Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Likya etkinlikleri sona erdi

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri İpek Özbey ve Elfin Tataroğlu’nun ‘Medya ve Adalet’, İrfan Değirmenci ve Yaşar Aydın’ın ‘Umut da Mücadele de Devam Ediyor’ söyleşileriyle sona erdi.

İclal Aydın Menteşe’de okurlarıyla buluştu

Menteşe Belediyesi 6. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında kültür – sanat dünyasının sevilen isimlerini Menteşelilerle buluşturmaya devam ediyor.

Ünlü Yazarlar Fethiye’de Söyleşide Buluştu

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri, Ceyda Karan, Fatih Yaşlı, Berkant Gültekin’in Başkanlık Sistemi ve Yönetim Krizi söyleşisi ile devam etti.

2. Craft İstanbul El Sanatları Fuarı'na Üzümlü Dastarı defilesi damga vurdu

Dünya ülkelerinin geleneksel ve çağdaş el sanatları tanıtımının yapıldığı, üreticilere yeni pazar kanalları kazandıran tüketicilere ise doğru ve kaliteli hediyelik eşya sunmayı amaçlayan Uluslararası Craftİstanbul 2. El Sanatları Fuarı İstanbul Yeni Kapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı. Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde fuarda yerini aldı.

Nasuh Mahruki ve Murat Ağırel Likya Etkinlikleri’nde buluştu

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Milli Sporcu, Profesyonel Dağcı, Yazar Nasuh Mahruki ve Gazeteci-Yazar Murat Ağırel ‘Yolsuzluklar Sarmalı’ başlıklı söyleşide buluştu. Söyleşi öncesi Fethiye Belediyesi Sanatçıları Osman Batur Keser ve Aysun Karasaçlı sahne alarak dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.

Kızılordu Korosu ve Haluk Levent konseri fethiye’de ücretsiz gerçekleştirilecek

Rus Kızılordu Korosu ve ünlü şarkıcı Haluk Levent, Fethiye Belediyesi işbirliğinde 8 Ekim Cuma Günü Saat: 20.00’de Beşkaza Meydanı’nda sahne alacak. Ücretsiz konserin girişinde, katılımcılar, Covid-19 tedbirleri kapsamında aşı kartı veya PCR testi sonuçlarını göstermesi gerekecek. Türkiye’de 15 farklı bölgede gerçekleştirilen konserler sadece Fethiye’de ücretsiz olacak.

Mine Kırıkkanat ve Mustafa Hoş Fethiye’de söyleşide buluştu

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri Mine Kırıkkanat ve Mustafa Hoş’un katılımıyla ‘100 Yıllık Cumhuriyet’ başlıklı söyleşiyle devam etti. Sermet Erkin’in çocuklarla buluştuğu illüzyon gösterisine ilgi yoğun oldu.

Likya Kültür Sanat Etkinlikleri “100 yıllık cumhuriyet” söyleşisi ile devam ediyor

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinliklerinin beşinci gününde Mine Kırıkkanat ve Mustafa Hoş’un katılımıyla ‘100 Yıllık Cumhuriyet’ başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek.

Menteşe Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Menteşe Belediyesi’nin bu yıl 6.’sını düzenlediği Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında açılan Kitap Fuarı, Sınırsızlık Meydanında kitapseverleri bekliyor. Ulusal ve yerel yazarların okurlarıyla buluşacağı fuara 250 yayın evi 20 bin kitapla katılım sağlıyor. Kitap Fuarı 15 Ekim 2021 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Barış İnce ve Latife Tekin, yazmanın serüveni söyleşisinde Fethiye’de buluştu

Fethiye Likya Günleri Etkinlikleri, Edebiyat Atölyesi, ‘yazmanın serüveni’ söyleşisiyle devam etti. Barış İnce’nin moderatörlüğünde Latife Tekin’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye ilgi yoğun oldu.

Tazelenme Üniversitesi Şair Ve Yazarları Okurları İle Buluştu

Fethiye Tazelenme Üniversitesi yazar ve şairleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde okurları ile buluştu. Tazelenme üniversitesi öğrencilerinin ve vatandaşların katıldığı programda Dünya Yaşlılar günü kutlaması da yapıldı.

Fethiye Nev Eda Müzik Topluluğu 3. Yılı kutlamasında bir araya geldi

Fethiye Nev Eda Müzik Topluluğu, 3. yılını pasta keserek kutladı. Topluluk üyelerinin buluştuğu 3. Yıl kutlama etkinliğinde konuşan Koro Şefi Adnan Albayrak, “Kuruluşumuzun 3. Yılı… 3 yıl önce kurulduk ama bunun 1,5-2 yılında çok fazla bir araya gelemedik. Daha çok yeni bir ekibiz. İnşallah hep beraber müzik dolu bir yıl yaşayacağız” dedi.

Ataol Behramoğlu Likya Kültür Sanat Günleri’nde Sevenleriyle Buluşacak

Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen Likya Kültür Sanat Günleri, kapılarını edebiyatseverlere açtı. Kitapları, yazarları ve okurları edebiyat üzerinden bir araya getiren etkinliklerin ikinci gününde Ataol Behramoğlu ve Mehtap Meral, ‘Şiir ve İnsan’ konulu söyleşi eşliğinde okurlarıyla buluşacak.

Vali Orhan Tavlı, Amos Antik Kentinde incelemelerde bulundu

Marmaris İlçesi Turunç Mahallesi Amos Antik Kenti kazı çalışmaları hakkında Marmaris Müze Müdürü Şehime Atabey ve Kazı Bilimsel Danışmanı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Gürbüzer’den bilgi alan Vali Orhan Tavlı, antik kent yerleşim alanında incelemelerde bulundu.

Ünlü yazarlar, ‘Türkiye’de Basın ve Politik Yüzü’ söyleşisinde buluştu

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 10 Ekim’e kadar devam edecek olan Fethiye Likya Günleri Etkinlikleri, ünlü yazarlar Deniz Zeyrek, Ali Haydar Fırat, Arif Beki ve Yavuz Oğhan’ın, ‘Türkiye’de Basın ve Politik Yüzü’ söyleşisiyle başladı.

6. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği Başlıyor

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği 08 Ekim 2021 Cuma günü başlıyor. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan şenlikler, geleneksel baca yakma töreni ve şenlik yürüyüşü ile başlayacak.

Tarihi Kentler Birliği’nden, Menteşe Belediyesi’ne Başarı Ödülü

Menteşe Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından 23 Eylül 2021 tarihinde İstanbul’da 20’ncisi düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında ‘Başarı Ödülü’ aldı.

Başkan Ceyhan, “Eskiye dair olan her şeye biz tutkunuz”

Fethiye Antika Severler ve İkinci Elciler Derneği (FASİED) tarafından hayata geçirilen Antika Pazarı'na ilgi büyük oldu. Fethiye Antika Severler ve İkinci Elciler Derneği (FASİED) Başkanı Korhan Ceyhan, “Fethiye’mize yeni bir Pazar kazandırdık. Tamamen antikaya yönelik...”

Fethiye’de “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” gerçekleşti

Fethiye’de 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' gerçekleştirildi. Bisiklettin kullanımı yaygınlaştırmak için farkındalık yaratmayı hedefleyen “süslü kadınlar” şık elbiseleri, topuklu ayakkabıları ve süslenmiş bisikletleri ile pedal çevirdi.

Toplam 398 haber.