Genel

Genel Haberleri

Karaca’dan Fethiye Baro Temsilcisi Yuluk’a hayırlı olsun ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, geçtiğimiz günlerde Muğla Barosu Fethiye Temsilciliği görevine seçilen Volkan Yuluk’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Fethiyespor’u Meşaleler Ve Çiçeklerle Karşıladılar

Fethiyespor okul ziyaretleri kapsamında son ziyaretini Fethiye Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Öğrenciler ile biraraya gelen Teknik Direktör Selahaddin Dinçel ve futbolcular; öğrencileri Pazar günü Saat 13:00’de gerçekleşecek Derince maçına davet ettiler.

Fethiye’de Hafta Sonu Yağış Var

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre; 2 gündür güneşin yüzünü gösterdiği ilçemizde hafta sonu yağış beklendiği kaydedildi.

Türkiye’nin Yüzde 15’i Diyabetle Mücadele Ediyor

Dünyada diyabet global açıdan büyük bir sorun haline gelirken, 2020 verilerine göre dünya genelinde 382 milyon yetişkinin diyabet hastası olduğu görüldü. Türkiye’de ise 20-79 yaş arası 7 milyon diyabet hastası olduğu, bunun da nüfusun yaklaşık yüzde 15’ine denk geldiği kaydedildi.

Dolar Ve Altından Yeni Rekor

Merkez Bankası faiz indirimine devam etti. Dolar ve altın yeni rekor kırdı.

“Kadın Ve Girişimcilik” Üzerine Konuşuldu

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen “Kadın ve Girişimcilik” konulu söyleşiye konuk oldu.

"Medya sektöründe bıçak kemiğe dayandı"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu, ekonomideki son gelişmelerin medya sektörüne olumsuz etkilerini değerlendirdi.

Gökcan, “Muğla’daki çiftçilere de bedava elektrik versin”

Milletvekili Gökcan: CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu; Şanlıurfa’da “Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz” dedi. Muğla Büyükşehir de CHP’de. Elinizden tutan mı var? Samimiyseniz, Muğlalı çiftçilerimize elektriği bedava verin de görelim. Bu boş vaatlerle mi iktidara geleceksiniz? dedi.

Kumbaralar ‘Yetim Projesi” İçin Açıldı

Fethiye İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hacı Fehmi Özer 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, kumbaralarını “Yetim Projesi” için bağışladı.

Akdenizli’ye Plaket Taktim Edildi

Fethiye Güreş İhtisas Kulübü Derneği Yönetimi İşadamı Önder Akdenizli’yi ziyaret ederek plaket taktim etti.

Demirtaş, “Esnafımızla alay ediliyor”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, genel kurulun yapılacağı 8 Ocak tarihinde Açık Öğretim Sınavlarının da yapılacağını belirterek, “Sınav nerde yapılırsa yapılsın. Yer ve mekan önemli değil. Mevcut yönetim adeta esnafımız ile dalga geçer gibi kararlar alıyor. Ama biz yılmayacağız” dedi. Demirtaş mevcut yönetimin kendisini destekleyen esnaflara baskı uygulamakta olduğunu da belirterek, “Keşke sokakta esnafımıza önümüzdeki dönemde ne yapacağınızı değil de, geride kalan 16 yıllık görev sürenizde yaptığınız hizmetleri anlatsanız ne güzel olmaz mıydı?” ifadelerinde bulundu.

Benzine Bir Zam Daha

Epgis’ten yapılan açıklamaya göre benzine 56 kuruş zam yapıldı.

Özcan: ‘Gıda fiyatlarındaki artış sürüyor’

CHP Muğla Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, market fiyatlarındaki artış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılmasını istediği Tarım Kooperatifi marketlerini değerlendirdi.

Asgari Ücret 4 Bin 250tl

Aralık Ayı başından bu yana devam eden Asgari Ücret görüşmelerinin sonuncusunda karar çıktı. Asgari Ücret 4.250 TL olarak belirlendi.

Fethiyespor’dan Ömer Özyer Anadolu Öğretmen Lisesi’ne Ziyaret

Fethiyespor’un İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliği ile gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinin üçüncüsü Fethiye Ömer Özyer Anadolu Öğretmen Lisesi'nde gerçekleşti. Teknik Direktör Selahaddin Dinçel ve futbolcular Şahan Akyüz, Kadir Kurt, Mehmet Sacit Yolcu, Nurettin Çakır, Onur Taha Takır, İbrahim Koca öğrencilerle bir araya geldi.

Fethiye Anadolu Lisesi’nden Karaca’ya Teşekkür Ziyareti

Fethiye Anadolu Lisesi Müdürü Asım Cezayirlioğlu ve beraberinde Okul Aile Birliği Başkanı Nihat Türk, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya okulda yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundular.

Belediye & Saran Holding İşbirliğinde Spor Salonu Yapılıyor

Fethiye Belediyesi ve Saran Holding arasında yapılan anlaşmayla birlikte Çatalarık Liseler yerleşkesinde belediyeye ait araziye spor salonu yapılıyor. Fethiye’ye kazandırılacak spor salonu 571,05m² alanda yapılıyor.

Belediyeden, Personele Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Eğitim

Menteşe Belediyesi tarafından personele 6698 sayılı ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ (KVKK) hakkında bilgilendirici eğitim semineri düzenlendi.

Başkan Adayı Emin Duru’dan Karaca’ya Ziyaret

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkan Adayı Emin Duru Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.