Genel

Genel Haberleri

Tohum Takas Etkinliği 25 Aralık’ta

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ile Bilim ve Sanat Merkezi’nin işbirliğinde ‘Tohum Takas’ etkinliği düzenleneccek. Etkinlek 25 Aralık Cumartesi günü Gazi Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilecek.

Muğla’da Kişi Başı Atık Miktarı 1,86 Kg

Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı Atık İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla ilinde kişi başı toplanan ortalama günlük atık miktarı 1,86 kg. Muğla’da kişi başı toplanan ortalama günlük atık miktarı 1,86 kg iken bu değer Türkiye’de 1,13 kg olarak gerçekleşti.

Menteşe’de Kazanlar 35 Bin Kişi İçin Kaynadı

Menteşe Belediyesi 2021 yılı boyunca ihtiyaç sahibi 17 Bin 309 kişiye ücretsiz sıcak yemek ulaştırırken, 18 Bin 435 kişi de yıl boyunca hafta içi her gün 3 çeşit uygun fiyatlı olarak verilen yemek hizmetinden yararlandı.

Ege Hikayesi Pandeminin Yarattığı Krizi Fırsata Çevirdi

Kurulduğu günden itibaren kapsadığı TR32 bölgesinde yer alan Aydın, Muğla ve Denizli illerinin kalkınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Ege Hikayesi Projesinin 2022-2024 Stratejik hedeflerini belirledi. GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, “COVID-19 nedeni ile yaşadığımız krizi fırsata dönüştürdük ve EGE Hikayesi projemizin sürdürülebilirliğinin en önemli adımı olan 2022-2024 yılı stratejik hedeflerimizi belirledik. Şimdi planları gerçekleştirme zamanı başlıyor” dedi.

Dalaman Belediyesi Yol Düzenleme İşlemlerine Devam Ediyor

Dalaman Beledisi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri Elcik Mahallesi’nde yol düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Zeybekoğlu, “Halkın parasıyla kumar oynuyor”

Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin hiçbir dönemde bu kadar değişken, bu kadar kırılgan bir hale gelmediğini söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; dövizdeki dalgalanmaların, yeni açıklanan, aslında bir nevi örtülü faiz olan uygulamanın AKP’nin son çırpınışları olduğunu belirtti ve derhal seçim sandığının gelmesi gerektiğini söyledi.

Ajda Pekkan Bodrum’un Kültür Sanat Elçisi Oldu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak yer aldığı Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV)’nın 25. yıl kutlama konserinde, Süper Star Ajda Pekkan’a “Bodrum Kültür ve Sanat Elçisi“ ünvanı verildi.

Behçet Saatcı İlçe Gezilerine Başladı

Önceki dönemlerde; Muğla’nın Fethiye ilçesinin aralıksız 4 dönem Belediye Başkanlığını yapan ve 2019 Yerel Seçimlerine Muğla Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak giren Behçet Saatcı; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendi rozetini takmasıyla İYİ Parti’ye geri dönmüş, Muğla kamuoyunda yeniden gündem olmuştu.

Mete’den Ekonomi Yorumu

AK Parti Fethiye İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’na İl Başkanı Kadem Mete’de katıldı. Mete toplantıda hükümetin ekonomi politikaları hakkında konuşurken, gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısında ele alınan tüm konuların PDF formatında bastırılarak, vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.

Yılbaşı Akşamına Sağlıklı Beslenme Önerileri

Yılbaşını ailece veya arkadaşlarla bir arada geçirmek isteyenlere Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pınar Demirkaya lezzetli ve sağlıklı tarifler hazırladı. Demirkaya, hem yılbaşı akşamı hem de ertesi gün için de sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

Gaziler Derneği’nden İlçe Yazı İşleri Müdürü’ne Ziyaret

Fethiye Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler Derneği, İlçe Yazı İşleri Müdürü’nü ziyaret etti.

Menteşe’de 2021 Yılında 695 Çiftin Nikahı Kıyıldı

Menteşe Belediyesi Nikâh Memurluğu tarafından 2021 yılında 695 çiftin nikâh işlemi gerçekleştirildi. Mutlu bir yuva kurmak ve hayatlarını birleştirmek için Menteşe Belediyesi Nikâh Memurluğu’na müracaat eden 695 çift, Konakaltı Kültür Merkezi nikâh salonu başta olmak üzere ilçe genelindeki çeşitli salon ve mekânlarda gerçekleştirilen nikâh işlemleri ile mutluluğa evet dediler.

Bodrum Belediyesi’nden Her Güne Bir Konser

Bodrum Belediyesi Bodrum’da çarşı esnafına destek olmak ve kış turizmini canlandırmak amacıyla düzenlenen ‘’Happy LoveYear Party’’ etkinliklerinde, müzikseverler her gün DJ performansları ve konserler ile buluşturuluyor. Ayrıca ışıklar ile süslenen cadde ve sokaklarda çeşitli ürünlerin satıldığı stantlar kuruluyor.

Soydemir; Çiftlik, Kargı Ve Yanıklar Esnafını Ziyaret Etti

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Soydemir 8 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurul öncesi esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Soydemir, Çiftlik, Kargı ve Yanıklar Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret ederek genel kurula davet etti.

Yatağan bizim karar bizim!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesine yapılması planlanan "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi" projesine karşı çıkan ilçe halkı, harekete geçti. İmza kampanyası başlatan Yatağan Belediyesi’ne destek veren vatandaşlar, geçmişte hava ve çevre kirliliği ile zor günler geçiren Yatağan’a "Arıtma Çamuru Kurutma, Yakma ve Enerji Üretim Tesisi"nin kurulmasını istemiyor.

Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması

Çocukların kullandıkları bilişim teknolojileri konusunda yürütülen "Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması", COVİD-19 salgın etkisinin sürdüğü 29 Mart-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması kapsamında 6-15 yaş grubundaki çocuklara uygulandı.

Avşar Ovasının Sorunu Meclise Taşındı

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Avşar Ovasının sorununu meclise taşıdı. Özcan, Avşar Mahallesi Muğla ili Milas ilçesinin bir mahallesidir. Milas ovasının en verimli topraklarına sahip olan bu mahallemizin Avşar ovası her yıl yağan yağmurlar sonucunda adeta göl haline gelmekte. Bunun sonucunda tarlalarını ekmiş bulunan arazi sahipleri ekilen danelerin çürümesi sonucunda büyük zararlara uğramaktadır” dedi.

Kasım Ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri

Motorlu Kara Taşıtları Kasım ayı istatistiklerine göre; Ülkemizde Kasım ayında 88 bin 743 adet taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, Muğla’da ise Kasım ayında 1899 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

FTSO Yönetimi Ve Çalışanlarına Yangın Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları kapsamında ‘Yangına İlk Müdahale Eğitimi’ gerçekleştirildi. FTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanlarının katıldığı eğitimde, yangın söndürme tüpü kullanılarak suni alevlere müdahale edildi.