Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

AK Parti’de il yönetiminde Fethiye’den 7, Seydikemer’den 2 isim yer aldı

AK Parti 7. Olağan Muğla İl Kongresinde tekrar başkanlığa seçilen Kadem Mete’nin yeni yönetim kurulu listesinde Fethiye’den 7, Seydikemer’den ise 2 isim yer aldı. AK Parti Muğla İl Disiplin Kurulu Başkanlığına 2009-2012 yılları arasında Disiplin Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Fethiye’den Avukat Ramazan Yıldırım’ın getirilmesi bekleniyor.  

AK Parti İl Başkanı Mete “Muğla için çalışmaya davet ediyorum”

AK Parti İl Başkanı Mete, yaptığı yazılı açıklama ile il kongresini değerlendirerek, teşekkür etti. Mete açıklamasında,  “İl Başkanlığımızın 7.Olağan Kongresini 1 Şubat Pazartesi günü saat 12.00 de Menteşe ilçemizde gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemi ile katıldığı, Genel Başkan Vekilimiz Profesör Dr. Numan Kurtulmuş’un ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli’nin teşrif ettiği kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Keskin, "Bizler Kayyum Politikasının Karşısındayız" 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Muğla İl Başkanı Tolga Keskin, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. 

Kurtulmuş ve Canikli'den AK Parti Menteşe İlçe Binası'na ziyaret 

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli Ak Parti Menteşe İlçe Binası'na ziyarette bulundu.

Ak Parti Muğla’da Kadem Mete güven tazeledi

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’nın tek liste ile gidilen ve 655 delegenin, 469’unun oy kullandığı 7’inci Olağan Genel Kurul’da mevcut Başkan Kadem Mete 448 oy alarak güven tazeledi. 

AK Parti İl Kongresi’ne Kadem Mete listesi ile gidiliyor

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’nın tek liste ile gidilen ve 655 delegenin oy kullanacağı 7’inci Olağan Genel Kurulu Menteşe Spor Salonu’nda devam ediyor. Listesinde eksikler bulunan Elvan Göçer’in adaylığı ise Divan Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilmedi.

Kongrede Elvan Göçer'in listesi kabul edilmedi

Ak Parti Muğla İl Kongresinde adaylığını açıklayan Elvan Göçer'in listesi bazı eksikler olduğu gerekçesi ile kabul edilmedi. Seçime tek liste ile gidiliyor.

Girgin, Göcek Tüneli’ni meclis gündemine taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye’nin tek ücretli tüneli Göcek Tüneli’nin vatandaşı canından bezdiren pahalılığını ve yeni zamları sordu.  

AK Parti Muğla İl Kongresi başladı 

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi şu an itibariyle başladı. 

Tahancı, “Parti olarak halkımızın emrindeyiz” 

İyi Parti Seydikemer İlçe Başkan Yardımcısı Şenay Tahancı, teşkilat olarak her zaman halkın hizmetinde olduklarını söyledi. Yönetim kurulunun nöbetleşe olarak ilçe binasında vatandaşların sorunlarını dinlediğini aktaran Tahancı, “Parti olarak halkımızın emrindeyiz” ifadelerini kullandı. 

CHP Muğla Milletvekili Girgin, Hani yerli ve milliydik

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan'ı ziyaret etti. Girgin yaptığı ziyarette, “Mermer ve mermerciliğin ülkeye ve Muğla’mıza kattığı ekonomik değer, kesinlikle yadsınamaz.” Dedi. 

AK Parti İl Kongresi’ne Kurtulmuş ve Canikli katılacak

1 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan AK Parti Muğla olağan İl Kongresi’ne Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli katılacak. 

Öztürk, Fethiye’ye büyük bir hastane kazandırılacak

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk Muğla’da 1 Şubat Pazartesi günü Muğla Menteşe Spor Salonunda yapılacak olan İl Kongresi ile ilgili açıklamasında, “Bizim adayımız Genel Merkez’in adayı Kadem Mete’dir” dedi. AK Parti Fethiye İlçe başkanı Turgay Öztürk Fethiye’ye büyük bir devlet hastanesi, hükümet konağı, polis karakol binası kazandırmak için çalışma yaptıklarını belirtip, İnlice mahallesinde meydana gelen hortumda oluşan zararların ortadan kaldırılması için çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

CHP’li Erbay, Basına sansür demokrasiye darbedir 

Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerine uygulanan ilan kesme cezaları ile Halk TV ve TELE 1’e yönelik ekran karartma cezalarının iktidarın, doğruları yazan, yolsuzlukları ortaya koyan medyayı susturmaya yönelik bir hamlesi olduğunu söyleyen CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, “Demokrasinin temel kurallarından birisi halkın doğru haber alma hakkıdır. Ancak AKP, gerçekleri gizlemek adına halkın bu hakkını elinden almaya çalışarak demokrasimize darbe vuruyor. Gazete, televizyon, radyo gibi medya kuruluşlarının sürekli cezalarla susturulmaya çalışılması bunun açık bir göstergesidir.” dedi.

Girgin, adı varlık, kendi yokluk fonu !

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Varlık Fonu denetim raporları üzerine Genel Müdür Zafer Sönmez’in sunumu ve Milletvekillerinin fon hakkında görüş ve eleştirileri vardı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Varlık Fonu’nun parelel bir bütçe olduğunu, keyfi kullanıldığını, Sayıştay denetimi kapsamı dışında olduğunu ve gelecek kuşakları borçlandıran bir bütçe olduğunu ve fonun merkezi bütçe açığını perdeleyen bir işlev gördüğünü söyledi. 

Çoban, Mutfakta yangın var

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde basın toplantısı yaparak Türkiye’nin gündeminin ekonomi olduğunu dile getirdi. İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban yaptığı basın açıklamasında, “Bu ülkenin muktedirleri, her gün masal anlatadursunlar, bizler vatandaşın gerçek gündeminin ‘mutfak yangını’ olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Girgin Cennet Koyu’nu meclise taşıdı 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM’de yaptığı konuşmada, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için hayata geçirmeye çalıştığı “rant projesi”ni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” dedi. 

Kadem Mete ile yola devam edilecek

1 şubat pazartesi günü yapılacak olan AK Parti Muğla İl Başkanlığı kongresi ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Kadem Mete ile yola devam edileceği bildirildi.

Deva Partisi Menteşe İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi Yapıldı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Menteşe İlçe Başkanlığının 1. Olağan Kongresi gerçekleşti.

Toplam 1613 haber.