Sağlık

Sağlık Haberleri

Vaka Sayısında Muğla Son Sırada

FERDİ YAVUZ- Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Türkiye'nin Koronavirüs Durum Raporu'na göre Muğla, büyükşehirler arasında 14 günde 100 Bin kişiye düşen vaka sayısında son sırada yer aldı.

Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi’nden Veda Ziyareti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan ve Menteşe Devlet Hastanesine Başhekimi olarak atanan Uzman Doktor Şadi Ballı veda ziyaret gerçekleştirdi.

Muğla Yerli Turizmde 2. Dalgayı Bekliyor

Sınavların sona ermesi ile Muğla’ya ikinci bir tatilci akını başlayacağını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, çıkışta veya Muğla’ya girişte test yapılması gerektiğini açıkladı.

Pandemi Sürecinde Whipple Ameliyatı ile Sağlığına Kavuştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MSKÜ-EAH) Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Önder Özcan ve Ekibi tarafından 56 yaşındaki hastaya pandemi sürecinde, pankreatikoduodenektomi (Whipple) ameliyatı gerçekleştirildi.

Büyükşehirden Taksi ve ÖTTA’lara Maske

Muğla Büyükşehir Belediyesi korona virüs ile mücadele kapsamında Muğla il genelinde Bin 442 taksi ve bin 431 ÖTTA (Özel Toplu Taşıma Araçlarına) 50 bin 400 adet maske dağıttı.

Yeşilay’dan Uyuşturucu Bağımlılığı İle Topyekün Mücadele Çağrısı

Bağımlılıklarla mücadelesini 100 yıldır sürdüren Yeşilay, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde, bağımlılıktan uzak bir yaşamın önemine vurgu yaptı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından saat 19.00'da basın açıklaması yapacak.

Gençler Maskeyi ve Cezayı ‘Takmıyor’

FERDİ YAVUZ- Menteşe’de, caddelerde gezen çok sayıdaki gencin, toplu alanlarda sosyal mesafeye uymadıkları, maske takma zorunluluğu ve 900 Lira cezası olmasına karşın maske takmadıkları görüldü.

Riskin ve Tehlikenin Fotoğrafları..!

FERDİ YAVUZ- Artan vakalara ve cezaya rağmen bazı vatandaşlar maske takmıyor. Muğla’da açık alanlarda maske takmak zorunlu ve maske takmayana 900 lira ceza kesilecek. Ancak maskenin, çoğu insan tarafından kullanılmadığı görüldü. 

Zeytinyağının Sağlık Değerine Türkiye'den Bilimsel Katkı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde üretilen zeytinyağı üzerinde yapılan bilimsel çalışma sonucunda hazırlanan makale, dünyaca ünlü sağlıklı beslenme dergisinde yayınlandı. Zeytinyağının sağlık değerine yönelik olarak Eczacı Atilla Totoş, "Bu bizim bir hayalimizdi ve yıllardır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Bu çalışma ve ortaya çıkan sonuç Türk zeytinyağı için bir devrimdir” dedi.

Türk Zeytinyağında Bir Devrim: Kanser Ve Korona Virüsle Mücadele Eden Zeytinyağı Üretildi

Muğla’nın Yatağan ilçesinin Turgut Mahallesi’nde eczacılık yapan, aynı zamanda da Yeniköy Mahallesi’ndeki zeytinyağı fabrikasında uluslararası ödüllü zeytinyağları üreten Atilla Totoş, uzun yıllardan beri hayalini kurduğu çalışmada önemli bir aşamaya geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Belediyelere Çağrı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir açıklama yaparak belediyelere çağrıda bulundu.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

FERDİ YAVUZ- Maskesiz sokağa çıkanlar ve belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282.maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden Aşı Açıklaması

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapılarak aşı uygulamalarında yapılan değişiklikler hakkında bilgiler aktarıldı.

Yeni Kısıtlamalar Geliyor Mu? Bakan Koca Açıklama Yapacak

Son dönemde vaka sayısındaki artış dikkatleri çekiyor. Peki yeni kısıtlamalar gelecek mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından saat 19.00'da basın açıklaması yapacak.

Sağlık Bakanı Koca “Kara Göründü, Deniz Dalgalı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Günlük vaka sayısının seyri ve gelinen nokta açısından dalgalı denizde limana yanaşmaya çalışan gemi gibiyiz. Dikkat etmezsek yüksek dalga bizi kıyıdan uzaklaştırır.” Dedi. 

İl Sağlık Müdüründen Hastanede İnceleme

Yapımı tamamlanan Yeni Milas Devlet Hastanesi binasında incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü İskender Gencer, Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’e ve emeği geçenlere teşekkür ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muğla’daki Havalimanlarında Yurt Dışı Yolculara Test

Kovid-19 salgını kapsamında Muğla İl Pandemi Kurulu Milas-Bodrum ve Dalaman Havalimanlarına yurt dışından gelen yolcuların ateşleri ölçüldükten sonra durumu şüpheli görülenlere test yapılacak.

Yöresel Yemek Araştırmacısı Selma Atabey Muğla Yemeklerini Yazacak

FERDİ YAVUZ- Yöresel Yemek Araştırmacısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selma Atabey, Gazete Zeybek’te, Muğla yemeklerini hem tanıtacak hem de tariflerini verecek.

Toplam 362 haber.