Genel

Genel Haberleri

Fethiye’de Yol Ve Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor

Fethiye Belediyesi, MUSKİ, AYDEM ve Telekomünikasyon şirketleri işbirliğinde yol ve alt yapı çalışmaları devam ediyor.

“Ev fiyatları hemen düşmez”

Dövizdeki düşüşün gayrimenkul sektörüne etki edip etmeyeceği merak konusu. Henüz piyasanın netlik kazanmadığını belirten Karanbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özgenal kur sabit olmadığı sürece konut fiyatlarında ciddi bir düşüşün yaşanmayacağını söyledi.

Akaryakıta İndirim Ötv’ye Gidecek

Döviz kurunun düşmeye başlaması ile beraber akaryakıta gelmesi beklenen indirimler pompaya yansıtılmayarak ÖTV’ye eklenecek. Benzinin litresinde 2.53 TL, motorinde 2.05 TL, LPG'de 1 TL'lik indirimin ardından gelecek olan indirimler pompaya yansıtılacak.

Fethiyespor 2. Yarı için çim yeniliyor

3. Lig 3. Grupta mücadele eden Fethiyespor ligin ilk yarısına 43 puanla lider olarak girdi. Ligin ilk devresinin tamamlanmasının ardından Fethiyespor’da çim yenileme çalışmaları başladı.

Çevreye Duyarlı Tekne Sahipleri Ödüllendirildi

Ambalaj atıkları; kağıt, karton, pet, plastik, metal, elektronik atık, atık pil, bitkisel atık yağ, tekstil atıkları ve sıvı tekne atıklarının toplandığı “Tekneler Yarışıyor” yarışması kapsamında tekne sahipleri ödüllendirildi.

Sulama Suyu Gölet Projesi İçin Başvurular Yapıldı

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay, DSİ Aydın Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Karaağaç, Çöğmen ve Darıyeri Mahalleleri Sulama Suyu Gölet Projesi görüşüldü.

Cumhuriyet Mahallesi Terfi Merkezi Yenilendi

Fethiye Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi 1 Nolu Terfi Merkezi’nde MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yağışlar ve yoğunlukla oluşabilecek taşkınları önlemek için yenileme çalışması yapıldı.

Dolar düştü! Otomobil fiyatları değişti

Otomobil fiyatlarına doların yükselişle birlikte rekor zamlar gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmadan sonra dolarda sert bir düşüş yaşandı. Döviz kurlarında düşüş sonrası otomobil firmaları da internet sitelerinde fiyat güncellemelerine başladı.

2022 Vergi, Harç Ve Ceza Oranları Resmi Gazete'de Yayımlandı

2022 yılında vergi, harç ve cezalarda yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak belirlenmişti. Yeni yılda uygulanacak tarifeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dolar, Euro Ve Altın Sert Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra dolar, Euro ve altında sert düşüşler yaşandı. Dolar, 18 lira seviyelerinden 11 lira seviyelerine kadar düştü.

Benzin, Motorin Ve Lpg’ye Yapılan Zam İptal Edildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), döviz kurunda yaşanan düşüşe bağlı olarak akaryakıt fiyatlarına yansıyacak zammın yapılmayacağını açıkladı.

Yeni yılda daha iyi hissetmek için 10 öneri

Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, yeni yılda insanların kendilerini daha iyi hissetmeleri için 10 öneride bulundu.

“Ahde Vefa” projesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, hayırsever iş insanı Sıtkı Davut Koçman anısına kitap hazırladı. “Ahde Vefa Projesi” olarak ortaya çıkan eser, hem gelecek kuşaklar hem de kendisini yakından tanımak isteyenler için önemli bir kaynak görevi üstlenecek.

FTSO’dan Mimarlar Odası’na Ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı beraberinde Başkan Yardımcısı Mete Ay ve Meclis Üyesi Can Cüceoğlu ile birlikte Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği’ni ziyaret etti. Başkan Çıralı görüşmede Fethiye’nin turistik ve doğal güzelliklerinin korunması konusunda çok hassas olduklarını belirtirken, fizibilite çalışması yürütülen çok amaçlı kongre merkezi projesi de gündeme geldi.

Bodrum’da Yeni Yıl Partisi Tüm Coşkusuyla Başladı

Bodrum’da kış turizmini canlandırmak ve özellikle çarşı esnafına destek olmak amacıyla düzenlenen ve ‘’Happy Love Year Parti’’ olarak adlandırılan etkinlikler başladı.

Ergün ”İyi parti ’yi geçti”

İYİ Parti yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun Yönetime yeni seçilen Köyceğiz ilçe başkanlığı ilçe yönetimini ziyaret etti. Ziyarete İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, Menteşe ilçe başkanı Deniz Ekinci ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İyi Parti’den Chp’ye Ziyaret

İyi Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Millet İttifakı vurgusu yapılan ziyarette İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban “Fethiye’deki ikinci evimize geldik” dedi.

Akaryakıta Yeni Bir Zam Daha

EPGİS'ten yapılan açıklamaya göre 21 Aralık 2021'den itibaren geçerli olmak üzere; benzine 66, motorine 55 ve LPG'ye 57 kuruş zam yapıldı.

Karaca Yol Ve Altyapı Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Çatalarık Mahallesi’nde devam eden parke yol ve kaldırım ile İnönü ve Atatürk Caddelerinde ise altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.