Genel

Genel Haberleri

19 Eylül Gaziler Günü Seydikemer’de Törenle Kutlandı

Seydikemer’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği günün 102’nci yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.  

Toklu, “Köktener benim için ata emaneti”

İş insanı Mustafa Toklu, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Toklu, Köktener ile dostluklarının eskiye dayandığını belirterek “Köktener benim için ata emaneti” dedi.

Belediyeden “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” Kitabı

19 Eylül Gaziler Günü, Bodrum’da bir dizi etkinlikle kutlandı. Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören ile başlayan etkinlikler, makam ziyareti ve öğle yemeği ile devam etti.

Büyükşehir İtfaiyesi Bu Yıl 2 Bin 925 İtfai Olaya Müdahale Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 2023 yılında 2 bin 925 itfai olaya müdahale etti. Bu müdahalelerin içerisinde en yüksek oran 1365 olay ile ot, çöp ve anız yangını oldu.

Gaziler Derneği’ne anlamlı ziyaret

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve protokol üyeleri Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler.

Gaziler gününde kahvaltı programı

Fethiye Kaymakamlığı tarafından 19 Eylül Gaziler Günü için kahvaltı programı organize edildi. Barbunn Bistro'da gerçekleşen etkinliğe katılım yoğun oldu.

Balon Turizmi için Test Uçuşları Başladı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi öncülüğünde turizm değerlerinin artırılmasında büyük önem taşıyacak sıcak hava balonu turizmi için 4 gün sürecek test uçuşları başladı. 

Fethiye’de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verilişinin 102. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, Fethiye Kaymakamlık Bahçesi Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Rektör Prof. Dr. Kaçar Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü (MSKÜ) Prof. Dr. Turhan Kaçar MSKÜ’ye ait Akyaka Uygulama Oteli’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Soydemir’den Kaymakam Ertaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Mehmet Soydemir, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı İptal Edildi

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı yöre halkının açtığı davada fabrikaya verilen ÇED kararının iptal edilmesinin ardından Menteşe Belediyesi’nce Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı iptal edildi. 

Başkan Karaca, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Vali Akbıyık’ya Ziyaret

Programları için Muğla’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.

Kaymakam Ertaş'ın Gaziler Günü Mesajı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş 19 Eylül 'Gaziler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri Kitabı İmza Günü 

Bodrum Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerini alan “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” kitabının imza günü etkinliği düzenleniyor.

Bodrum'un Gazileri Atanın İzinde

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Bürosu” tarafından düzenlenen gezi kapsamında, gaziler Başkent Ankara’daydı.

Başkan Tokat’ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Milas belediye başkanı Muhammet Tokat 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gümüş’ten Gaziler Günü Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle yayınladığı mesajında Gazilerin yaşayan kahramanlar olduğunu söyledi. 

Şaban Gürsoy Yörük Oyunları Şenliğine Damga Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu şölene Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Şaban Gürsoy damga vurdu. 

Toplam 6428 haber.