Genel

Genel Haberleri

Fethiye Kısa Mola Merkezi’nde yüzler gülüyor

Türkiye’de ilk olan ve engelli bireylere hizmet vermek için kurulan Kısa Mola Merkezleri faaliyetlerine devam ediyor. Fethiye Kısa Mola Merkezi kurulduğu 2018 yılından bugüne kadar 61 aileye 1055 kez hizmet verdi.

Badem Ağacı mevsimleri karıştırdı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeni ile yağmurların yeni yeni başladığı Kasım Ayı’nın son gününde Fethiye’de badem ağacının çiçek açması şaşkınlık yarattı.

Kulaç’tan Şoförler Günü Mesajı

Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç Şoförler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.Kulaç mesajında “Kullandıkları araçlardan yedek parçaya,araçlarının lastiklerinden akaryakıta kadar büyük zamlar gelmesine rağmen kontak kapatmadan işlerine devam etmeye çalışıyorlar.Her sektörde olduğu gibi yaptıkları işin karşılığını alamıyorlar” dedi.

Medya kuruluşları kapanmanın eşiğinde

Koronavirüs salgını, döviz krizi, enerji ve akaryakıt fiyatlarındaki artış gibi birbiri ardına yaşanan krizler, medya kuruluşlarını kapanmanın eşiğine getirdi.

İcra yoluyla çocuk teslimi devri sona erdi

30.11.2021 günü Resmi Gazete'de yayınlanan 7343 sayılı Kanun'un 32. maddesi ile 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun 25. maddesi yürürlükten kaldırıldı. Artık boşanan çiftlerin çocuk teslimi işlemleri icra daireleri aracılığıyla yapılmayacak. Çocuklar icra memuru, polis, jandarma nezaretinde teslim edilmeyecek. Çocukla görüşme hakkı olan ebeveyn masraf yapmak zorunda kalmayacak.

Başkan Otgöz; “Sivil toplum örgütlerinin öncelikleri belediyede her zaman vardır”

Seydikemer’de, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Hizmet Binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Belediye olarak her zaman Sivil Toplum Örgütlerinin yanında olduklarını belirterek; “Sivil Toplum Örgütlerinin öncelikleri belediyede her zaman vardır. Kısa zamanda projenin ruhsatını verdik. İnşaatına başlandı Seydikemer’e hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

Geçmiş dönemlerde Muğla Milletvekilliği yapmış iş insanı Hasan Özyer kızını evlendirdi. Hasan Özyer’in kızının düğününden siyaset ve iş dünyasının birçok ismi bir araya geldi.

Duyarlı Rus vatandaşlar sahili temizledi

Hafta sonu Fethiye’de etkili olan rüzgarlı hava Ölüdeniz Sahili’nde denize atılan izmaritler sahili kirletti.Fethiye’de yaşayan iki Rus vatandaş Ölüdeniz sahilinde biriken izmaritleri topladı.

Kansız’dan iktidara eleştri

Fethiye Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız FRT TV'de her Perşembe saat 21'de yayınlanan Gündem Analiz Programı'na konuk oldu. Kansız programda ülkenin ve Fethiye’nin içinde bulunduğu durumla ilgili konuştu.

Demirtaş “Mevcut Sanayi Çarşısı Fethiye’mize artık dar geliyor”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Sanayi Çarşısı ile ilgili çok güzel projeleri olduğunu belirterek, “Fethiye de ikinci bir Sanayi Çarşısına ihtiyacımız var. Mevcut Sanayi Çarşısı esnafımıza halkımıza artık dar geliyor. Küçücük bir dükkana birden fazla esnafımız sıkışmış ve ekmek parası mücadelesi içerisinde. Bu sebeple bir fizibilite çalışması yaptık ve esnaflarımız tarafından görev bize tevdi edilirse yeni modern bir Sanayi Çarşısı yaratacağız. Esnafımızın dar gününde ve sıkıntılı gününde biz yanında olamayacaksak Allah’ım bu görevi bize göstermesin” dedi.

Çiftçiler ürünlerini internetten satabilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni projesi ile artık çiftçiler ürettikleri ürünleri Dijital Tarım Pazarı’nda satabilecekler. Yeni proje Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimle Fethiyeli arı yetiştiricilerine anlatıldı.

Hal esnafının ve üreticilerin sorunları ele alındı

Üreticilerin ve toptancı halindeki komisyoncu ve işletmecilerin sorunları, Karaçulha Toptancı Hali’nde yapılan toplantıda ele alındı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Karaçulha Toptancı Hali’nde yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi verilen toplantıda, maliyetlerinin artmasıyla birlikte üretici, komisyoncu ve işletmecilerin yaşadığı sorunlar da gündeme getirildi.

Fethiyespor Ağrı maçı öncesi Barbun Restaurant'ta stres attı

Fethiyespor Ağrı maçı öncesi Barbun Restaurant'ta stres attı.

Fethiye’de Çocuk Hakları Çalışma Grubu kuruluyor

Fethiye Kent Konseyi tarafından ilçemizde Çocuk Hakları Çalışma Grubu kuruluyor. Yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Fethiye Kent Konseyi; 29.11.2021 Pazartesi günü Çocuk Hakları Çalışma Grubu ile ilgili bir toplantı düzenleyecek.

Muhtarlara sertifikaları verildi

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye’ye bağlı mahallelerin muhtarlarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından imzalı gönderilen, muhtarların kendi adlarına dikilen fidanların sertifikalarını verdi.

Şehit ailelerine Kaymakam Adayı’ndan ziyaret

Fethiye’de Kaymakam Adayı olarak görev yapan Hilal Kızılkaya Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Amatör futbolda bu hafta

Amatör kümede bu hafta oynanacak maçlar heyecanla bekleniyor. Karşılaşmalar ise şu şekilde;

Menteşe Belediyesinden 25 Kasım’da kadın personele anlamlı eğitim

Menteşe Belediyesi tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde belediyede çalışan kadın personele ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘Şiddet Türleri’ ve 6284 Sayılı Kanun hakkında eğitim verildi. Toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet türleri ve 6284 sayılı yasa başlıkları altında Konakaltı Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim, günün anlamı ve tarihçesine ilişkin yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

Fethiye Otelciler Birliği Turizm Kongresi’ne katıldı

Antalya’da AKTOB’un ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 11.Resort Turizm Kongresi gerçekleştirildi.Kongreye Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkan’ı TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uysal katıldı .