Genel

Genel Haberleri

Bodrum’da Kaçak Yapı İle Mücadele

Yıkım kararı çıkan, kaçak ve izinsiz tüm uygulamalara hiçbir ayrım yapmadan müdahale eden Bodrum Belediyesi, en son Gölköy ve Akyarlar Mahallesi’nde kamusal alana yapılan kaçak binaların yıkımını gerçekleştirerek, yasadışı yapılaşmanın önüne geçti. Bodrum Belediyesi, İmar ve Kıyı Kanunlarına muhalefet, kamu alanlarını işgal, kaçak dolgu ve kazı ile hafriyat kirliliğine neden olanlara asla geçit vermiyor.

Mhp Bodrum’un Yeni İlçe Başkanı İbrahim Bilgi

Bahattin Kul’un istifasıyla boşalan MHP Bodrum İlçe Başkanlığı’na, Genel Merkez tarafından İbrahim Bilgi atandı.

Tüfe Yıllık Yüzde 24, 35, Aylık Yüzde 4,57 Arttı

Tarım-ÜFE'de (2015=100), 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 4,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 21,22, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,35 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22,36 artış gerçekleşti.

Milletvekili Gökcan’dan Stokçuluğa Karşı Kanun Teklifi

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun ilk imzaları atarak teklif ettikleri ve AK Parti milletvekillerinin imzaları ile destek verdikleri Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara, 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

Konut Satışları Yüzde 45.3 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Kasım ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Bu kapsamda Muğla ilinde; Konut satışları E,3 arttı.

Fıtık Ağrılarına Ameliyatsız Çözüm

Anestezi ve Algoloji Uzmanı Dr. Pınar Özlülerden, bel ve boyun fıtığı vakalarının yüzde 95’inde ameliyata gerek olmadığını belirterek, ağrıların Radyofrekans yöntemi ile giderilebildiğini söyledi. Özlülerden, bu yöntem ile hastanın 1 veya 2 seansta ağrılarından kurtulup normal hayatına döndüğünü bildirdi.

Soydemir, Esnaf Ziyaretlerine Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Bekir Develi Muğla'da Gençlerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Programı kapsamında Televizyon Sunucusu ve Yazar Bekir Develi, “Fabrika Ayarı” Programıyla dönem başında yeni açılan Muğla Turgutreis Yurdunun Konferans Salonunda gençlerle buluştu.

Milli Piyango Biletlerine Yoğun İlgi

Altının ve dövizin önlenemez yükselişi karşısında akaryakıtın yanı sıra her türlü ürüne son yılların en büyük zamlarının geldiği şu günlerde vatandaş çıkış yolunu Milli Piyango’da görüyor.

Dolar 14 Lirayı, Altın 800 Lirayı Geçti

Dolar ve altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Dolar 14 TL’yi Altın ise 800 TL’yi geçti.

Demirtaş, “Tüm esnaflarımız hizmet görecek”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, odanın hizmet ve imkanlarından tüm esnafın yararlanması gerektiğini belirtti. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş seçim çalışmaları kapsamında Sanayi Çarşısı esnafını ziyaret ederek, "Odamız ve iştirakleriyle ilgili tüm kritik kararlara, projelere, uygulamalara esnafımızla istişare edilerek karar verilecek" dedi.

Denizli’den Muğla Yerel Tohum Merkezi’ne Ziyaret

Denizli-Kale Ethem Özsoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, “Yaşam Topraktan Başlar” projesi kapsamında Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, tohum parselleri, üretim serası, distilasyon tesisi, tohum odası ve merkez bünyesindeki 3 laboratuvarı ile ilgili bilgi sahibi oldular.

Ak Partililer Muğla’da Buluştu

Ak Parti Teşkilat Akademisi Eğitim Programını 11-12 Aralık Tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda gerçekleştirdi.

Akp’den Ayrılan 132 Kişi Chp’ye Katıldı

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, "20 ayda büyük iş başardık. AKP'ye gönül veren kardeşlerimiz istifa ederek partimize katıldılar. Türkiye'nin önünde çok güzel günler var" dedi.

Youtuberların Gözaltına Alınmasına Tepki

CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, 3 Youtuberın gözaltına alınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Erbay, Youtuberların keyfi bir şekilde gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Taşar’dan Geçici Kent Kart Sistemine Tepki

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar şehir içi dolmuşlarda pandemiden dolayı nakit alışverişine engel olmak için başlatılan geçici kent kart siteminden her kesimin rahatsız olduğunu ve bu sistemin yürümeyeceğini söyledi.

Futbolcularda Mutlu, Taraftarda

Lacivert Beyazlı temsilcimiz Fethiyespor ağır zemin ve zor şartlar altında deplasmanda karşılaştığı Edirnespor maçından 1-0’lık üstünlükle dönüyor. Nurettin’in 86. dakika da attığı muhteşem gol ile galibiyeti yakalayan Fethiyespor’da yüzler gülüyor. Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel karşılaşma sonrası yaptığı açıklama da, Fethiyespor sevdalılarına ve Apaçiler’e selam gönderdi. Dinçel, “Bu galibiyet onlara armağan olsun. Ayrıca bizlerle olan İstanbul’da ve çevre illerde yaşayan Fethiyespor sevdalılarına burada bizimle oldukları için de teşekkür ediyorum” dedi.

Ülkücüler Ali Kınık Konseri’nde Buluştu

Fethiye Ülkü Ocakları tarafından ülkücü camia tarafından oldukça sevilen Ali Kınık konseri düzenlendi. Düzenlenen konser büyük ilgi gördü. Fethiye Ülkü Ocakları tarafından camianın sevilen isimlerinden Ali Kınık konseri düzenlendi. Konsere Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel, Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice, Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanları, Parti ve Ocak Yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

Şimşek Edirne’de Çaktı 0-1

Lacivert beyazlılar 16. hafta mücadelesinde Edirnespor deplasmanına konuk oldu. FRT TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan maçta temsilcimiz ağır zemin ve zor şartlar altında karşılaştığı Edirnespor maçında golü 86. Dakika da Nurettin ile buldu. Fethiyespor Nurettin’in ceza sahası dışından attığı nefis golle Edirnespor’u 1-0 mağlup etti.