Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

CHP’li Belediye Başkanlarından Telekonferanslı Toplantı

FERDİ YAVUZ- Muğla’da CHP’li Belediye Başkanları telekonferans sistemiyle toplantı gerçekleştirdiler.

Haydar Baş Korona Virüsü Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş (73), Trabzon’da tedavi gördüğü Corona Virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

CHP’li Girgin’den Kanun Teklifi 'Salgın Süresinde Asgari Ücretliden Gelir Vergisi Alınmasın”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, koronavirüs salgınına karşı açıklanan destek paketlerinin yetersiz olduğunu açıkladı.

Mete 'Cumhurbaşkanımıza Şehirlerarası Yolculuk Sınırlandırılması Talebimizi İlettik'

Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün il başkanları ile yaptığı videolu toplantıda, özel araçlarla gerçekleşen şehirlerarası yolculuğun da sınırlandırılması talebini gündeme getirdi. İl Başkanı Mete toplantıya ilişkin açıklamasında, iller arası otobüs seferlerinin valilikler izni ile yapılmasına yönelik kararını hatırlattı. 

CHP İl Başkanı Zeybekoğlu ‘Ohal İlan Edilmeden Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilmeli’

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu "Çalışması zorunlu olan sektörler hariç acilen çalışma yaşamı durdurulmalıdır. OHAL ilan etmeden sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir"

Ak Parti Muğla’da İlçe Başkanları Atandı

FERDİ YAVUZ- AK Parti Datça ilçe Başkanlığı görevine  Fatih Keleş, Fethiye İlçe Başkanlığı görevine Turgay Öztürk, Menteşe ilçe Başkanlığı görevine Eray Çiçek, Köyceğiz ilçe Başkanlığı görevine  Mehmet İlhan  atandı.

Başkan Aras “Yetkim Olsa Bodrum’a Girişleri Kapatırım”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras sosyal medya hesabından Bodrum'a şehir dışından gelen vatandaşlar ile ilgili bir mesaj yayımladı.

11 CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanından Ortak Açıklama

FERDİ YAVUZ- Belediyelerin bağış kabul edip etmeyeceğine yönelik yaşanan sürecin ardından 11 CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı ortak basın açıklaması yaptı.

CHPli Vekil Erbay Evinde Maske Üretiyor

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, "Bu zor günler geçecek. Yarın mutlu ve güzel günlerde yeniden bir araya geleceğiz. Ancak şimdi kenetlenerek bu virüse karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu salgının önüne geçmek için tedbirlerimizi sıkı tutacağız,  hepimiz üzerine düşeni yapacak ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayacağız." dedi.

Belediye'den Dalaman Esnafına Rahat Nefes

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan ilave kararlar çerçevesinde, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, Dalaman Belediyesi ve iştiraklerinin kiracısı olan işletmelerden, kapalı kaldığı süre boyunca kira bedeli alınmayacak ayrıca bu süreler kadar sözleşme süreleri uzatılacaktır.

AK Partili Çelebi “Seçilmiş Yerel Yöneticilerimiz Zamanında İnisiyatif Almadı”

FERDİ YAVUZ- Muğla Valiliği’nce, corona virüsü tedbirleri kapsamında, kentin giriş ve çıkış noktalarında, sürücü ile yolcuların sağlık kontrolü yapılmasına karar verildi. Bu kararın ardından AK Parti Muğla Seçim İşleri Başkanı Mustafa Çelebi, seçilmiş yerel yöneticileri hedef aldı. Çelebi, kendine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Yerel seçilmiş yöneticilerimiz inisiyatif almadı zamanında” dedi. 

Ulaştırma Bakanlığı'nda Görev Devri Yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, görevi eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’dan devraldı.

Ülkü Ocakları Muğla’da Kitap Seferberliği Başlattı

FERDİ YAVUZ- Koronavirüs (COVİD-19) nedeniyle eğitimlerine evde devam etmek durumunda kalan öğrencilere Ülkü Ocaklarının yakın zamanda çıkardığı ‘’ Kür Şad Destanı’’ kitabını hediye ettiği bir sosyal medya zinciri başlattı.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı İstifa Etti

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser’in görevinden istifa ettiği öğrenildi. Genel Merkez tarafından olağan genel kurulda aday gösterilen Turgay Öztürk’ün yönetimini oluşturmaya başladığı ifade edildi.

Mete’den Personel Alım Açıklaması

FERDİ YAVUZ- AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Sağlık Bakanlığı’nca yapılacak olan alımlara ilişkin bir açıklama yaptı.

CHP’den Ortak Açıklama “Birlikte başaracağız”  

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 13 ilçe başkanı ile birlikte yaptığı açıklamada dünyada ve ülkemizde yaşanan Koronavirüs mücadelesinin hep birlikte aşılacağını, bu mücadelede bir kişinin bile çok önemli olduğunu söyledi.

AK Parti Gençlik Kolları Komşuluk Seferberliği Başlattı

AK Parti Gençlik Kolları, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan tüm yaş grubundaki kişilere sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden sonra ’Komşuluk Seferberliği’ni başlattı.

Girgin “Kısa Çalışma Ödeneği Şartsız Olarak Bütün Sigortalılara Uygulansın”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, emekçilere büyük etki eden Küresel Koronavirüs Salgını nedeniyle bu hafta verdiği kanun teklifiyle; ödeneğin kısa çalışmaya geçen işyerlerinde hali hazırda sigortalı olan herkesi kapsayacak hale getirilmesi ve bu süreç boyunca yapılacak ödemelerin İşsizlik Sigortası ödemelerinden düşülmeyecek şekilde uygulanmasını teklif etti. 

Gökmen, Marmaris Devlet Hastanesini Ziyaret Etti

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen Marmaris Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Toplam 1608 haber.