Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Muğlamızın ve hemşehrilerimizin her zaman yanındayız

AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’nün çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP’de “Pınar” operasyonu

Muğla'da korkunç bir cinayete kurban giden Bitlisli Pınar Gültekin’in ailesini arayarak, “Davadan vazgeçin” diyen kişinin Bitlis’te CHP Hizan İlçe Başkanlığı yapan Aydın Sadak olduğu ortaya çıktı. Sadak, iddianın ortaya çıktığı 26 Aralık günü Bitlis İl Başkanlığı tarafından, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevden alındı. CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Sadak’ın görevden alınmasını sosyal medya hesabından duyurdu.

CHP’li Yarbaşı, “2020 yılında 297 kadın katledildi”

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, 81 il ve tüm ilçelerde eş zamanlı olarak bir açıklama gerçekleştirdi. CHP Fethiye Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Yarbaşı, kadın ve çocuk hakları açısından 2020 yılını değerlendirdi.

CHP’li Demir, “Her zaman halkımızın yanındayız”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, hükümetin belirlediği asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücretin 2 bin 825 TL’ye çıkarılması hususunda görüşlerini aktaran İlçe Başkanı Demir, “CHP’li belediyeler bünyesinde asgari ücreti net 3 bin 100 TL olmasını bekliyoruz. Bu açıdan bakarsak AK Parti hükümetinin halka sahip çıkmadığı gözüküyor. CHP’li belediyelerin ise halkın yanında olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Öztürk, “Ak Parti’nin erken seçim düşüncesi ve planı yok”

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, mesaisinin büyük bir bölümünü, Çarşı Caddesi üzerinde yeni kiraladıkları ilçe binasının tamamlanması için geçiriyor. Yönetim kurulundaki arkadaşları ile birlikte, yeni ilçe binası tadilatını tamamlamak için gayret sarf eden AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, 2021 yılı etkinlikleri için planlamalara başladıklarını ifade ederken, “2021-2022 yılı çalışmalarını, 2023 yılı seçimleri için yapacaklarını, Ak Parti ve Cumhur İttifakının bir erken seçim düşüncesinin bulunmamaktadır” dedi.

Girgin, "Çiftçinin sesine kulak verin"

Muğla Ziraat Odaları’nın hazırlamış olduğu Muğla çiftçilerinin taleplerini TBMM Genel Kuruluna taşıyan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Tarım ve Orman Bakanına "çiftçinin sesine kulak verin" çağrısında bulundu.

Demir, “Genel Başkanımız bizleri çok iyi karşıladı”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Ankara programı kapsamında Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyarette bulundu.

Çoban’dan, Bahçeli’nin “Evine dön çağrısına” cevap

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘eve dön’ çağrısına sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Çoban, Bahçeli’nin çağrısını tiye aldı.

Arıcıların durumunu Bakan Pakdemirli’ye sordu

İyi Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun; meydana gelen şiddetli kuraklıktan en çok etkilenen tarımsal sektörlerden birisinin de arıcılık olduğunu belirtti. Milletvekili Ergun, bal üretimindeki kaybın; arıcıların ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağı konusunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi sundu.

Boş kalan başkanlık koltuğuna seçilecek yeni başkan belli oldu

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya’nın ani vefatından sonra boş kalan başkanlık koltuğuna seçilecek yeni başkan bugün belirlendi. 

Ula Belediye Başkanı belirlenecek

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya’nın ani vefatından sonra boş kalan başkanlık koltuğuna seçilecek yeni başkan bugün Ula Belediye Meclisi'nde belirlenecek.

Muğla Milletvekili Özcan sordu, Bakan Dönmez açıkladı

Muğla milletvekili Özcan, Milas ilçesinde kömürlü ısınmadan dolayı ekim ve mayıs ayları arasında oluşan hava kirliliğini Bakan’a belirtti ve Milas’a doğalgazın ne zaman geleceğini soru önergesiyle sordu.

Akmarin Projesi meclise taşındı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre ve Şehircilik Başkanlığı'na Yat Limanı yapımı girişimlerinden vazgeçilmesi için çağrıda bulundu.

“Domates üreticisinin feryadına kulak verin!”

Domates üreticisinin artan maliyetler, düşük fiyatlar ve ihracat yasağından dolayı zor günler geçirdiğini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda Ticaret Bakanı’na domates üreticilerinin taleplerini iletti.

Özcan Muğla’nın sosyo-ekonomik durumunu değerlendirdi

Muğla Milletvekili Suat Özcan, TBMM’de Muğla ilinin Sosyo-ekonomik durumu ile ilgili olarak bir basın açıklamasında bulundu.

Karahan, Gümbet muhtarını ziyaret etti

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Gümbet Muhtarı Ali Haydar Mansuroğlu'nu ziyaret etti.

“Kendi mermerimizi teşvik varken ithal sevdası niye?”

CHP Muğla Milletvekilli Süleyman Girgin Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada İstanbul Havalimanında Portekiz, TBMM Halkla ilişkiler binasında İtalyan, Sarayda Hindistan granitinin kullanılmasını eleştirerek, “Yerli ve millilikten bahsederken bu çelişki olmuyor mu?” diye sordu.

Girgin; iktidar 1930 tarihli umumi hıfsısıhha kanunundan ibret alsın!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM’de yaptığı basın açıklamasında esnaf ve zanaatkarlar için verdiği kanun teklifini kamuoyuna sundu ve iktidarın açıkladığı destek paketini eleştirdi.  “Esnafa destek paketi esnaftan alınanın yanında devede kulaktır” diyen Girgin, “esnafın derdine derman  lacak, bir destek paketi maalesef hala açıklanamamıştır. Zaten iktidarın böyle bir paket hazırlayabilme anlayışı da yeterliliği de yoktur” diye devam etti. Girgin, verdiği kanun teklifi ile Covid-19 tedavisi gören esnaf ve sanatkâra asgari ücretin 2 katı düzeyinde,  Covid-19 Pandemisi nedeniyle işine ara vermek zorunda kalan esnafa ise asgari ücret düzeyinde gelir desteği verilmesini teklif ettiklerini söyledi.  

Aldan, “Türkiye ekonomik krizle yüz yüze”

24, 25, 26. Dönem CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan FRT TV’de katıldığı programda Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. FRT Televizyonunda Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu, canlı olarak yayınlanan programda soruları cevaplandıran tecrübeli politikacı Ömer Süha Aldan, “Şu anda Türkiye, 2021'deki bir seçime hazırlanıyor. Her iki taraf da buna hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Toplam 1613 haber.