Sağlık

Sağlık Haberleri

Şifa Kaynağı Muğla Kebabı

Kış aylarının en çok tercih edilen çorbalarından olan Sulu Muğla Kebabı’nın ünü Türkiye’yi aştı. Yunan turistler, Marmaris’te hizmet veren çorbacıya Sulu Muğla Kebabı içmeye geliyor. 

Bodrum'daki 20 Klinik 3 Ay Ücretsiz Hizmet Verecek

Bodrum’daki sokak hayvanlarının kimliklendirme ve kısırlaştırma işlemleri için 20 veteriner kliniği 3 ay ücretsiz hizmet verecek.

Sağlık-Sen “Sağlık Çalışanlarına Yapılan Şiddet Asla Kabul Edilemez”

Sağlık çalışanlarına şiddet gün geçtikçe artıyor. Muğla’nın Menteşe İlçesi Düğerek Mahallesi’nde bir vakaya giden ambulans şoförüne, bıçak çeken şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Konuyla ilgili Sağlık- Sen Muğla Şube Başkanlığı olayı kınayan bir basın açıklaması yaptı.

Gebe Okulunda Büyükannelere Eğitim

Menteşe Belediyesi Gebelik Okulu'nda anne adaylarından sonra babaanne ve anneannelere de eğitim veriliyor.

Hizmetten Memnun Kaldı, Belediyeye Ambulans Bağışladı

71 yaşındaki Nurgül İlter, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ambulans bağışladı

Yeşilay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci; “Sigara Size ve Sevdiklerinize Zarar Veriyor”

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya genelinde her yıl 8 milyon insan sigaraya bağlı nedenlerden hayatını kaybediyor.

Seydikemer Seki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açıldı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Seki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılış töreni kurban kesilip dualar edilerek gerçekleştirildi.

Üniversite Hastanesi’nde Endoskopik Ultrasonografi İşlemi Yapılmaya Başlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Üst Gastrointestinal Sistem Endosonografisi (EUS)işlemi, Gastroenteroloji Kliniğinde Uzman Hekim Doç. Dr. Burak Özşeker tarafından yapılmaya başlandı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğünden “Coronavirüs” Açıklaması: “İlimizde şuan itibariyle olası veya kesin coronavirüs vakası yoktur”

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Marmaris’ten, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine coronaviris şüphesiyle gelen hastanın coronavirüs olmadığı ve standart viral pnömoni tedavisine başlandığı belirtildi.

Bodrum’da Belediye Personeline ‘İş Sağlığı Ve Güvenliği’ Eğitimi

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye bünyesinde görev yapan 608 personele İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi veriliyor.

Köyceğiz’de Gezici Sağlık Aracı Hizmete Girdi

Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz Belediyesi ve Köyceğiz İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün proje ortaklığıyla Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Destek Programı kapsamında ilçeye kazandırılan Gezici Sağlık Aracı gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Büyükşehir Sağlık Ekibinden Anında Müdahale

Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık birimi ekipleri günlük işlerinin dışında trafik kazalarına da müdahale ediyor.

Milas’ta Nöbetçi Eczane Sayısı 2’ye Çıkarıldı

Milas’ta, eczanelerde yaşanan mağduriyet üzerine nöbetçi sayısı ikiye çıkarıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden 'Grip' Açıklaması

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından son zamanlarda grip vakalarındaki artışa yönelik açıklama yapıldı. Açıklamada, mevsimsel gribin her yıl tüm dünyada ciddi sayıda klinik hastalığa sebebiyet veren, özellikle risk gruplarında ağır seyredebilen bir hastalık olduğu belirtildi.

Artan Vakalara Karşı Nöbetçi Hekim Uygulaması

Son günlerde soğuk havaların etkisiyle, Milas genelinde artan grip vakalarına karşı nöbetçi hekim sistemi hayata geçirildi.

Sağlık Çalışanları Somut Adım Bekliyor

Türk Tabipleri Birliği'nin 17 Nisan'da iş bırakma eylemi ile sona erecek etkinlik takvimi kapsamında, “Hekimlik Yapmak İstiyoruz” sloganı ile Menteşe 1 nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.

Engelsiz 112 Projesi

Engelli vatandaşların acil durumlarda kullanabilmesi amacıyla geliştirilen ‘Engeliz 112 Projesi’ 81 ilde yaygınlaştırılıyor.

Muğla'da Domuz Eti Kullanan Firmalar Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, uzun süredir yürüttüğü laboratuvar çalışmalarının neticesinde hileli gıdalar listesini geçtiğimiz yılın sonlarında açıklamıştı.

Milas'ta 'Beslenme Dostu Kantin' Toplantısı

Milas Kaymakamlığı tarafından "Güvenli Okul Güvenli Eğitim" konulu aylık toplantının Ocak ayı buluşması Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı ve Çok Amaçlı Konferans Salonunda gerçekleşti.

Toplam 362 haber.