adlı müzikli çocuk oyunu çocuklarla buluştu. Zihni Derin İş Merkezi Ayhan İçöz salonunda sahnelenen oyunu yüzlerce çocuk ilgiyle izledi.

Piyanist Danilo Mascetti resital sundu

İtalya’da ve dünyada son dönemlerde adından sıkça bahsettiren Piyanist Danilo Mascetti, geçtiğimiz akşam Kışta Baharda konserler serisinde Bodrumlu klasik müzikseverlerle buluştu.

Şair Ali Talaş’tan imza günü

Şair Ali Talaş Her Telden Şiirler işimli ilk şiir kitabı için imza günü düzenledi.İmza günü Çalış Yörük Çadırı’nda yapıldı.

Toplam 398 haber.