Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Çocuklara Tiyatrolu Mahremiyet Eğitimi

Çocuklara mahremiyet kavramını eğlenerek öğreten “Asya'nın Sakarcan'ı Ziyareti” isimli oyun Marmaris’te sahnelerdi.

Akbulut’tan Türk Sanat Müziği Konseri

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, gazetecilerin de mesleklerinin yanında özel hayatları olduğuna dikkati çekmek amacıyla Menteşe ilçesinde Mabolla’da Türk Sanat Müziği konseri verdi. 

Öğrencilerden Türkü Dolu Gece

Milas Bilim Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi. Konseri takip eden ilçe protokolü ve veliler, sık sık söylenen türkülere eşlik etti.

Milas'ta Konser Hazırlıkları Devam Ediyor

Milas Türk Halk Müziği Derneği ses ve saz sanatçıları 12 Şubat günü Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonunda verecekleri konser için çalışmalarına Aşkıdil Akarca Salonu’nda hazırlanıyorlar.

Oğlan Bizim Kız Bizim Tiyatro Severler İle Buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencileri, 2 perdelik komedi “Oğlan Bizim Kız Bizim” oyununu sanatseverlerle buluşturdu.

Demirtaş Ankara Sergisine Hazırlanıyor

Yaptığı çalışmalarla sanatseverlerin ilgisini çeken Mustafa Demirtaş, 14’üncü sergisine hazırlanıyor. Demirtaş, ArtAnkara Sanat Galerisinde 12-15 Mart 2020’de sergileyeceği eserlerinin son rötuşlarını yapıyor.

Meraklı Çocuk Bilim- Sanat Tır’ı Bodrum’a Gidiyor

Bodrum Belediyesi destekleriyle ilçeye gelecek olan Meraklı Çocuk Bilim Sanat Tırı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Gökçebel Profilo Marina İlkokulu öğretmenleri ile öğrencilerle bulunacağı belirtildi. 

Hurda Atıklar Sanata Dönüşüyor

Demircilik yaparak geçimini sağlayan Ahmet İftar, 10 yıldır hurdaya ayrılan motosiklet parçalarıyla kılıçtan sehpaya, tabancadan otomobile kadar birçok süs eşyası yapıyor. 

‘Muğlakent’ İle Muğla, Cep’e Taşındı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk defa cep telefonlarına yüklenecek ‘Muğla Kent’ uygulaması ile Muğla’ya gelen milyonlarca ziyaretçiye kültür, tarih, yeme-içme, antik ve turistik tesislere ulaşma imkanı sağladı

Kültür ve Sanatevi 2019’da Sanatın Adresi Oldu

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanatevi, 2019 yılında yine sanatın merkezi oldu. Balık halinden kültür ve sanat evine dönüştürülen mekan, yıl boyunca 107 etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Marmarisli Sinemaseverler Jüri Oldu

Hollanda’nın en iyi kısa filmini seçmek için Marmarisli sinemaseverler oy kullandı. 

Marilyn Monroe ‘ yu Resimleriyle Yaşatıyor

Ressam Ayla Eriş’in karışık teknik ile yaptığı on adet dev Marilyn Monroe resimleri görenlerin büyük beğenisini kazanıyor.

Yörük Müzesi 100 Binleri Ağırladı

Türkiye’nin ve Fethiye’nin ilk özel yörük müzesini geçtiğimiz yıl yine binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Fethiye’nin Kargı Mahallesinde yemyeşil doğal ortamda yaklaşık 20 yıl önce kurulan Türkiye’nin ve Fethiye’nin ilk özel yörük müzesi geçtiğimiz yılda yoğun ilgi gördü.

Yeni Kuşaklarla Halk Dansları

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile MİFAD işbirliğinde halk danslarının gelecek kuşaklara özünden koparılmadan aktarılması amacıyla kurslar açılması için protokol imzalandı.

Stratonikeia Gençlerin Objektifinden Yansıdı

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Stratonikeia Tarihe Genç Bakış' fotoğraf sergisi Menteşe Kaymakamlığı'nda açıldı.

Yeni Hasan Yücel Teknoloji ve Kültür Koleji Öğrencileriyle Buluştu

Türk Edebiyatının ölümsüz şairi Can Yücel’in oğlu Prof.Dr. Yeni Hasan Yücel Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji Fen Bilimleri öğrencileriyle buluştu. 

TYB’den Muğla’ya Ödül

Türkiye Yazarlar Birliği’nin, “2019 Yılı’nın En İyi Şehir Kitabı Ödülü, “Menteşe’deki Muğla” kitabına geldi. Kitabın yazarı M. Ali Köseoğlu, “Muğla adına sevincim büyük” dedi.

Bodrum Şehir Tiyatrosu Ocak ayı programı açıklandı

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), Çocuk Oyunu Harikalar Mutfağı ile Batakhane Güzeli Müzikal Oyunu'nun ocak ayı programını açıkladı.

Toplam 398 haber.