Genel

Genel Haberleri

Egeplasder’den Depozito Uygulaması Önerisi

Türkiye’de plastik atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünde 1 Ocak 2022 tarihi önemli bir milat olacak. Bu tarihte uygulanmaya başlayacak depozito sistemi ile içecekler öncelikli olmak üzere belirlenecek diğer ambalajlı ürünler, depozito yönetim sistemi kapsamına alınacak. Ambalaj etiketlerinde görünür, okunaklı ve kolay silinmeyen, bozulmayan “Depozitoludur” ibaresi bulunacak, sisteme özgü barkodlar kullanılacak.

Taksi Ve Dolmuş Ücretleri Zamlandı

Akaryakıta ardı ardına gelen zamlardan sonra yolcu taşımacılığı yapan esnaflar da zor durumdaydı. Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yetkililere iletilen şehir içi ve taksi ücretlerine zam talebi karşılık buldu. Şehir içi dolmuş ücretlerine ve taksi ücretlerine zam geldi.

Temizlik İşçisinden Örnek Davranış

Muğla Milas Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik işçisi Dursun Girgin yaptığı hareketle gönülleri fethetti. Rutin temizlik faaliyeti sırasında yerde bulduğu para dolu cüzdanı sahibine ulaştırdı.

Fethiye Lisesi Mezunları Keşkek Günü’nde Buluştu

1966 yılında açılarak 2014 yılına kadar eğitim öğretimine devam eden Fethiye Lisesi Mezunları Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde düzenledikleri Keşkek Günü’nde bir araya geldiler.

Yağmura Aldırmadan Denize Girdiler

Hafta sonu tatili için Fethiye’ye gelen Konya Meram Fen Lisesi öğrencileri Fethiye Körfesi’ni gezmek için tekne turuna çıktılar. Yağmura ve soğuğa aldırmayan öğrenciler tekne turunda denize girip eğlendiler.

Memduha Teyze Evine Kavuştu

Geçtiğimiz yaz Seydimer’e bağlı Kabaağaç Mahallesi’nde çıkan yangında evi yanan Memduha Uslan’ın evi geçmiş dönem Belediye Başkanı Behçet Saatçi’nin önderliğinde 120 kişiden oluşan havuzda toplanan yardım paraları ile yapıldı. Yapılan evin anahtarını Memduha Teyze’ye Nesrin Saatçi teslim etti.

Konya’dan Fethiye’ye moral turu

Konya Meram Fen Lisesi öğrencileri ders programlarının yoğunluğundan ve pandemi döneminde sosyal aktivitelerden uzak kalan öğrencilere moral motivasyon kazandırmak için Fethiye’ye tur düzenlediler.

Kullukçu İle Eroğlu Açılışta Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem Fethiye İlçe Başkanlığı yapmış Ali Özgür Kullukçu ile siyaset ve iş dünyasının renkli simalarından olan Erdal Eroğlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da katıldığı Bahriye Üçok Parkı’nın açılış töreninde buluştular.

Belediye Usulsüz Simit Fiyatına “Dur!” Dedi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde geçtiğimiz günlerde 2 liradan satılan çıtır simide yapılan P zamma Menteşe Belediyesi dur dedi. Menteşe’de 90 gramdan 2 liraya satılan çıtır simidin Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası tarafından yapılan P zam ile 3 liraya yükselmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bahriye Üçok Parkı, Halk Evi Ve Türkan Saylan Anıtı Açıldı

Fethiye Belediyesi Bahriye Üçok Parkı, Halk Evi, Bahriye Üçok ve Türkan Saylan anıtlarının açılışlarını gerçekleştirdi. Fethiye Merkez, Göcek, Karaçulha, Ovacık’ta yapılıp hizmete açılan halk evlerine Bahriye Üçok Parkı Halk Evi’de eklendi.

Chp Rozet Takma Törenine Yoğun Katılım

CHP Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından yeni üyelere rozet takma töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’da katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen rozet takma töreninde Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’te rozetini takarak, CHP’nin yeni üyelerinden biri oldu.

Soydemir, Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Soydemir ziyaretlerde üyelerle sohbet ederken, 8 Ocak 2022 tarihinde yapılacak olan genel kurula davet etti.

Öğrencilerden Gaziler Ve Şehit Aileleri Derneği’ne Ziyaret

Yanıklar Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Chp İl Başkanlığı’ndan Dünya İnsan Hakları Günü Açıklaması

CHP Muğla İl Başkanlığ tarafından Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama da, “İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu; hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü adına yaraşır bir şekilde coşkuyla kutlanacak!” denildi.

Girgin, Sanayi Bakanlığı Bütçesini Eleştirdi

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin Doğalgaz ve elektrik zamlarından, girdi maliyetlerinin artmasından, sanayiye yatırım yapılmamasından ve istihdamı teşvik etmeyen politikalardan dolayı Sanayi Bakanlığı bütçesini eleştirdi.

Salıcı’ya Bandolu Karşılama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Salıcı belediye binası girişinde bandoyla karşılandı.

Ekim Ayı İşsizlik Rakamları Açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Ekim’de bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 11,2 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 717 bin kişi oldu. Genç işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,8 puan artışla yüzde 20,1 olarak belirlendi.

Yılbaşı Öncesi Sanal Dolandırıcılığa Dikkat!

Siber güvenlikte dünya lideri olan ESET, yaklaşan yılbaşı alışverişlerini göz önüne alarak online alışverişte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle popülerliği artan hediye kartlarına dikkat çekerek siber suçluların kullanabileceği yöntemleri inceledi.

Güvenli Bir Muğla İçin Toplandılar

Muğla'da son yıllarda art arda işlenen cinayetler, son olarak Samet Demir'in Kötekli'de öğrencilerin gözleri önünde silahlı saldırı sonucu öldürülmesi vatandaşları çileden çıkardı. 'Yeniden Güvenli Muğla' sloganı ile Menteşe Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Muğla'nın barış, huzur ve demokrasi kültürünün korunması ve devam etmesi için çağrıda bulundu.