Genel

Genel Haberleri

Menteşe’de Kar Mesaisi

Menteşe’de hafta sonu başlayan ve yüksek kesimdeki mahallelerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte Menteşe Belediye ekipleri hafta sonu boyunca 10 iş makinası, 1 tır, 4 kamyon ve 30 personel ile kar küreme ve yol açma çalışması yaparak yoğun bir mesai harcadılar.

Öğrenciler Gazileri Ziyaret Etti

Merkez Atatürk İlkokulu öğrencileri ve öğretmenler Muharip Gaziler Ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

İyi Parti Muğla Datça’da Buluştu

Muğla’nın Datça ilçesinde İYİ Parti’ye katılımlar, her geçen gün artıyor. İYİ Parti Datça İlçe Gençlik Kollarının düzenlediği toplu üye katılım töreninde 70 genç partili rozetini takarak, parti üyesi oldu.

Muğlalı Köylülerin Yeka İçin Tapu Şerhi Sorunu Tbmm’de

Yangınlardan önce 21.03.3021 tarihli resmi gazete ile yayımlanan ve Muğla’da 6 ilçeyi kapsayan YEKA için tapulara şerh konulması Meclis’e taşındı.

Dolar Ve Altının Ateşi Sönmüyor

Merkez Bankası’nın Aralık Ayı’nda 5 kez müdahale ettiği dolar yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Dolar haftanın ilk iş gününe yine yükseliş ile başlayarak 17.72 seviyesine ulaşırken gram altın 1.023 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Asgari Ücretli Agi Almayacak

2825 TL olan Asgari Ücret yapılan P.4’ lük zammın ardından 4250 TL olmuştu. Asgari ücretin belirlenmesinin ardından kişinin medeni haline ve çocuk sayısına göre değişen Asgari Geçim İndirimi’nin(AGİ) ne kadar olacağı tartışılmaya başlanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı “AGİ asgari ücret’e yapılan zammın içerisinde oransal olarak herkese yansıdı” açıklaması tartışmalara son noktayı koydu.

“Operasyonu Biliyorduk” Sözlerine Soruşturma

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in “Belediye Operasyonu, bizim Belediye Başkanımız ve Cumhuriyet Başsavcımızla beraber 8 aydır yürütülen bir olay. Belediye Başkanımız Alim Karaca’da ben de Cumhuriyet Başsavcımız da biz bu olayı biliyorduk” sözlerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Demir, ifadesi alınmak üzere Savcılığa davet edildi.

Sahim-Sen: 'Memur Maaşı Asgari Ücret Karşısında Eriyor'

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) memur maaşlarının yeni asgari ücret karşısında erimesine tepki gösterdi. Ülkenin bulunduğu koşullar göz önüne alındığında yapılan asgari ücret zammının yetersiz olduğunu dile getiren SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Memur maaşı 4 yıl önceki asgari ücrete göre yüzde 11 azalmıştır. Memur maaşlarının değer kaybetmemesi için en az 2022 yılı için yüzde 73’lük zam uygulanmalıdır” dedi.

Memur ve emeklinin gözü zamda

Yeni haftada çalışanların gözü ücretleriyle ilgili düzenlemelerde olacak. Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin kanun teklifi Meclis'te görüşülmeye başlanacak. Memurların ek zam talebine ilişkin görüşmelerinde bu hafta başlaması bekleniyor.

EGİAD’dan Basın Açıklaması

Ege Genç İş İnsanları Derneği(EGİAD) içerisinde bulunulan ekonomik durum ile ilgili basın açıklaması yaptı.EGİAD BAŞKANI Alp Avni Yelkenbiçer yaptığı açıklamada “Bilimin ışığında, rasyonel politikalara geçilmeli, toplumu umutsuzluğa ve mutsuzluğa sürükleyen politikalardan vazgeçilmelidir” dedi.

APPLE’dan Bir Zam Daha

Apple ürünlerine bir ay içinde 2. kez zam yaptı.

Benzin İstasyonlarında Zam Kuyruğu

Bu gece yarısından itibaren benzine 56 kuruş, motorine 1.14 kuruş ve LPG ye 70 kuruş zam geleceğini duyan vatandaşlar zam gelmeden önce yakıt alabilmek için benzin istasyonlarına koştular.

Saadet Partisi’nden Yerli Malı Vurgusu

Saadet Partisi Fethiye kadın Kolları Teşkilatı tarafından “Yerli Malı Haftası” ile ilgili olarak basın açıklaması yapıldı.Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklamasında yerli malının önemini vurgulamanın yanında aynı zamanda tutum ve yatırımın da yerli olması gerektiğine dikkat çekildi.

Kaymakam Fırat’ın Yerine Vekaleten Balcıoğlu Atandı

Uşak Vali Yardımcılığına atanan Kaymakam Eyüp Fırat’ın yerine vekaleten Dalaman Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu atandı.

Kadına Şiddet Ve Kadın Hakları İçin Farkındalık Etkinliği

İYİ Parti Dalaman Gençlik Kolları tarafından Kadına Şiddet ve Kadın Hakları İçin Farkındalık Yaratma etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Türkiye’de şiddete maruz kalan, katledilen tüm kadınlar için mum yakıldı.

Yağmurlar, Barajlara Yaramadı

Muğla’da son günlerde yaşanan yağmur yağışı sonrası geçen yıl aralık ayına göre Mumcular barajı yüzde 3 arttı. Baraj seviyeleri geçen yıla göre bir miktar artsa da istenilen seviyeye ulaşmadı. Su tasarrufu çağrısında bulunuldu.

Karaca’dan Fethiye Baro Temsilcisi Yuluk’a hayırlı olsun ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, geçtiğimiz günlerde Muğla Barosu Fethiye Temsilciliği görevine seçilen Volkan Yuluk’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Fethiyespor’u Meşaleler Ve Çiçeklerle Karşıladılar

Fethiyespor okul ziyaretleri kapsamında son ziyaretini Fethiye Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Öğrenciler ile biraraya gelen Teknik Direktör Selahaddin Dinçel ve futbolcular; öğrencileri Pazar günü Saat 13:00’de gerçekleşecek Derince maçına davet ettiler.

Fethiye’de Hafta Sonu Yağış Var

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre; 2 gündür güneşin yüzünü gösterdiği ilçemizde hafta sonu yağış beklendiği kaydedildi.