Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Antika meraklıları Salı Pazarı'nda buluştu

Fethiye Belediyesi’ne ait Pazar Yeri’nde(Salı Pazarı) antika severler 15 günde bir stant grup ellerinde bulunan antika eşyaları satıyorlar.Sadece antika eşya satmak için başlayan ve 15 günde bir kurulan pazarda artık 2.El eşya satışı da yapılabilecek.

Türkiye’nin Lezzetleri Fethiye’de

Türkiye’nin değişik illerinden gelen lezzetler Çalıca Pazar Yeri’nde Fethiyeliler ile buluştu.Etkinlikte ayrıca akşam saatlerinde sirk gösterileri ve konserlerde yer alacak.

2 Asırlık Kültür 'Dont Testisi' mahalle çeşmesini renklendirdi

Seydikemer Belediyesi, Yayla Dont Mahallesine, zamanla yıpranan çeşme yerine modern ve kültürel izleri de taşıyan bir çeşme yaptı. Yöreye özgü ‘Dont Testisi’ kültürünü yansıtan çeşme vatandaşların hizmetine sunuldu.

Cam üfleme sanatında 50 yıl

Cam üfleme sanatçısı Coşkun Keskin yarım asırdan bu yana cam üfleme sanatını yaşatmaya çalışıyor. Fethiye’de 20 yıldır sanatını yaşatarak geniş kitlelere ulaşan sanatçı Keskin “Fethiye’nin Çiçeği” olarak tanınıyor.

ÇYDD’den 25. yıl etkinlikleri

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi’nin açılışının 25. yıl dönümü çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Tahtaya can veriyor

Çalış Mahallesi’nde bulunan Bedesten Çarşısı’nda küçük bir dükkanda faaliyet gösteren Gökhan Öksüz çeşitli ağaçlardan elde ettiği tahta parçalarından harika eserler yaratıyor.

El Emeği Göz Nuru Pazarı Beşkaza Meydanı'nda

El Emeği Göz Nuru Pazarı her hafta sonu Beşkaza Meydanı’nın da kuruluyor. Birbirinden farklı el emeği ürünlerin satıldığı Pazar ilgi görüyor.

Sinan Meydan’dan Atatürk Söyleşisi

Tarihçi, yazar Sinan Meydan 10 Kasım Atatürk söyleşisiyle sevenleriyle buluştu.

Likya Sanat Yolu resim sergisine yoğun ilgi

1 hafta süren Likya Sanat Yolu etkinliği sonunda Likya Sanat Yolu resim sergisi düzenlendi. Türkiye’deki ünlü ressamlarında yer aldığı sergiye ilgi oldukça iyiydi. Serginin açılışına Fethiye Ticaret Odası Başkanı Osman Çıralı beraberinde Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Muhammet Kökten, ressamlar ve vatandaş katıldı.

Notre Dame'ın Kamburu Fethiye’de

Victor Hugo’nun dünyaca ünlü eseri Notre Dame’ın Kamburu 18 Kasım günü saat 21’de Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

Göktepe Kültürü, şenliklerle yaşatılıyor

Menteşe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Göktepe (Belenye) 7. Kültür ve Dayanışma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

C’NB ve COVERMAN’den Cumhuriyet konseri

Fethiye Beşkaza Meydanında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla C’NB ve COVERMAN konseri düzenlendi.

Sultan-İ Segâh müzik grubunun konseri büyük ilgi gördü

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezlerindeki gönüllü gençlerden oluşan Sultan-i Segâh Müzik Grubu’nun konseri büyük ilgi gördü.

Zeybek Sineması kapılarını, ezber bozan bir oyunla açıyor

Menteşe Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan, ilçemizin tarihi kültür ve sanat noktalarından biri olan Zeybek Sineması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan ‘Menteşe’nin Milli Mücadele Yılları – Saklı Kalmış Bir Destan’ adlı oyunla perdelerini açıyor.

Çanakkale Savaşı müzesi ziyarete açıldı

Fethiye’de Çanakkale Gezici Savaş Müzesi ziyarete açıldı. Çanakkale Savaşları'nda kullanılmış mermiler ve parçaları, şehit olan Türk askerlerine ait eşyalar, dürbün ve haberleşme araçlarına ait parçaların yer aldığı müzede vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Menteşe’de Özel Çocuklara Özel Tiyatro Oyunu

Muğla Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencisi 35 özel çocuk Menteşe Belediye tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Ormanın Anahtarı’ adlı oyunu izlediler.

Stratonikeia’daki asırlık kahvehane, aslına uygun restore ediliyor

Yatağan ilçesinin Eskihisar Mahallesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti’nde yer alan yaklaşık 100 yıllık tescilli kahvehane, Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle restore ediliyor. Aslına uygun şekilde yapılan restorasyonunu tamamlanmasıyla, tarihi kahvehanenin kafe olarak hizmet vereceği bildirildi.

Hava oyunları festivali renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor

21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivali başladı. 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline Babadağ 1700’de düzenlenen etkinlikle start verildi. Etkinliğe Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Ungan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Mete Ay, Kırtur işletme sahibi Kenan Kır, Fethiye protokolü, Siyasi Parti temsilcileri, STK üyeleri, akrobasi pilotları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi Saburhane’de Açılıyor

Muğla Mutfak Kültürü’nün kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, kentin gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi, yeme – içme ve kültür turizminin canlandırılması amacıyla “Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı” 21 Ekim Perşembe günü saat: 10.30’da tarihi Şaraphane’de kapılarını açıyor.

Toplam 398 haber.