Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Girgin Bodrum’a Külliye’yi meclis gündemine taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Bodrum Kargı’da yapılmak istenen Külliyeyi Meclis gündemine taşıdı.

Kılıçdaroğlu Ege Bölgesi belediye başkanları ile görüştü

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ege Bölgesi İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıya katıldı.

“Vatandaş aç ama bütçeden tarikatlara 81 milyon TL ayrıldı”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 Yılı Bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, tarikat ve cemaatlere 81 milyon 893 bin TL bütçe ayrıldığını açıkladı.

Kayaman, “Şimdi yeni bir şey söyleme zamanıdır”

Gelecek Partisi birinci kuruluş yıldönümünü kutladı. Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Y.Mimar Selahattin Kayaman yaptığı açıklamada; “Biz 152 cesur yürekli insan ile Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun etrafında toplanarak; milletimizin isteklerini, taleplerini ve beklentilerini karşılamak üzere Gelecek Partisini kurduk” ifadelerini kullandı.

Alban: “Turizmci Batıyor, Bakan Zenginleşiyor”

Turizm sektöründe bir bir iflaslar yaşanmaya başlarken, turizm emekçisi evine ekmek götüremezken, Turizm Bakanı bu ortamda otel satın aldı, servetine servet kattı.

Girgin: Enerjide Soygun Var!

Dün (10 Aralık) TBMM’de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2021 Bütçeleri görüşüldü. CHP Grubu adına konuşan, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, kullandığı tablolar ile enerjide dağıtım politikaları ve Yekdem adlı teşvik programı üzerinden hükümeti eleştirdi. Girgin “haramilerin iktidarı halka 41 milyar TL, bir avuç şirkete 58 milyar TL verdi” dedi. 

Çoban, “İyi Parti’ye operasyon çekiliyor”

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, FRT TV’de katıldığı Pozitif Düşünce programında Fethiye, Muğla ve Türkiye gündemi ile ilgili soruları cevapladı. Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu programda sorulara açık açık cevap veren İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “İYİ Parti her geçen gün büyüyor. İYİ Parti büyüdükçe operasyon çekiliyor” dedi.

“Tarım Kredi'de çiftçinin takipteki borç miktarı 1.6 milyar lira”

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği verilerine göre, çiftçinin borcunun 11 milyar lira civarında olduğunu belirterek, "Bu borcun 1.6 milyar lirası kanuni takibe düşmüş durumdadır" dedi.

Milletvekili Demir “Sağlık çalışanlarımız kıymetlilerimiz”

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, sağlık çalışanlarından kendilerine gelen bir takım talepler dolayısıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı ile görüştü.

“Milletin değerlerini Katar’a peşkeş çekmekten vazgeçin”

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay “Sarayın israfını, lüksünü, şatafatını karşılamak için Cumhuriyetimizin değerleri, Milletimizin emeği ve alın teriyle yaratılan kazanımlar Katar’a peşkeş çekiliyor. Muhakkak bu devran dönecek, gün gelecek bu milli değerlerin satılmasının hesabı da sorulacaktır.” dedi.

Öztürk yatırımları ve belediye meclis toplantısını değerlendirdi

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada Fethiye Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı ve ilçeye yapılan yatırımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ergun, “Asgari ücreti 3 bin liraya çıkaralım”

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun Asgari Ücret ile ilgili açıklama yaptı. Ergun, “Brüt asgari ücret 3 bin liraya çıkarılıp, asgari ücretli çalışanımıza brüt kazancının tamamı ödensin” dedi.

CHP’li Erbay: “Esnafa destek olun”

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay “Yandaş şirketleri zengin etmekten, kullanılmayan yol, köprü, havaalanlarına verilen garanti ödemelerden vazgeçin. Sonu gelmeyen lüksünüzden, şatafatınızdan, 50 bin dolarlık çantalarınızdan, yazlık, kışlık uçan saraylarınızdan vazgeçin. Bugünlerde uçak filosuyla gitmeyi planladığınız bir piknik geziniz varsa derhâl iptal edin ve can çekişen esnafımızın beklentilerini de bir an önce karşılayın” dedi.

“KYK Borcuna E-Haciz ile gençlerin harçlığına el konuluyor”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, KYK borçlarına gönderilen e-hacizlerle ilgili açıklamasında "İktidar Hazine’yi boşaltmış vaziyette. Gençlerimizin 3-5 kuruşuna dahi ihtiyaçları var" dedi.

Gelecek Partisi Dalaman İlçe Kongresi yapıldı

Gelecek Partisi tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırdı. Muğla ve ilçelerinde kongrelerini hızlandıran Gelecek Partisi Dalaman’da tek liste ile gidilen kongrede başkanlığa İlyas Karataş seçildi. Gelecek Partisi Dalaman ilçe kongresi Kovid-19 tedbirleri altında bir çay bahçesinde gerçekleştirildi. Kongreye Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, Aydın İl Başkanı Selçuk Yagsan, Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş, İyi Parti ve Deva Partisi yetkilileri ile gelecek partisi delegeleri katıldı.

Mete'den hazırlanan klibe tepki!

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve 6 turistik ilçenin CHP’li belediye başkanlarınca, hazırlanan video kliple yaşadıkları şehre dönmeyen vatandaşlardan nüfuslarını Muğla'ya aldırmalarının istenmesine tepki gösterdi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 475 baz puanlık artışla yüzde 10.25'ten yüzde 15'e yükseltti.

AK Parti Kadın Kolları'ndan Abdurrahman Dilipak'a Suç Duyurusu

FERDİ YAVUZ- AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz, Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın kadınlara yönelik hakaret içeren köşe yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Özcan “Birlik Olup Hep Birlikte İktidara Yürüyeceğiz”

FERDİ YAVUZ- CHP'nin anahtar listesine Muğla’dan giren isim olan Avukat Gizem Sayar Özcan, "Birlik olup hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız.” dedi.

Toplam 1613 haber.