Genel

Genel Haberleri

VALİ YARDIMCISI YILDIZ, DUALARLA UĞURLANDI

Eski Menteşe Kaymakamı ve Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 

SOMYÜREK, “MEVCUT ÇEKEK YERİ İHTİYACA CEVAP VERMİYOR”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Kırmızı Grup Başkan Adayı Ali Somyürek, bölgedeki tekne sayılarının artması nedeniyle mevcut yat çekek yerinin ihtiyaca cevap vermediğini vurguladı. Somyürek, yıllardan bu yana beklemede olan Karaot projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

MUĞLA VALİ YARDIMCISI CANER YILDIZ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Bir süredir Bodrum'da özel bir hastanede kanser tedavisi gören Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız (64) hayatını kaybetti.

SEYDİKEMER’DE “YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU” KAMPANYASINA DESTEK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” etkinliği kapsamında Şehit Gürcan Akan İlkokulu önündeki yaya çizgisini kırmızıya boyadı. 

SICAK HAVA GELİYOR

Eylül ayının son günleri yaşanırken Fethiye’de hafta sonu termometreler 35 dereceye kadar yükselecek. Türkiye’nin dört bir yanında soğuk hava etkili olurken, tatil cenneti Fethiye’de hafta sonu yazdan kalma bir gün yaşanacak.

KARAÇULHA’DA TAPU DAĞITIM TÖRENİ VE HALK KONSERİ YAPILACAK

Fethiye’nin en büyük mahallelerinden birisi olan Karaçulha’da yaşayan vatandaşlar Cuma gününü heyecanla bekliyorlar. Bir yandan, geçen sezon Muğla 1. Amatör Küme play-off müsabakalarında Marmaris Belediyespor'u yenerek Muğla Süper Amatör Lig'e yükselen Karaçulhaspor 2022 – 2023 sezonunun açılışını yaparken, bir yandan da bölge sakinleri yıllardır bekledikleri tapularına kavuşacaklar. Karaçulhaspor’un köklü bir kulüp olduğunu belirten Kulüp Başkanı Mehmet Dalca ve Başkan Yardımcısı Ahmet Çolak tüm Karaçulha ve Fethiye halkını konsere davet ettiler. 

FTSO TAHKİM VE ARABULUCULUK MERKEZİ AÇILIYOR 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törenle açılıyor. 

OKULLARIN KANTİN VE YEMEKHANELERİ DENETLENİYOR

Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, yemekhane ve kantin denetimi gerçekleştiriyor.

BAŞKAN KULAÇ’TAN MÜDÜR DADAŞOĞLU’NA ZİYARET

Deva Partisi İlçe Başkanı Saniye Kulaç, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu’nu ziyaret etti.

BAŞKAN ARAS ÜÇÜNCÜ İKLİM BULUŞMASINA KATILDI 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde Bursa’da düzenlenen Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı 3. Belediyeler Buluşmasına katıldı. 

BEKLENEN KARAR, 1 OCAK 2023'E ERTELENDİ

Ticaret Bakanlığı 1 Ekim'den itibaren tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı. Bakanlık bu uygulamanın 1 Ocak 2023'e ertelediğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz aylarda berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasını zorunlu hale getirmişti. Buna göre, berber, kuaför ve güzellik salonları bulundukları illerdeki valiler tarafından belirlenecek şekilde haftanın bir günü kapalı kalacaktı. Söz konusu karar ise 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktı.

VATANDAŞLA BULUŞMA TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, vatandaşlarımızın sorun, istek, şikâyet ve önerilerini doğrudan dile getirebilmelerine imkân vermek ve çözüm üretmek amacıyla "Vatandaşla Buluşma Toplantısı" gerçekleştirildi.

BAŞKAN KIRAN, DTO YÖNETİMİ VE ÜYELERİYE İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Fethiye Şubesi Yönetimi ve Üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. 

FESTİVAL ÖNCESİ GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı başkanlığında, 3. Fethiye Spor Festivali ve World Agro Cup Güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

BAŞKAN OSMAN ÇIRALI:“FTSO’DAN NEMALANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRENLER YALAN VE İFTİRA ÜRETİYOR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin açıklamada bulunarak, hakkındaki tüm iftira, yalan ve hakaretlerin belli odaklar tarafından seçim sürecinde kendisini karalamak amacıyla üretildiğini söyledi. 

KONAKÇI BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Fethiye’nin tanınmış iş İnsanı Sarper Konakçı Fethiye ve çevresinde faaliyet gösteren basın mensupları ve gazete sahipleri ile bir araya geldi. 2 yıllık pandeminden sonra ilk defa açılan turizm sezonu sonu Mancero Restaurant’ta kahvaltıda bir araya geldi. Yoğun geçen turizm sezonu ve kış ayında bölgenin hareketli olacağına dikkat çeken Konakçı, “Uzun ve yorucu zamandan sonra bir araya gelmek her iki tarafa da iyi geldi. Bölgemiz kış ayında turizm yönünden hareketli olacak ”dedi.

ENGELSİZ BİLİŞİM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

ENGELSİZ İLK YARDIM PROJESİ “ENGELSİZ BİLİŞİM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ”NE LAYIK GÖRÜLDÜ

KARACA, “ONLAR UNUTSA DA BİZ ONLARI UNUTMAYACAĞIZ”

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Alzheimer Derneği işbirliğinde birçok hayırseverin yardımlarıyla Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi hizmete açıldı.

SOMYÜREK BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi olağan genel kurulu, 8 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Bu kongre öncesinde 20 yıldır denizcilik sektörünün içerisinde yer alan Ali Somyürek başkan adaylığını açıkladı.